Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrolinėse rungtynėse Kauno „Stumbras“ palaužė šalies vicečempionus

Sostinėje vykusias kontrolines rungtynes prieš naująjį A lygos sezoną Kauno „Stumbras“ 2:0 nugalėjo „Trakų“ ekipą, nepaisant to, kad šioje komandoje nežaidė nei po operacijos sveikstantis Artūras Rimkevičius, nei naujokas Robertas Vėževičius, o dar keli futbolininkai yra ką tik išsigydę traumas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gal aikštėje to nesimatė, tačiau nuovargis yra didžiulis. Komanda žaidė ketvirtas rungtynes per dešimt dienų, visada akcentuoja nepraleisti įvarčio ir šįsyk mums tai pavyko“, – po rungtynių kalbėjo „Stumbro“ vyriausiasis treneris Darius Gvildys.

Jo komanda dar nepralaimėjo nei vienų priešsezonininų rungtynių, nepaisant to, kad dar nei karto nežaidė optimalios sudėties.

Šalies vicečempionai individualiai varžovus lenkia dviem galvomis, tačiau užsidegimu antradienį „Stumbras“ trakiškius aplenkė. „Trakų“ komandoje išsiskyrė Deividas Česnauskis ir Vaidotas Šilėnas, kurie žaisdami gynybos grandyje sukūrė daugiausiai progų įvarčiui pasiekti. V.Šilėnas net tris kartus bandė „uždaryti tolimąjį virpstą“, tačiau visus tris kartus jo smūgiuoti kamuoliai lėkė virš vartų.

„Trakų“ ekipoje šįsyk trūko lyderių Jurijaus Mamajevo, Aleksandro Byčenoko ir kitų saugų indėlio. Taip pat neretai trūkdavo tarpusavio ryšio tarp gynėjų.

Išskirti nors vieną žaidėją iš kauniečių komandos sudėtinga, nes pergalę jie pasiekė kaip komanda. Dažnai būna, jog silpnesnės ekipos paprasčiausiai netiki, jog galės įkasti stipresniam, tačiau tik ne šįkart. Nuo pirmų iki paskutinių minučių „Stumbro“ futbolininkai žaidė aukodami save. Būtent tai buvo pagrindinis pergalės veiksnys.

Buvęs Dariaus Gvildžio auklėtinis Nerijus Valskis pastarąsias kelias savaites gydėsi įplyšusį raumenį, o antradienį pirmąkart po traumos pasirodė aikštėje. „Trakų“ vyriausiausiasis treneris Valdas Urbonas pastarajam suteikė keliolika minučių, bandydamas futbolininką po truputį įvesti į formą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas