Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronaviruso protrūkis F.Černycho komandoje: užsikrėtė bent aštuoni asmenys

Tik praėjusią savaitę po karantino prasitęsusiame Rusijos futbole – dar vienas koronaviruso protrūkis. Šįsyk pavojinga COVID-19 liga išplito „Orenburg“ klube, kuriame žaidžia ir lietuvis Fiodoras Černychas.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad iš viso teigiamų koronaviruso testų rezultatų sulaukė šeši futbolininkai ir du personalo nariai.

„Sport inside“ teigimu, tarp užsikrėtusių futbolininkų yra rusas Timūras Ajupovas, portugalas Ricardo Alvesas, senegalietis Mamadou Sylla ir iš Ganos kilęs Joelis Fameyeh.

Likusių dviejų užsikrėtusių žaidėjų tapatybės nėra atskleidžiamos.

Įdomu tai, kad dar praėjusį savaitgalį, kai „Orenburg“ žaidė rungtynes su Maskvos „Lokomotiv“, visų klubo narių testų rezultatai buvo neigiami.

Koronaviruso protrūkis komandoje užfiksuotas tik po trečiadienį vykusios treniruotės, kai buvo gauti naujausių tyrimų rezultatai.

Visi užsikrėtę asmenys, o taip pat ir likę komandos žaidėjai, bus priversti izoliuotis. Kol kas nepranešama, kaip bus pasielgta su artimiausiomis „Orenburg“ rungtynėmis, kurios laukia jau šeštadienį, kai priešpaskutinę 15-ąją vietą užimanti ekipa turėtų žaisti su „Krasnodar“.

Vis dėlto tikėtina, kad „Orenburg“ į šias rungtynes išsiųs savo jaunimo komandą, kurios nariams jau pradėti daryti koronaviruso testai.

Tai jau ne pirmas COVID-19 protrūkis Rusijos klubuose pratęsus sezoną. Praėjusią savaitę koronavirusas įsisuko „Rostov“ komandoje, kur taip pat užsikrėtė šeši žaidėjai.

Rostovo komanda prašė nukelti rungtynes su „Sochi“, tačiau šiai nesutikus, nusiuntė jaunimo komandą ir pralaimėjo net 1:10. Po mačo kilo didžiulis ažiotažas, o „Rostov“ žaidėjų žmonos nusiuntė nedviprasmišką žinutę varžovų komandai.

Bent keli užsikrėtimo koronavirusu atvejai praėjusią savaitę užfiksuoti ir Maskvos „Dinamo“ komandoje.

Įdomu tai, kad „Dinamo“ turėjo žaisti su tuo pačiu „Krasnodar“ klubu, kuris bus ir artimiausiu „Orenburg“ varžovu. Visgi Pietų Rusijos komanda sutiko nukelti susitikimą su „Dinamo“ į vėlesnę datą.

Dar gegužę COVID-19 pėdsakai buvo rasti ir „Orenburg“ komandoje – šia liga sirgo vartininkų treneris Platonas Zacharčiukas, o dar keturių asmenų kūnuose buvo rasta antikūnių – tai reiškia, kad jie COVID-19 prasirgo anksčiau.

F.Černychas „Orenburg“ klube žaidžia nuo 2019 m. rugpjūčio, kai jį išnuomojo kita Rusijos komanda Maskvos „Dinamo“.

Iki Rusijos čempionato pabaigos komandoms dar liko sužaisti 7 turus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai