Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosminio C.Ronaldo kontrakto detalės: gali atleisti trenerį ir ištrūkti į Europą

Vienam geriausių visų laikų pasaulio futbolininkų Cristiano Ronaldo nusprendus keltis į Saudo Arabiją, aiškėja daugiau pasakiško 37-erių portugalo kontrakto detalių.
Cristiano Ronaldo atvyko į Saudo Arabiją
Cristiano Ronaldo atvyko į Saudo Arabiją / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs „Manchester United“, Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“ puolėjas antradienį jau atvyko į Rijadą, kur bus pristatytas „Al-Nassr“ klubo gerbėjams.

Garsusis futbolo perėjimų apžvalgininkas Fabrizio Romano jau anksčiau skelbė, kad C.Ronaldo sąskaita Saudo Arabijoje kasmet pasipildys beveik 200 mln. JAV dolerių.

Tiesa, kaip futbolininko, portugalo alga per sezoną sieks „tik“ 90 mln. JAV dolerių.

Likusią sumą „Al-Nassr“ klubas garsiajam savo naujokui mokės už jo įvaizdžio teises ir ambasadoriaus vaidmenį Saudo Arabijai siekiant teisės surengti 2030-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.

Verta pažymėti, kad didžioji dalis šių pasakiškų pinigų atiteks C.Ronaldo – mokesčiai Saudo Arabijoje yra gerokai mažesni nei Europoje.

Nafta turtinga šalis savo piliečiams netgi netaiko pajamų mokečio, o ne Saudo Arabijos piliečiams, tokiems kaip C.Ronaldo, nuo pelno reikia susimokėti viso labo 20 proc., rašo ESPN.

Dvejų su puse metų sutartį pasirašęs C.Ronaldo Saudo Arabijoje taip pat gaus ir visas geriausiems „Al-Nassr“ žaidėjams skiriamas privilegijas: prabangią vilą prestižiniame Al Muhammadiyah komplekse, geriausią mokyklą vaikams ir geriausių automobilių parką.

Dėl 7-uoju numeriu pažymėtų C.Ronaldo „Al-Nassr“ marškinėlių nusidriekė didžiulės eilės.

Užsienio žiniasklaida taip pat skelbia ir daugiau pasakiško kontrakto detalių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rijado gatvės pasitinka Cristiano Ronaldo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rijado gatvės pasitinka Cristiano Ronaldo

Pasak JAV sporto giganto „CBS Sports“, C.Ronaldo sutartyje netgi yra įrašyta sąlyga, kad jis galės keisti jam nepatinkančius „Al-Nassr“ trenerius.

Sunerimti turėtų 58-erių prancūzas Rudi Garcia, praeityje vadovavęs tokiems garsiems klubams kaip „Lyon“, „Marseille“ ar „AS Roma“.

Beje, prieš keletą dienų žurnalistų paklaustas apie garsųjį komandos naujoką R.Garcia nusprendė pajuokauti.

„Pirmiausia taikėmės į Lionelį Messi“, – per vertėją pasakė prancūzas, netrukus garsiai prapliupęs juokais.

Ispanų „Marca“ skelbia apie kitą įdomią detalę C.Ronaldo kontrakte. Jei ji išsipildytų, portugalas galėtų sugrįžti į Europą ir netgi į UEFA Čempionų lygą.

Viskas, ko reikia, kad „Newcastle“ klubas, šį sezoną žibantis Anglijos „Premier“ lygoje, patektų į kito sezono Čempionų lygą. Tuomet C.Ronaldo galėtų būti paskolintas „Newcastle“ ekipai.

Verta pažymėti, kad „Al-Nassr“ ir „Newcastle“ klubai yra siejami su tuo pačiu asmeniu – prieštaringuoju Saudo Arabijos princu Mohammedu bin Salmanu.

Mohammedas bin Salmanas / SCANPIX nuotr.
Mohammedas bin Salmanas / SCANPIX nuotr.

„Marca“ priduria, kad C.Ronaldo viliasi, jog ši sąlyga išsipildys, nes portugalas labai norėtų išlikti rezultatyviausiu visų laikų Čempionų lygos futbolininku.

Dabar C.Ronaldo sąskaitoje yra 140 įvarčių Čempionų lygoje, o artimiausias jo persekiotojas, „Paris Saint-Germain“ ekipoje rungtyniaujantis L.Messi atsilieka 11 tikslių smūgių.

„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo į Saudo Arabiją atvyko kartu su mylimąja Georgina Rodriguez
„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo į Saudo Arabiją atvyko kartu su mylimąja Georgina Rodriguez

Debiutuoti su „Al-Nassr“ marškinėliais C.Ronaldo gali jau sausio 5-ąją, kuomet naujoji portugalo ekipa susitiks su „Al-Tai“.

Taip pat verta pažymėti, kad artėjančiame sezone C.Ronaldo žais tik Saudo Arabijos lygoje. „Al-Nassr“ nepateko į Azijos Čempionų lygą (UEFA Čempionų lygos atitikmenį Azijoje), nes pernai Saudo Arabijos čempionate finišavo trečioje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas