Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 29 /09:45

Kirtis Vilniaus „Žalgiriui“ – pralaimėjo bylą, skolomis kaltina ir kiti buvę žaidėjai

Matas Vareika laimėjo bylą prieš Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubą, ketvirtadienio rytą pranešė Lietuvos profesionalių futbolininkų asociacija (PFA). Šalies vicečempionai su sprendimu nesutinka ir svarsto galimybę jį skųsti.

Pasak pranešimo, LFF Apeliacinis komitetas priėmė sprendimą byloje, kurioje „Žalgiris“ kaltintas nepilnai atsiskaitęs su futbolininku ir neįvykdęs finansinių įsipareigojimų, numatytų pasirašytoje sporto veiklos sutartyje.

Priimtame sprendime nurodoma, kad Vilniaus klubas turi visiškai atsiskaityti su M.Vareika per 5 dienas arba pasinaudoti galimybe skųsti sprendimą Tarptautiniame sporto arbitražo teisme (CAS) Šveicarijoje.

fchegelmann.com nuotr./Matas Vareika šį sezoną rungtyniauja Kauno raj. „Hegelmann“ ekipoje
fchegelmann.com nuotr./Matas Vareika šį sezoną rungtyniauja Kauno raj. „Hegelmann“ ekipoje

„Taip pat verta pažymėti, kad į LFF AK kreipėsi dar du buvę Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjai Donatas Kazlauskas ir Oliveris Buffas, kurie taip pat teigia, kad klubas pilnai neįvykdė finansinių įsipareigojimų ir liko skolingas“, – papildė PFA.

„Žalgiris“ nesutinka

Lietuvos vicečempionai su tokiu LFF Apeliacinio komiteto sprendimu nesutinka ir svarsto galimybę jį skųsti.

„Tai susiję su žaidėjams skirtomis drausminėmis nuobaudomis už klubo tvarkos taisyklių pažeidimus“, – rašoma 15min atsiųstame sostinės klubo komentare.

nuotr. Elvio Žaldario /Matas Vareika „Žalgiryje“ praleido 5 sezonus
nuotr. Elvio Žaldario /Matas Vareika „Žalgiryje“ praleido 5 sezonus

„M.Vareikos atveju, nuobaudos skirtos praėjusių metų liepos ir lapkričio mėn. Klubo vertinimu, šios nuobaudos pagristos ir žaidėjui buvo žinomos, tačiau jos buvo ginčijamos dėl teisinių procedūrų.

Šį LFF AK sprendimą vertiname kaip teisinį precedentą nuobaudų skyrimo klausimu. Klubas svarstys teisines galimybes dėl sprendimo apskundimo“, – pridūrė Vilniaus „Žalgiris“.

23-ejų M.Vareika Vilniaus „Žalgirio“ klube praleido 5 sezonus, o šią žiemą persikėlė į Kauno rajono „Hegelmann“ ekipą.

Sostinės klubą šį tarpsezonį paliko ir 29-erių D.Kazlauskas, pasibaigus sutarčiai išvykęs į FA „Šiaulius“, ir 31-erių šveicaras O.Buffas, kol kas esantis be klubo.

Kritikos „Žalgirio“ vadovybei šią žiemą negailėjo ir daugiau komandą palikusių futbolininkų – į „Panevėžį“ persikėlęs vienas lyderių Nicolasas Gorobsovas, į Kazachstaną išvykęs Kipras Kažukolovas ar „Šiauliuose“ karjerą tęsiantis Nauris Petkevičius.

„Jei nuoširdžiai, situacija su klubu, su savininke nebuvo gera, nebuvo ji tokia, kaip pradžioje, – kalbėdamas su 15min atviravo N.Gorobsovas. – Man pasakė, kad galiu pats spręsti, ar noriu pasilikti. Nusprendžiau išvažiuoti, nes su manimi nebuvo elgiamasi tinkamai. Jie pradėjo kalbėti mėšlą apie mane, sakė, kad nesu profesionalus, vadino melagiu. Man tokie dalykai nėra priimtini. Jie žino geriau nei bet kas kitas, koks esu profesionalus.“

nuotr. 15min ir fkzalgiris.lt/V.Venslovaitienė, N.Gorobsovas, K.Kažukolovas ir N.Petkevičius
nuotr. 15min ir fkzalgiris.lt/V.Venslovaitienė, N.Gorobsovas, K.Kažukolovas ir N.Petkevičius

Klubo direktorė Vilma Venslovaitienė jiems atsakė: „Iš tokių pasisakymų supranti, kas vyko rūbinėje ir jų galvose. Tai ne mūsų standartas. Galiu pasikartoti: pas mus ateina ir lieka tie, kurie norime, kad liktų. Ir kuriuose matome perspektyvą. Futbole reikia žinių, motyvacijos, reikia ir būti žmogumi.“

„Linkiu visiems sėkmės ir tiek žinių“, – pridūrė „Žalgirio“ vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas