Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 25

Kiek kainuoja aplankyti „Euro 2024“?

Apsilankymas dideliame turnyre – daugelio futbolo gerbėjų svajonė. Pastaraisiais metais Europos futbolo sirgaliams išpildyti šį norą buvo gana sudėtinga, tačiau šis „Euro 2024“ vėl yra toks, prie kokio daugelį metų buvome įpratę.
Europos čempionatas Vokietijoje
Europos čempionatas Vokietijoje / „Scanpix“ nuotr.

Pasaulio čempionatas Vakarų Europoje pastarąjį kartą buvo rengiamas 2006-aisiais, kai jį priėmė Vokietija. Jeigu turite skrydžio baimę ar tiesiog nemėgstate lėktuvų, jums lieka Europos čempionatas, tačiau net jis pastaruoju metu buvo praradęs tikrąjį savo veidą.

2021-aisiais UEFA metėsi į vargu ar pasiteisinusį eksperimentą ir žemyno pirmenybes rengė 11 skirtingų šalių. Tai reiškia, kad eiliniam sirgaliui kelionė iš vieno čempionato miesto į kitą ne lėktuvu taip pat buvo sunkiai įgyvendinamas reikalas.

Pridėjus lankomumo apribojimus dėl COVID-19 taisyklių, gauti bilietą į rungtynes buvo kur kas sunkiau nei įprastai.

Tušti stadionai niekada neatrodė įtikinamai, kaip ir po 18 mėnesių vykęs pasaulio čempionatas tamsių Kataro naktų ir kalėdinių dekoracijų fone.

Todėl „Euro 2024“ – viena geriausių pastarųjų metų galimybių Europos futbolo fanams, kurios dauguma praleisti nenorėjo.

„Du bilietai į rungtynes per UEFA kainavo 300 eurų, 450 sumokėjome už viešbučius dviem naktims, 500 skrydžiams ir dar panašiai tiek išleisime per šias tris čempionato dienas“, – 15min pasakojo Gelzenkirchene prieš Anglijos ir Serbijos rungtynes sutiktas futbolo sirgalius iš Jonavos Virgis.

Imago / Scanpix nuotr./Sirgaliai Vokietijoje
Imago / Scanpix nuotr./Sirgaliai Vokietijoje

Varžybos Vokietijoje – antrasis didelis turnyras, į kurį pusamžis vyras atvyko su savo žmona. 2016-aisiais jis vienerias rungtynes lankė ir Prancūzijoje vykusiame Europos čempionate.

Lietuvio teigimu, išvyka į Vokietiją nebuvo pigi, tačiau galimybė pamatyti ryškiausias futbolo žvaigždes nepalyginamai patrauklesnė nei prieš dvejus metus, kai pasaulio čempionatas vyko Katare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius