Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keistu gestu pasižymėjęs Argentinos herojus: „Buvau ramus“

Argentina kentėjo pasaulio čempionato finale, bet galiausiai buvo apdovanota titulu. Baudinių serijoje argentiniečiai nugalėjo Prancūzijos rinktinę, o prie to labai prisidėjo tarp virpstų stovėjęs ir savo darbą puikiai padaręs Emiliano Martinezas.

„Tai buvo rungtynės, kuriose daug kentėjome, – teigė 30-metis E.Martinezas, atmušęs vieną baudinį serijoje. – Dviem prastais smūgiais varžovai lygino rezultatą. Teisėjai skyrė jiems dar vieną baudinį, jie įmušė.

Ačiū Dievui, kad vėliau padariau savo darbą. Padariau tai, apie ką svajojau.“

Tai buvo dramatiška kova. 2:0 pirmavusi Argentina atrodė rami iki 80-osios minutės, kuomet Kylianas Mbappe pelnė įvartį, o po minutės pridėjo ir dar vieną. Per pratęsimą Lionelis Messi vedė argentiniečius į priekį, bet K.Mbappe 118-ąją minutę realizavo dar vieną 11 metrų baudos smūgį.

Prieš pat pratęsimo pabaigą E.Martinezas išgelbėjo Argentiną nuo mirtino varžovo smūgio.

„Negalėjo būti tokio pasaulio čempionato, apie kokį dar nebuvau svajojęs. Buvau ramus baudinių serijos metu“, – kalbėjo E.Martinezas, kuris nuo 2012-ųjų ilgą laiką buvo mėtomas iš Londono „Arsenal“ į kitas Anglijos komandas. O pagrindiniu vartininku tapo tik atvykęs į Birmingamo „Aston Villa“ 2020-aisiais.

Argentinos vartų sargas atsiėmė ir geriausio turnyro vartininko apdovanojimą. Tiesa, juo džiaugėsi kiek neįprastai.

Šventė Argentinos rūbinėje neapsiėjo be kandžių juokelių. E.Martinezas vieno šokio metu paprašė tylos minute pagerbti K.Mbappe.

Treneris Lionelis Scaloni išgyveno tikrą jausmų dramą baudinių serijoje

„Negaliu patikėti, kad mums teko tiek kentėti tokiose nuostabiose rungtynėse. Neįtikėtina, tačiau ši komanda išgyvena į visus sunkumus. Didžiuojuosi tuo, ką jie padarė. Tai nuostabi komanda“, – dėstė strategas.

Tai trečias pasaulio čempionų titulas Argentinai, pirmas nuo 1986-ųjų, kuomet taurę į viršų kėlė Diego Maradona.

„Niekada to nepamiršiu, – teigė saugas Rodrigo De Paulis. – Nugalėjome čempionus, tai džiaugsmas, kurio nesugebėsiu sudėti į žodžius. Didžiuojuosi būdamas argentinietis, šiandien esame pasaulio viršūnėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas