Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keiskuke Honda: „Į Lietuvą atvykau dėl futbolo, ne dėl verslo“

Ryškiausia A lygos žvaigždė, garsusis Marijampolės „Sūduvos“ naujokas Keisuke Honda džiaugiasi, kad Lietuvos čempionate jam pavyko debiutuoti pergalingai ir įmušti įvartį.
Keisuke Honda
Keisuke Honda / Vytauto Kuralavičiaus nuotr.

„Jaučiuosi gerai, mes laimėjome ir, laimei, įmušiau įvartį. Kaip pirmosioms rungtynėms – tikrai gerai. Jaučiuosi laimingas“, – džiaugėsi 35-erių Japonijos superžvaigždė.

Pirmajame K.Hondos mače Lietuvoje „Sūduva“ 4:0 sutriuškino Gargždų „Bangą“, bet, buvusio „AC Milan“ ir Maskvos CSKA žaidėjo nuomone, aikštėje nebuvo taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš galutinio rezultato.

„Rungtynės nebuvo lengvos. Pirmajame kėlinyje jie buvo susispaudę, neturėjo erdvės ir laiko. Negalėjau rasti gerų progų. Bet antrajame kėlinyje mums sekėsi geriau. Ieškojau progų įmušti ir, laimei, man pavyko“, – debiutą A lygoje įvertino K.Honda.

„Noriu padėkoti visiems, kurie mane palaiko nuo pirmosios dienos. Esu patenkintas, kad esu čia. Mūsų laukia dar daug svarbių rungtynių iki sezono pabaigos. Turime likti susikaupę ir dirbti kartu“, – tęsė garsusis „Sūduvos“ naujokas.

Šiuo metu A lygoje „Sūduva“ turi 8 taškų pranašumą prieš titulą ginantį Vilniaus „Žalgirį“, bet yra sužaidusi ir dvejomis rungtynėmis daugiau.

Dar sykį paklaustas, kas jį atviliojo į Lietuvą, K.Honda pabrėžė, jog ne verslas. Japonijos futbolo superžvaigždė pats interviu sakė, kad yra investavęs į daugiau nei 160 įmonių pasaulyje ir beveik 100 startuolių.

„Ne. Jei norėčiau daryti kažką šalia futbolo, būčiau likęs JAV. Galbūt pasirinkęs Kiniją, Singapūrą ar Honkongą. Ten būtų puikios galimybės verslui. Pasirinkau Lietuvą, nes noriu tapti čempionu. Tai puiki galimybė, kurią man suteikė. Kai gavau pasiūlymą, neturėjau, ką jame atmesti. Man tai – puiki patirtis, naujas puslapis“, – tikino K.Honda.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Keisuke Honda džiaugiasi pirmuoju įvarčiu Lietuvoje.
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Keisuke Honda džiaugiasi pirmuoju įvarčiu Lietuvoje.

Iki sezono pabaigos Lietuvoje liko jau mažiau nei du mėnesiai. „Sūduva“ A lygoje sužais dar 8 rungtynes, o K.Honda vylėsi, kad įmuš ir daugiau įvarčių.

„Tikiuosi. Treniruosiuosi, stengsiuosi tapti geresnis. Mano kūnas dar nėra visiškai pasirengęs, nes paskutinį kartą žaidžiau gegužę. Ilgą laiką nesitreniravau su komanda ir nežaidžiau oficialių rungtynių. Džiaugiuosi ne tik dėl pergalės ir įvarčio, bet ir tuo, kad negavau traumos. Man tai taip pat labai svarbu, kad galėčiau toliau žaisti“, – sakė devintoje skirtingoje šalyje per karjerą rungtyniaujantis japonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas