Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 26 /22:03

„Kauno Žalgiris“ apvogtas: taurė vilniečiams atiduota skandalingai neįskaičius įvarčio?

Vilniaus „Žalgiris“ iškėlė į viršų LFF Supertaurę, tačiau pergalę kartina epizodas, nutikęs baudinių serijoje.

Smūgiuojant „Kauno Žalgirio“ legionieriui Xabierui Auzmendi kamuolys sudrebino skersinį ir trenkėsi į žemę – atrodė, už vartų linijos, bet teisėjas Mindaugas Jackus įvarčio neįskaitė.

Atšokęs nuo žemės kamuolys vėl trenkėsi į skersinį, vėl nusileido ant vartų linijos, vėl – į skersinį, kol jį sugavo nuo žemės pakilęs vilniečių vartininkas Tomislavas Duka.

Galiausiai seriją Vilniaus „Žalgiris“ laimėjo 3:2.

Reguliarus rungtynių laikas Vilniaus „Sportimos“ manieže baigėsi lygiosiomis 1:1. Supertaurė „Žalgiriui“ atiteko aštuntą kartą.

„Kauno Žalgiris“ įdėjo į savo paskyrą „Facebook“ neįskaityto baudinio įrašą ir parašė: „Šios dienos LFF Supertaurės finale prieš Vilniaus „Žalgirį“ ne viskas priklausė nuo mūsų komandos“.

Praeityje garsus futbolininkas Deividas Šemberas, sveikindamas Vilniaus „Žalgirį“ su pergale, rašė: „Kauno Žalgiris“ gali jaustis apvogtas teisėjų, nes nepamatyti tokio akivaizdaus įvarčio neįmanoma. Labai tikiuosi, kad atsakingi asmenys nedangstys teisėjo klaidos ir neieškos pasiteisinimų „nėra VAR“, o pradės formuoti naują reiškinį Lietuvos futbole – viešai atsiprašyti nukentėjusios komandos, kas savaime yra brandžios organizacijos vertybė“.

Teisėjas Paulius Malžinskas savo tinklaraštyje „12 jardų“ rašė: „Baudinių serijos metu teisėjo asistentas vykdo tik dvi užduotis: kontroliuoja vartininko kojų padėtį ir vartų liniją.

LFF supertaurės finale ir A lygoje VAR kol kas nėra, nors Latvijoje jis bus nuo sezono pradžios, tačiau kuomet kamuolys nusileidžia apie 0,5 metro už vartų linijos, tai tikrai situaciją galima išspręsti ir be jokių VAR, bet sprendžiant iš asistento kūno kalbos, tai jis tiesiog prarado koncentraciją ir KŽ įvartis nebuvo įskaitytas“.

VIDEO: Neįskaitytas „Kauno Žalgirio“ legionieriaus X.Auzmendi įvartis LFF Supertaurės baudinių serijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas