Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katastrofai į akis žvelgiantis Z.Zidane'as neketina trauktis: „Galiu pataisyti situaciją“

Madrido „Real“ futbolininkai atsidūrė per žingsnį nuo katastrofos – Ukrainoje pralaimėjęs „karališkasis“ klubas gali nepatekti į kitą UEFA Čempionų lygos etapą. Tačiau komandos strategas Zinedine'as Zidane'as ramina ekipos sirgalius ir tikina galįs pataisyti situaciją.
Zinedine'as Zidane'as
Zinedine'as Zidane'as / „Scanpix“ nuotr.

Kai jau atrodė, kad „Real“ reikalai Čempionų lygoje taisosi, madridiečiai vėl griuvo veidu į purvą.

Sezoną pradėję sensacingu pralaimėjimu namie prieš Donecko „Šachtar“ (2:3), o vėliau tik titaniškomis pastangomis pasiekę lygiąsias Menchengladbache prieš „Borussia“ (2:2), vėliau „Real“ dukart paeiliui įveikė „ant popieriaus“ stipriausią grupės varžovą Milano „Inter“ – 3:2 ir 2:0.

Tačiau kai jau atrodė, kad „Real“ susikūrė palankią situaciją, Madrido futbolininkai svečiuose 0:2 dar kartą nusileido „Šachtar“ ir atsidūrė situacijoje, kai iki iškritimo trūksta tik vieno žingsnio ne į tą pusę.

„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius
„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius

7 taškus per penkis mačus surinkęs Ispanijos klubas B grupėje užima trečiąją vietą, o jį lenkia tašku daugiau turinti „Borussia“ ir tiek pat taškų surinkęs, bet abu tarpusavio susitikimus laimėjęs „Šachtar“.

Paskutiniame grupių etapo ture „Real“ namie priims Menchengladbacho vyrus, o tam, kad užsitikrintų ramų gyvenimą, „karaliams“ bus būtina pergalė. Lygiųjų atveju į kitą etapą madridiečiai prasmuktų tik sulaukę „Šachtar“ nesėkmės Milane.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jei nesugebėtų patekti į aštuntfinalį, tai būtų pirmas kartas klubo istorijoje, kai „Real“ pasitraukia iš Čempionų lygos dar grupių etape.

Nors Madrido klubas pastaruoju metu stringa ne tik Čempionų lygoje, bet ir Ispanijos pirmenybėse, kuriose užima ketvirtąją vietą, Z.Zidane'as apie pasitraukimą kol kas nešneka.

2019 m. kovo mėnesį prie „Real“ vairo grįžęs, o anksčiau tris Čempionų lygos trofėjus į Madridą atnešęs prancūzas tikina galįs ištaisyti situaciją.

„Nežadu trauktis, tikrai ne. Visada turėsime sunkių momentų. Dabar mums nesiseka, bet turime žvelgti tolyn. Turiu jėgų pataisyti situaciją ir padarysiu viską, kad taip ir atsitiktų. Kaip tą darys ir žaidėjai“, – sakė Z.Zidane'as po nesėkmės Kijeve, kur Donecko klubas žaidžia namų rungtynes dėl neramumų Rytų Ukrainoje.

Tiesa, pasiekti pergalę paskutinę rungtynėse „Real“ bus nelengva, nes Z.Zidane'ui ir toliau teks verstis be traumas besigydančių Sergio Ramoso, Edeno Hazardo ir Federico Valverde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento