Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dešimtyje likęs „Žalgiris“ po pratęsimo skaudžiai sudegė Kipro saulėje

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Žalgiris“ dramatiškai užbaigė šiemetinę savo kelionę Europoje. Vladimiro Čeburino auklėtiniai Kipre vykusiame UEFA Konferencijų lygos antrojo atrankos etapo atsakomajame mače po pratęsimo krito prieš vietos „Pafos“ klubą – 0:3.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Elvio Žaldario nuotr.

Prieš savaitę LFF stadione vykusią dvikovą žalgiriečiai laimėjo 2:1. Abi įvarčius sostinės klubui pelnė veteranas Liviu Antalis.

Šį kartą pagrindinis rungtynių laikas baigėsi minimalia Pafoso komandos pergale, o per pratęsimą šeimininkai prieš dešimtyje žaidusį „Žalgirį“ įmušė ir dar du įvarčius.

Tuo „Žalgirio“ kelionė Europoje baigėsi. Iki išvykos į Viduržemio jūros salą A lygos lyderiai Konferencijų lygoje šiemet buvo laimėję visus tris mačus – pirmajame atrankos etape buvo įveiktas Vasos VPS klubas iš Suomijos.

Visgi šį kartą rungtynės „Žalgiriui“ nesusiklostė.

19-ąją minutę Paulius Golubickas pasiuntė kamuolį į kipriečių vartus, bet arbitras užfiksavo nuošalę.

Neįmuši tu – įmuša tau. 21-ąją minutę kipriečiai išsimetė kamuolį iš už šoninės linijos ir greitai nugabeno kamuolį į vilniečių aikštės pusę. Jairo perdavė kamuolį Muamerui Tankovičiui ir šis pasiuntė kamuolį į vartus. 0:1.

37-ąją minutę vilniečių reikalai stipriai komplikavosi – raudoną kortelę prieš save išvydo „Žalgirio“ vidurio gynėjas Younnas Zahary. Iš karto po šio epizodo kipriečiai baudos smūgiu sudrebino Vilniaus komandos vartų skersinį.

Kovoti su didesnes pajėgas aikštėje turėjusiu priešininku ir Kipro karščiu buvo sunku, bet „Žalgiris“ rodė valią.

Po pertraukos „Pafos“ buvo kur kas arčiau įvarčio, tačiau svečiai atsilaikė ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Visgi jo metu lemtinga buvo 102-oji minutė. Būtent tada Andersonas Silva smūgiu per save pasiuntė kamuolį į vartus ir prirėmė „Žalgirį“ prie sienos.

Per likusį laiką dešimtyje žaidę svečiai išsigelbėti jau neturėjo jėgų, o 117-ają minutę „Pafos“ surengė dar vieną greitą išpuolį ir gavęs perdavimą iš dešinio krašto Vladas Dragomiras tiksliu smūgiu galva padėjo tašką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas