Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl turtingi žmonės taip nori įsigyti „Chelsea“ klubą?

Neįvertinus konteksto, atrodo normalu, kad daugybė žmonių, turinčių daug pinigų nori nusipirkti vieną garsiausių klubų populiariausio pasaulio sporto populiariausioje lygoje. Ne toks jau išskirtinis reiškinys ir tai, kad daugybė tų žmonių to klubo, kaip ir daug ko kito, nori dėl jo galimybės išryškinti perkančiojo statusą. Kaip ir amerikietiškojo futbolo lyga (NFL), Anglijos „Premier“ lygoje jau atsirado daugybė turtingų žmonių, kurie futbolą išnaudoja savo įvaizdžio gerinimo tikslais.
Londono „Chelsea“ logotipas
Londono „Chelsea“ logotipas / „Scanpix“ nuotr.

Bet šiuo metu vykstantis Londono „Chelsea“ pardavimas yra kitoje kategorijoje negu kiti. Iš dalies dėl to kaltos pardavimo aplinkybės.

Klubo savininkas yra Romanas Abramovičius, Rusijos oligarchas, turintis artimų ryšių su Vladimiru Putinu.

Tai niekam neužkliuvo, kol Rusija vasarį nepradėjo savo invazijos į kitą šalį, kuri yra Vakarų valstybių sąjungininkė, bet vos Rusijos tankai peržengė Ukrainos sieną, Jungtinė Karalystė pritaikė sankcijas V.Putinui artimiems magnatams kaip R.Abramovičius (jis išvengė sankcijų, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą 2014 metais, nors ir tuo metu buvo kalbų apie tai, kaip su juo pasielgs JK vyriausybė).

Šį kartą JK įšaldė visą, kokį tik galėjo R.Abramovičiaus turtą, o tai pasiuntė „Chelsea“ į letargą, kurio metu klubas gali tęsti veiklą, tačiau turėjo gerokai apmažinti savo išlaidas ir pinigines operacijas.

„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ futbolininkai

Tai nebuvo linksmos naujienos R.Abramovičiui, kuris prieš tai buvo paskelbęs, kad parduoda komandą, o pajamas ketina atiduoti karo aukoms. Jis taip pat sakė, kad nereikalaus 1,5 mlrd. svarų sumos, kurią jam yra skolingas klubas. Būti turtingu ir turėti futbolo klubą yra puiku, bet negalėti generuoti iš jo pajamas ar valdyti jį kaip komandą – nieko gero.

Kita priežastis, kodėl „Chelsea“ pardavimas yra toks svarbus įvykis, yra jo, kaip klubo, statusas. „Forbes“ šią komandą vertina 3,2 mlrd. dolerių suma, o tai yra septintas brangiausias futbolo klubas pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas