Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkurencijos nesulaukęs A.Čeferinas perrinktas UEFA prezidentu

Konkurentų nesulaukęs Aleksandras Čeferinas jau trečiai kadencijai perrinktas Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentu.
Temos: 1 UEFA

55-erių teisininkas iš Slovėnijos pirmą syk buvo išrinktas 2016 metais, kai iš pareigų buvo pašalintas prancūzas Michelis Platini. Išrinktas trečią kartą, A.Čeferinas UEFA vadovaus bent iki 2027 metų.

„Norėčiau iš širdies gelmių padėkoti už vienbalsę paramą. Tai labai daug man reiškia“, - UEFA kongrese Lisabonoje sakė slovėnas.

UEFA prezidento rinkimai vyko praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai be konkurencijos buvo perrinktas ir FIFA prezidentas Gianni Infantino.

A.Čeferinas priešinosi G.Infantino siekiams rengti pasaulio futbolo čempionatą kas dvejus metus, o prieš kelerius metus turėjo kovoti ir prieš Europos Superlygos idėją brandinusius klubus.

Tiesa, ši idėja dar nėra mirusi, nes ją toliau puoselėja „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“ klubai.

Jie padavė UEFA ir FIFA į Europos Teisingumo teismą, kaltindami organizacijas savo galios pozicijos išnaudojimu grasinant klubams ir futbolininkams. Sprendimo šioje byloje tikimasi artimiausiomis savaitėmis.

Jau 2024-2025 m. sezone keisis ir UEFA Čempionų lygos formatas, kai turnyre dalyvaus nebe 32, o 36 klubai, sužaisiantys dar daugiau rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas