Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosovo ir Rumunijos Kaune laukiantis J.Lasickas: „Norime kažko apčiuopiamo“

Kaune susirinkusi Lietuvos vyrų futbolo rinktinė kibo į darbus besiruošdama UEFA Tautų lygos rungtynėms su Kosovu ir Rumunija, kurios abejos šįkart vyks namuose.

Vienas rinktinės lyderių Justas Lasickas akcentavo, kad gerą žaidimą praėjusiame lange norisi paversti taškais ir padovanoti pergalę sirgaliams.

Priminsime, kad praėjusį mėnesį lietuviai 0:1 nusileido Kiprui ir 1:2 – Rumunijai.

„Toks ir nusiteikimas, kad reikia taškų, reikia apčiuopiamo rezultato. Gerą žaidimą norime paversti kažkuo apčiuopiamu. Turime dvi puikias progas tam, žaisime namuose, tai laukiame šių rungtynių su nekantrumu.

Elvio Žaldario nuotr./Justas Lasickas
Elvio Žaldario nuotr./Justas Lasickas

Svarbu ir mūsų rinktinės veidas, kuris formuojasi. Sudėtyje vis mažiau pokyčių, mums patiems patogiau vienas kitą suprasti, tad labai malonu, kad tas veidas yra ir tuo pačiu tiek naujiems, tiek grįžtantiems žaidėjams yra lengviau įsijungti į kolektyvą ir dėl to matome pozityvų žaidimą“, – kalbėjo jis.

Jis taip pat įvertino Gvido Gineičio, Pauliaus Golubicko ir Fedoro Černycho sugrįžimą į rinktinės gretas.

„Labai svarbūs, čia nereikia būti ekspertu, kad suprastumei visų jų svarbą. Kiek Fedoras mums yra svarbus kaip lyderis rūbinėje, kiek Gvidas ir Paulius duoda aikštės viduryje, kiek jie darbo gali nuveikti, tai tikrai didelis postūmis prie to, ką jau turime. Tikrai vienas malonumas žaisti su tokia komanda, kur visi atiduoda, ką turi, malonu čia būti“, – dėstė futbolininkas.

Kalbėdamas apie pirmą varžovą – Kosovo komandą – J.Lasickas sutiko, kad jų žaidėjai atstovauja pajėgiems klubams, tačiau rinktinėse tai atsispindi ne visada.

„Žiūrint vien iš klubų, kur jie žaidžia, tai gali atrodyti įspūdingai, bet rinktinės veidas ne visada yra tik tai. Ieškosime jų silpnybių, iki rungtynių dar turime laiko, trenerių štabas atlieka didelį darbą, ne pirmas ir ne paskutinis stiprus varžovas, su kuriuo turime susidurti, tai eisime ir bandysime įrodyti“, – kalbėjo žaidėjas.

Pabaigoje J. Lasickas dar sykį paragino sirgalius palaikyti rinktinę stadione.

„Žmonėms, kurie ateina į stadioną, visada yra didžiausia padėka, manau, kad tiems, kurie ateina, mes dažniausiai paliekame gerą įspūdį ir dėl jų atiduodame viską.

Mums jų palaikymas labai svarbus, organizuotas palaikymas, pradedame kurti kultūrą, tam reikia laiko ir mums yra didelė atsakomybė jų nenuvilti ir parodyti jiems gerą kovą ir pritraukti juos grįžti kitus kartus“, – pasakojo žaidėjas.

Su Kosovu Lietuvos rinktinė žais spalio 12 dieną 16:00 val. (bilietai), o su Rumunija – spalio 15 d. 21:45 val. (bilietai).

LFF kartu su kompanija „Ollex“ į antrąsias rungtynes kviečia važiuoti specialiu autobuso reisu, kuris iš Vilniaus nuveš tiesiai į stadioną ir po rungtynių parveš į sostinę (kelionės bilietą įsigyti galite paspaudę čia).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas