Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kovos su rasizmu simboliu tapęs Sulley Muntari: „FIFA nerimtai žiūri į šią problemą“

„Pescara“ klubo saugas Sulley Muntari praėjusią savaitę atkreipė į save ne tik Italijos, bet viso pasaulio futbolo gerbėjų dėmesį, kai „Serie A“ rungtynėse paliko aikštę po to, kai varžovų ekipos „Cagliari“ sirgaliai jį užgauliojo rasistiniais komentarais. Ganos futbolininkas kalbėjosi apie rasizmą su BBC.
Sulley Muntari
Sulley Muntari / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Palikau aikštę, nes nenorėjau toliau žaisti, kai mane rasistiškai užgauliojo. Su manimi elgėsi lyg su nusikaltėliu“, – sakė S.Muntari.

„Pescara“ žaidėjas prieš palikdamas aikštę paprašė rungtynių teisėjo sustabdyti mačą, tačiau šis nesutiko, teigdamas, kad nieko nepastebėjo ir negirdėjo. Tuomet supykęs S.Muntari tiesiog išėjo iš aikštės, pakeliui apsižodžiuodamas su „Cagliari“ fanais.

„Tai mano spalva“, – atsistojęs prieš „Cagliari“ sirgalius šaukė S.Muntari.

Už šį veiksmą saugas nubaustas antrąja geltona kortele rungtynėse, kas automatiškai užtraukė vienerių rungtynių diskvalifikaciją. Vis dėlto Italijos futbolo federacija (FIGC) atšaukė šią nuobaudą po kilusio triukšmo.

„Jeigu šiandien, rytoj ar kažkada dar susidursiu su panašiu dalyku – vėl paliksiu aikštę. Rekomenduoju tai daryti visiems žaidėjams“, – interviu BBC sakė S.Muntari.

Futbolininkas kritikavo tiek UEFA, tiek FIFA organizacijas, kad jos į rasizmo problemą nežiūri rimtai ir nekovoja su ja taip, kaip galėtų. Saugas siūlė visiems imti Anglijos pavyzdį.

VIDEO: Sulley Muntari palieka aikštę

„Galbūt naujasis prezidentas G.Infantino imsis kitų priemonių. Manau, kad šios organizacijos tikrai yra pajėgios kažką padaryti, aš noriu, kad jos darytų.

Niekada nepatyriau kažko panašaus Anglijoje, nes ten tai tiesiog netoleruojama. Rasistai ten tiesiog bijo daryti kažką tokio, nes žino, kad bus pasmerkti ir sulauks bausmės. Anglija yra pavyzdys visam pasauliui, nes to netoleruoja“, – teigė anksčiau „Portsmouth“ ir „Sunderland“ klubuose žaidęs futbolininkas.

Anot pasaulio futbolo žaidėjų sąjungos (Fifpro) atlikto tyrimo, 17 proc. užsienyje rungtyniaujančių žaidėjų patiria įvairių formų diskriminaciją. Tačiau Italijoje šis skaičius yra beveik dvigubai didesnis – 32 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas