Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnijoje – skausminga pamoka: Vilniaus „Žalgiris“ neprilygo Jerevano „Pyunik“

Lygiai su gerokai turtingesniais ir garsesniais „Basel“ bei Bratislavos „Slovan“ klubais kovojęs Vilniaus „Žalgiris“ atrodė bedantis grumtynėse su savo lentynos varžovu – Jerevano „Pyunik“.

Vos vieną smūgį į varžovų vartų plotą, jau baigiantis mačui, atlikę Vladimiro Čeburino auklėtiniai galiausiai turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą 0:2 (0:1).

Pagal smūgius į vartus „Pyunik“ dominavo 14-6, o pagal smūgius į vartų plotą – net 7-1. Kamuolio kontrolė 53-47 priklausė žalgiriečiams.

Armėnijos klubui įvarčius mušė brazilas Juninho (43 min.), išvengęs „Žalgirio“ nuošalės spąstų ir iššokęs vienas prieš Edviną Gertmoną baigiantis pirmajam kėliniui, bei nigerietis Yusufas Otubanjo, nukreipęs kamuolį į vartus po „Pyunik“ pakelto kampinio 61 minutę.

Po šios nesėkmės „Žalgiris“ lieka su nuliu įmuštų įvarčių ir vienu vieninteliu iškovotu tašku UEFA Konferencijų lygos H grupėje.

Tiek pat taškų turi ir „Slovan“ ekipa, dar žaisianti savo rungtynes ketvirtadienio vakarą išvykoje su „Basel“ (6 tšk.) klubu. Dusyk iš eilės namie laimėjęs „Piunik“ taip pat yra surinkęs 6 taškus.

Kitos rungtynės Konferencijų lygoje „Žalgirio“ laukia jau kitą savaitę – spalio 13-ąją namuose su tuo pačiu „Pyunik“ klubu.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas

Antras kėlinys

90+4 min. „Pyunik“ surengia dar vieną itin pavojingą ataką. Apsiginti pavyksta, bet šeimininkai švenčia pelnytą pergalę 2:0.

90+1 min. Pavojingas F.Kyeremeh išpuolis, bet „Pyunik“ gynėjai ir vėl suspėja blokuoti smūgį...

90 min. Pridedamos mažiausiai 4 minutės.

87 min. Oficialioje statistikoje prie „Žalgirio“ pavadinimo vis dar šviečia 0 smūgių į varžovų vartų plotą. Lieka kelios minutės ir teisėjo pridėtas laikas stebuklui. (Jau pasibaigus rungtynėms statistika buvo pataisyta ir „Žalgiriui“ įrašytas vienas smūgis į „Piunik“ vartų plotą už M.Oyewusi bandymą 79-ąją minutę).

84 min. Žaidimas vis labiau persikelia arčiau „Pyunik“ vartų, bet „Žalgiriui“ kurtis progų nesiseka dėl netikslių perdavimų ir itin sutankintos šeimininkų gynybos. Pastariesiems mušti nebereikia, tik gintis ir stengtis pavojingai kontratakuoti.

78 min. Koks šansas svečiams! M.Oyewusi siekia kamuolį ir bando jį nukreipti į vartus, deja, „Pyunik“ gelbėja vartininkas...

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas

70 min. „Žalgiris“ antrajame kėlinyje stengiasi dažniau atakuoti varžovų vartus, bet svečių bandymai dažnai blokuojami. Lietuvos čempionai vis dar nėra atlikę nė vieno smūgio į varžovų vartų plotą.

66 min. Du įvarčius įmušęs „Pyunik“ keičia žaidimo taktiką. Itin daug problemų „Žalgirio“ gynėjams kėlęs, bet lėtesnis L.Juričičius sodinamas ant suolo, o jį keičia greičiu pasižymintis Dame Diopas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Piunik“ džiaugiasi įvarčiu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Piunik“ džiaugiasi įvarčiu

60 min. „Pyunik“ muša antrą... L.Juričičius krenta baudos aikštelėje, reikalauja baudinio, bet teisėjas skiria kampinį. Šeimininkai kelia kamuolį, o Y.Otubanjo iššoka aukščiausiai ir nukreipia jį į vartus.

54 min. Šansas „Žalgiriui“! Aštrus S.Mikoliūno perdavimas, bet F.Ouregai šiek tiek pritrūksta, kad pavyktų pasiekti kamuolį...

47 min. Antras kėlinys prasideda taip, kaip baigėsi ir pirmasis. L.Juričičius pavojingai įbėga į „Žalgirio“ baudos aikštelę ir krenta ant žolės po kontakto su Nemanja Ljubisavljevičiumi. Laimei, arbitro švilpukas tyli, nors šeimininkų stadionas reikalauja baudinio.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai Jerevane
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai Jerevane

Pirmas kėlinys

45 min. Pirmasis kėlinys baigiasi. „Pyunik“ pelnytai pirmauja. Šeimininkai susikūrė kur kas daugiau progų, o pagal smūgius į vartus dominuoja net 10-0 (į vartų plotą 5-0).

43 min. „Pyunik“ vis dėlto galiausiai muša įvartį. „Žalgirio“ gynyba pramiega brazilą Juninho ir šis, iššokęs vienas prieš E.Gertmoną, nuginkluoja lietuvių vartininką.

42 min. Neramus epizodas V.Čeburinui ir „Žalgirio“ sirgaliams. R.Oliveira nekyla nuo žolės... Laimei, nieko rimto nenutinka ir brazilas, atrodo, galės tęsti rungtynes.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Renanas Oliveira
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Renanas Oliveira

39 min. Kėliniui artėjant prie pabaigos „Žalgiris“ vis dažniau klysta aikštės viduryje, o „Pyunik“ vis drąsiau spaudžia svečius ir kuriasi progas. Laimei, jų išnaudoti nepavyksta.

33 min. M.Oyewusi muša įvartį! Deja, aidi teisėjo švilpukas, fiksuojantis „Žalgirio“ legionieriaus žaidimą ranką. Reikia pripažinti, kad arbitras – teisus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marko Miličkovičius (kairėje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marko Miličkovičius (kairėje)

30 min. Standartinė situacija, kamuolys leidžiasi „Žalgirio“ baudos aikštelėje ir pirmasis prie jo suskumba itin aktyvus per pirmąjį pusvalandį „Piunik“ puolėjas Luka Juričičius. Laimei, jis muša virš vartų ir rezultatas nesikeičia.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Juričičius (viduryje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Juričičius (viduryje)

23 min. Dvi iš eilės itin pavojingos „Pyunik“ atakos, bet E.Gertmonas ir vėl gelbėja „Žalgirį“. Nesmagi atkarpa svečiams.

19 min. Svečiai suranda vis daugiau galimybių puolime. Šįkart pavojingas perdavimas iš krašto, bet R.Oliveirai šiek tiek pritrūksta, kad pasiektų kamuolį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Renanas Oliveira (dešinėje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Renanas Oliveira (dešinėje)

16 min. Šansas „Žalgiriui“! O.Buffas prasimeta kamuolį pro varžovų gynėją ir krenta ant vejos kautynėse, prašydamas 11 m baudinio. Vis dėlto arbitro švilpukas tyli.

13 min. Aštrus „Pyunik“ perdavimas iš krašto. E.Gertmonas pasieka kamuolį, varžovas rėžiasi į vartininką ir teisėjas Johnas Beatonas iš Škotijos fiksuoja pražangą.

9 min. Pirmasis varžovų smūgis į „Žalgirio“ vartų plotą, bet Edvinas Gertmonas ramiai gaudo kamuolį.

8 min. „Žalgiris“ stengiasi ilgiau palaikyti kamuolį, bet atsidurti arčiau varžovų vartų kol kas nepavyksta.

3 min. 38-erių Saulius Mikoliūnas debiutuoja UEFA Konferencijų lygoje (per pirmąsias dvejas rungtynes nepakilo nuo suolo) ir iš karto turi darbo. „Žalgirio“ kapitonas sėkmingai apsigina, o aikštėje kol kas vyksta žvalgyba. Abi ekipos kol kas gana atsargios.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ startinė vienuolikė Jerevane
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ startinė vienuolikė Jerevane

Rungtynės prasideda tylos minute, skirta pagerbti per siaubingą spūstį Indonezijoje žuvusius mažiausiai 125 futbolo aistruolius. Deja, bet „Pyunik“ sirgaliams patylėti nepavyko... Šeimininkų gerbėjai ėmė skanduoti savo dainas dar nesibaigus simbolinei tylos minutei.

Abi komandos yra UEFA turnyrų debiutantės, o nežymiu favoritu prieš akistatą laikomas Armėnijos klubas.

Jis kol kas turi daugiau taškų H grupėje, praėjusį sykį namie pateikęs staigmeną – 2:0 parvertęs Bratislavos „Slovan“.

Tuo metu Vladimiro Čeburino auklėtiniai, su tuo pačiu „Slovan“ išvykoje sužaidę 0:0, o namie 0:1 nusileidęs grupės lyderiui „Basel“ klubui, vis dar ieškojo pirmojo įvarčio ir, žinoma, pergalės.

Į Konferencijų lygos atkrintamąsias pateks tik dvi stipriausios grupės komandos, tad akistata su „Pyunik“, kaip ir po savaitės Vilniuje vyksianti atsakomoji kova, gali būti kertinės norint prasibrauti toliau. Nesėkmė Jerevane gerokai komplikuotų vilniečių šansus ir ambicijas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas