Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmosas: pro rakto skylutę išlindęs „Real“ – Čempionų lygos finale

Madrido „Real“ dar kartą vaikščiojo labai plonu ledu, tačiau ir vėl sukūrė stebuklą. Trečiadienio vakarą vykusiose atsakomosiose Čempionų lygos rungtynėse namuose Ispanijos čempionai iki 90-osios minutės atsiliko nuo „Manchester City“, tačiau per kelias akimirkas įmušė du įvarčius ir viską perkėlė į pratęsimą, o tuomet visos prožektorių šviesos ir vėl nukrypo į fenomenaliai šiemet rungtyniaujantį Karimą Benzema.
Karimas Benzema
Karimas Benzema / „Scanpix“ nuotr.

Po jo realizuoto baudinio „Real“ triumfavo 3:1 ir žengė į finalą, nes prieš savaitę Mančesteryje puikiai naudojosi suteiktomis galimybėmis bei pralaimėjo tik 3:4.

Galima prisiminti, kad panašius stebuklus Carlo Ancelotti komanda šiemet jau kūrė ir aštuntfinalyje prieš „Paris Saint Germain“ bei ketvirtfinalyje su Londono „Chelsea“.

Šiemetinis Čempionų lygos finalas gegužės 28-ąją vyks Paryžiuje. Jame „Real“ susitiks su „Liverpool“.

„Real“ stipriausiu Europos klubu yra tapęs trylika kartų, o Čempionų lygos finale pralaimėjo vos tris sykius.

Į finalą Madrido komanda grįžta po trijų metų pertraukos. 2018-ųjų finale Kyjive „Real“ irgi susitiko su „Liverpool“ bei triumfavo 3:1.

Trečiadienio mačą „Real“ pradėjo kur kas aktyviau nei prieš savaitę Mančesteryje ir žymiai pavojingiau grasino svečių vartams.

Visgi sužaidus 20 minučių bene geriausią progą turėjo „Man City“ – pasinaudojęs gynėjų klaida, Bernardo Silva labai pavojingai smūgiavo iš kelių metrų, bet „karališkąjį“ klubą gelbėjo Thibaut Courtois.

Prasidėjus antram kėliniui „Real“ surengė nuostabią ataką, kurios metu Dani Carvajalio skersą perdavimą galėjo uždaryti Vinicius Junioras, bet tinkamai nepataikė į kamuolį.

Ledai buvo pralaužti 73-ąją dvikovos minutę. Aikštėje tik ką po keitimo pasirodę Oleksandras Zinčenka ir Ilkay'us Gundoganas pradėjo „Man City“ ataką, o jos pabaigoje Bernardo Silva atliko puikų perdavimą Riyadui Mahrezui ir alžyrietis neatremiamu smūgiu išvedė svečius į priekį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Riyadas Mahrezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Riyadas Mahrezas

Po šio smūgio „Real“ atrodė gerokai sutrikęs, tačiau prasidėjus 90 minutei Karimas Benzema atliko perdavimą po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Rodrygo ir po šio tikslaus smūgio intriga netikėtai atgimė.

Prie pagrindinio laiko pridėjus šešias minutes, Marco Asensio atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, kur tas pats Rodrygo smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus bei išgelbėjo „Real“ sezoną.

Komandoms teko žaisti pratęsimą. 92-ąją minutę K.Benzema meistriškai uždirbo Rubeno Diaso pražangą baudos aikštelėje ir šeimininkai gavo puikią progą išsiveržti į priekį.

Baudinį realizuoti ėmėsi pats prancūzas. Taiklus jo smūgis išvedė „Real“ į priekį, o galiausiai ir atvėrė duris į septynioliktą Čempionų lygos finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas