Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno stadiono vejos vaizdas „liūdinantis“, LFF vadovas paskelbė apie planą B ir C

Istorija su Dariaus ir Girėno stadiono veja pasiekusi aukščiausią įtampos tašką. Antradienį savo mintimis apie situaciją pasidalijo Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius. Jis viliasi, kad nepaisant visų sunkumų, penktadienį suplanuotos UEFA Tautų lygos rungtynės tarp Lietuvos ir Kipro rinktinių įvyks Kaune.
Edgaras Stankevičius
Edgaras Stankevičius / 15min koliažas

Po dviejų Edo Sheerano koncertų Dariaus Ir Girėno stadiono veją darbuotojams teko gaivinti iš esmės.

Tačiau praėjusį penktadienį didžiausiame šalies sporto objekte praūžęs Lietuvos pop muzikos divos Jessicos Shy koncertas stadiono valdytojams pateikė naujų rimtų iššūkių.

15min jau rašė, kad šio koncerto rengėjams stadiono valdytojai pateikė pretenzijų dėl to, jog tinkamai nebuvo pasirūpinta žolės apsauga.

Visgi UEFA Tautų lygos starto laukiančiai LFF ir geriausiems šalies futbolininkams tai menka paguoda.

Vejos gaivinimo darbus specialistai pradėjo jau kitą rytą po Jessicos Shy koncerto.

Už šį iššūkį atsakinga „Linas Agro“ ir „Dotnuva Seeds“ profesionalų komanda.

Pirmadienį Lietuvos futbolo rinktinė jau susirinko į stovyklą Kaune, tačiau apžiūrėti aikštės neturėjo galimybės net komandos atstovai, mat visa veja, stengiantis ją kiek galima labiau atgaivinti, buvo aptraukta specialia balta agroplėvele.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Stadiono veja uždengta agroplėvele
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Stadiono veja uždengta agroplėvele

Įdėmiai šią situaciją stebintys UEFA atstovai paskutinę akimirką dar gali įjungti raudoną šviesą ir pareikšti, kad aikštės kokybė neatitinka reikalavimų, tačiau E.Stankevičius viliasi, kad rungtynės vis tiek įvyks.

„Planas A yra rungtynes vykdyti Kaune, nuo šeštadienio vyksta paruošiamieji darbai, pasitvirtinti su UEFA, – antradienį spaudos konferencijoje sakė LFF vadovas E.Stankevičius. – Šiuo metu esame dėkingi už pastangas, padarytas šiltnamio efektas, o trečiadienį 11 valandą turime sutarę plėvelės atidengimo ceremoniją, informaciją perduosime UEFA ir bus galutinis verdiktas.

Šiandien su UEFA esame sutarę, kad bet kuriuo atveju rinktinės vykdys paskutines treniruotes kitame Kauno stadione „krantinėje“ (krantinėje esančioje „Kauno Žalgirio“ treniruočių bazėje).“

Antradienį ryte LFF atstovai surengė vizitą ir žvalgybą Dariaus ir Girėno stadione, bet pamatytas vaizdas neįkvėpė.

„Šiandien kolegos buvo nuvažiavę ir žiūrėjo – kol kas vaizdas tose vejos vietose yra liūdinantis, nors bendras vaizdas nėra katastrofiškas. Tą vaizdą buvome pateikę UEFA, ir jūs spaudoje matėte tas nuotraukas.

Tikiuosi, kad UEFA leis žaisti Kaune, bet vaizdas nebus superinis. Vien jau tai, kad ten nebus rungtynių išvakarėse oficialių treniruočių, daug ką pasako apie visą kokybę“, – sakė E.Stankevičius.

Dėl to federacija yra pati numačiusi atsarginius planus.

„Tikiuosi, kad nereikės plano B, bet jei reikės, mąstome apie Marijampolę arba Vilnių. Dėl Marijampolės yra klaustukų iš UEFA, nes ten oficialios tarptautinės rungtynės vyko labai seniai, o Vilniuje daugiau mažiau esame paruošę. Labiau tikėtina, kad rungtynės vyktų Vilniuje“, – apie LFF stadioną, kur iki šiol įsikūrusi ir federacija, sakė E.Stankevičius.

Jis teigė, kad rungtynių perkėlimo į kitą miestą atveju bilietai bus anuliuojami, o pinigai grąžinti.

Šiai dienai nupirkta apie 2 tūkst. bilietų į Kauno stadioną, ten tikimasi surinkti bent 5 tūkst. sirgalių gretas, jei mačą bus leidžiama žaisti ant Dariaus ir Girėno stadiono vejos.

Jei rungtynes tektų perkelti į kitą miestą, federacija svarsto du scenarijus žiūrovams – paleisti iš naujo bilietų prekybą arba įleisti žiūrovus nemokamai.

Akivaizdu, kad federacijos laukia nuostoliai, o E.Stankevičius pabrėžė, kad bendrai stadiono operatorių sukelta padėtis jį glumina.

„Man tai yra nesuvokiama – rengti koncertą likus savaitei iki rungtynių. Buvo spaudoje spekuliacijų, kas kada pranešė, bet man tai nesuprantama, nes rungtynių data buvo aiški labai seniai. Ir UEFA pasakė, kad taip negali būti nei dabar, nei ateityje.

Stadionas statytas už mokesčių mokėtojų pinigus, taip, jame reikia koncertų, parodų, tai yra suprantama. Tačiau stadionas pastatytas ir futbolui, ir kitoms sporto šakoms, lengvajai atletikai. Kol kas toks vaizdas, kad mes tai pamirštame.

Aš suprantu, kad buvo geras koncertas, susirinko apie 38 tūkst. žmonių, anksčiau ir tas pats Edas Sheeranas koncertavo ir garsino Lietuvą bei Kauną, bet turime suprasti, kad renginiai negali eiti vienas paskui kitą.

Galbūt stadiono operatoriai ateityje sukurs planą, kaip užsiauginti žolės pakaitalą, bet mes jau kovo mėnesį prašėme jų atkreipti dėmesį, mąstyti apie planą B ar C. Jie skaičiuojasi finansus, aš suprantu, bet iš federacijos pusės to pateisinti negaliu, – kalbėjo LFF vadovas. – Mes turime pasirašytas sutartis, jose numatyta, kad stadionas, jo danga, turi būti tinkamos kokybės. Reikės sėstis ir kalbėtis. Varžybų datos žinomos seniai, tarptautinių rungtynių langai suplanuoti kone iki 2030 metų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

E.Stankevičius jaučiasi prastai ir prieš Kipro atstovus, su kurių federacijos vadovais planuoja susitikti trečiadienį vakare.

„Juokinga situacija, nes trečiadienį užsakomuoju reisu atskrenda Kipro atstovai. Jie leidžiasi Kaune, o jiems nusileidus tik bus aišku, ar nusileido į tą miestą, kuriame vyks rungtynės. O gal reikės B plano ir viską organizuoti kitaip, – sakė LFF prezidentas. – Jei taip būtų nutikę Kipre mums, tikriausiai reikštume pretenzijas federacijai. Suprantama, kad jie numatę gyventi Kauno viešbutyje, rengti ten treniruotes, o perkėlus rungtynes į kitą miestą atsirastų papildomi kaštai. Gali būti spūstys, pagal UEFA reikalavimus negali keliauti ilgiau nei vieną valandą į vakarinę treniruotę. Rytoj vakare reikės aptarti situaciją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?