Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apmaudu: dviejų įvarčių persvarą turėjęs „Panevėžys“ vėl neįveikė kuklaus Moldovos klubo

Ketvirtadienio vakarą Europos kampaniją pradėjo A lygoje pirmaujantis „Panevėžio“ klubas. Gino Lettieri auklėtiniai turėjo dviejų įvarčių pranašumą, dar neįmušė ir baudinio bei galiausiai UEFA Konferencijų lygos pirmojo atrankos etapo rungtynes namuose su Orhėjaus „Milsami“ baigė didžiuliu nusivylimu – 2:2.
„Panevėžys“
„Panevėžys“ / fk-panevėzys.lt nuotr.

Praėjusiais metais šios abi komandos taip pat susitiko Konferencijų lygos atrankoje ir tuomet Moldovos klubas sensacingai eliminavo panevėžiečius. Pirmoji dvikova Panevėžyje baigėsi 0:0, o Moldovoje „Panevėžys“ pralaimėjo 0:2.

Pagal panašų scenarijų viskas klostosi ir šiemet. „Panevėžys“ vėl buvo geresnė komanda, bet laimėti pirmojo mačo namuose neįstengė.

16-ąją minutę panevėžiečiai išsiveržė į priekį. Po pukaus Matijaus Remeikio perdavimo iš aikštės gilumos Artiomas Ščedry įsiveržė į baudos aikštelę ir Moldovos komandos vartų sargui Emiliui Timburui beliko tik pražanga stabdyti šeimininkų komandos žaidėją. Paskirtą baudinį realizavo Jovanas Čadjenovičius.

Praėjus dešimčiai minučių panevėžiečiai turėjo puikią progą padvigubinti persvarą. Po kampinio „Milsami“ gynėjas savo baudos aikštelėje sužaidė ranka ir į svečių vartus buvo skirtas antras baudinys. Visgi nuo 11m žymos smūgiavęs tas pats J.Čadjenovičius sudrebino virpstą.

Ryškią teritorinę persvarą turėję panevėžiečiai kėlinio pabaigoje turėjo dar vieną nuostabią progą pasižymėti, bet vienas prieš vartininką iššokęs Jeffrey Sarpongas jo pergudrauti neįstengė.

Ko nepavyko padaryti iki pertraukos, tą Gino Lettieri komanda pasiekė iš karto po jos. 47-ąją minutę Ariagneris Smithas gavo puikų perdavimą per visą aikštę, aplenkė gynėją ir įmušė antrą įvartį – 2:0.

Visgi panevėžiečių džiaugsmas truko neilgai. 50-ąją minutę savo baudos aikštelėje apmaužiai prasižengė Seydina Keita ir į šeimininkų vartus buvo skirtas baudinys, kurį realizavo Radu Ginsari.

Bet tuo „Panevėžio“ problemos nesibaigė. 68-ąją minutę tas pats R.Ginsari pasinaudojo šiurkščia šeimininkų gynėjų klaida ir gavęs perdavimą iš kairio krašto netrukdomas iš kelių metrų smūgiavo galva. Vytautas Černiauskas dar lietė kamuolį, tačiau išgelbėti komandos nesugebėjo – 2:2.

Atsakomasis mačas Orhėjuje vyks po savaitės.

Antrajame atrankos etape šios poros nugalėtojas susitiks su Beer Ševos „Hapoel“ klubu iš Izraelio.

„Panevėžys“ – „Milsami“ 2:2
16' (1:0) Jovanas Čadjenovičius (11m)
47' (2:0) Ariagneris Smithas
50' (2:1) Radu Ginsari (11m)
68' (2:2) Radu Ginsari

FK Panevezys (Ltu) Milsami (Mda)

Starto sudėtys
Starto sudėtys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas