Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaikią statistiką pademonstravęs L.Messi bandys atsitiesti rungtynėse su Kroatija

Pasaulio futbolo čempionatas šiais metais pateikė tikrų staigmenų – Vokietija savo pasirodymą turnyre pradėjo pralaimėjimu, Rusijos rinktinė sudaužė savo varžovus, o Argentina nesugebėjo įveikti turnyre debiutavusios Islandijos.
Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija
Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį vėlai vakare Argentinos rinktinės lauks žūtbūtinė kova – turnyrą lygiosiomis pradėję Pietų Amerikos atstovai susikaus su Kroatija. Lengvo pasivaikščiojimo argentiniečiai neturės – kroatai, pirmajame grupių etapo susitikime įveikę Nigeriją rezultatu 2:0, yra šios grupės lyderiai ir nenusiteikę lengvai atiduoti pergalės.

Argentinos rinktinei reikės geriausio šalies futbolininko pagalbos – Lionelis Messi pirmose grupės rungtynėse nesugebėjo nuo 11 metrų žymos nuginkluoti Islandijos rinktinės vartininko. Tikslus smūgis iš gana dėkingos situacijos greičiausiai būtų atnešęs tris taškus į Argentinos rinktinės kraitį.

L.Messi šiose rungtynėse sunkiai sekėsi ne tik kurti pavojingas progas, bet ir apskritai dalyvauti žaidime. Užsienio spauda suskaičiavo, kad pasaulio čempionate jau prabėgus visai savaitei, už argentinietį per 90 minučių daugiau nubėgo visi žaidėjai – L.Messi prieš Islandija įveikė tik 7,6 kilometrus.

„Barcelona“ klubo žvaigždę šioje statistinėje grafoje pralenkė net vartininko pozicijoje rungtyniaujantys Kasperas Schmeichelis su Hugo Llorisu – jie be kamuolio nubėgo daugiau nei L.Messi.

Greičiausių žaidėjų sąrašas: Maks. greitis
Cristiano Ronaldo (Portugalija) 34 km/h.
Luisas Advincula (Peru) 33,8 km/h.
Ante Rebičius (Kroatija) 33,3 km/h.
Marco Urena (Kosta Rika) 33,1 km/h.
Mathew Leckie (Australija) 32,8 km/h.
Romelu Lukaku (Belgija) 32,8 km/h.
Christianas Bolanosas (Kosta Rika) 32,8 km/h.
Giancarlo Gonzalezas (Kosta Rika) 32,8 km/h.
Achrafas Hakimi (Marokas) 32,8 km/h.
Lionelis Messi (Argentina) 25 km/h.
Šaltinis: FIFA. Statistiniai duomenys po pirmų grupės rungtynių.

Sunku įsivaizduoti, kad parodžius tokį norą aikštėje būtų galima užfiksuoti teigiamus rezultatus. Anglijos futbolininkai žaidžia laikydamiesi taisyklės „nesustok bėgti ir judėti“. Anglijos rinktinei ši žaidimo mokykla neatneša titulų jau daugiau nei 50 metų, tačiau net ir didžiausiu talentu apdovanoti pasaulio čempionai turėdavo įdėti gerokai daugiau pastangų nei L.Messi.

L.Messi rungtynių metų su Islandija atliko viso labo 17 sprintų – tai puse karto mažiau, nei savo pirmose rungtynėse pasiekė Philippe Coutinho ir Mesutas Ozilas. Argentiniečiui sunkiai sekėsi išvystyti ir savo greitį – jo maksimalus greitis siekė 25 km/h, kai jo didžiausias konkurentas futbolo aikštėje – Cristiano Ronaldo – rungtynėse su Ispanija tapo greičiausiu turnyro žaidėju: 34 km/h.

Tiesa, Argentinos rinktinės žvaigždė vis dar išlieka sąrašo viršūnėje skaičiuojant atliktus driblingus per rungtynes – iš viso 15. Nepaisant to, kad argentinietis neparodė didelio noro bėgti be kamuolio, jis daugiau nei bet kuris kitas žaidėjas prasiveržė į baudos aikštelę.

Negalima sakyti, kad L.Messi nerodė jokio noro žaisti prieš Islandiją – už jį iki pat šiol daugiau smūgių turnyre nėra atlikęs joks kitas žaidėjas. Jau tris įvarčius pelnęs Rusijos rinktinės krašto puolėjas Denisas Čeryševas yra arčiausiai puolėjo iš Argentinos. Ši statistika didelio pozityvumo neturėtų kelti nei Argentinos rinktinės sirgaliams, nei pačiam futbolininkui, kuris visas savo sukurtas progas mieliau paverstų įvarčiais negu smūgiais link vartų.

Kad ir kaip pasyviai L.Messi žaidžia, kai komandai tenka gintis ar daugiau laiko žaisti be kamuolio, vyriausiasis rinktinės treneris Jorge Sampaoli mano, kad šio futbolininko nebegali daugiau išmokyti joks kitas strategas.

„Mes esame žaidimo stadijoje, kurioje Lionelis yra paprasčiausias neliečiamasis, – „World Soccer“ žurnalui pasakojo J.Sampaoli. – Jo futbolo suvokimas yra visiškai kito lygmens ir jis šį žaidimą mato visiškai kitaip nei mes.“

Daugiausiai sprintų atlikę žaidėjai:
(trumpų nuotolių bėgimas, išvystantis maks. greitį)
Kiekis:
Aleksandras Golovinas (Rusija) 69
Guillermo Varela (Urugvajus) 68
Mahmoudas Hassanas (Egiptas) 65
Thomas Meunier (Belgija) 61
Ivanas Perišičius (Kroatija) 58
Vahidas Amiri (Iranas) 58
Achrafas Hakimi (Marokas) 58
Lionelis Messi (Argentina) 17
Šaltinis: FIFA. Statistiniai duomenys po pirmų grupės rungtynių.

Tiek „Barcelona“ klube, tiek Argentinos rinktinėje vienam geriausių visų laikų futbolininkui reikia vieno – laisvės aikštėje. L.Messi rungtyniaudamas katalonų gretose įprato neatlikti jokių gynybinių funkcijų – jis komandai neša nepamatuojamą naudą kuriant atakas, tačiau, norint sėkmingai pasirodyti tokiose tarptautiniuose turnyruose kaip šis, argentiniečiui reikės įdėti kur kas daugiau pastangų nei rungtynėse su Islandija.

L.Messi ir jo kariaunos ketvirtadienį laukia dar vienas išbandymų vakaras – manoma, kad J.Sampaoli atliks nemažai pasikeitimų startinėje sudėtyje. Realu, kad prie naujo taktinio išsidėstymo, kuriame žais trys vidurio gynėjai, puolėjas turės dar daugiau laisvės ir improvizacijos aikštėje.

Argentina prašys futbolo dievų pagalbos, o L.Messi – malonės iš savo varžovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai