Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kretoje prisistatęs V.Dambrauskas keliaus link šviesaus rytojaus: „Tam čia ir esu“

Valdas Dambrauskas oficialiai pristatytas Kretoje. OFI komandos vairą perėmęs lietuvis surengė pirmąją savo spaudos konferenciją, kurioje ilgai buvo kamantinėjamas vietos žiniasklaidos atstovų.

Kol kas vos 11-oje vietoje su 6 taškais Graikijos čempionate žengia OFI komanda, skaičiuojanti 98-uosius metus nuo įkūrimo.

„Sveikinimai visiems, smagu jus čia matyti, – sveikinosi V.Dambrauskas. – Esu laimingas čia būdamas, tai graži diena prisijungti prie šios šeimos, prie Kretos, Graikijos. Tai mano pirmas darbas šioje šalyje. Žinoma, čia esu suprasdamas, ką klubas reiškia vietiniams, koks jo identitetas.

Atvykstame čia tikėdami, kad klubas eina tinkama kryptimi, nori tobulėti, augti, pasiekti daugiau. Tikiu šiuo projektu, tikiu, kad jis gali būti sėkmingas Graikijos futbolui.“

Iki 2024-ųjų galiosiančią sutartį V.Dambrauskas sudarė su OFI klubu.

Paklaustas, kada OFI klubo vadovai pirmą kartą susisiekė su treneriu, jis akcentavo, kad futbole šiais laikais viskas vyksta labai greitai.

„Nėra tokio klubo savininko ar vadovo, kuris norėtų keisti trenerį. Deja, realybė tokia, kad rungtynės veja rungtynes. O tada viskas greitai keičiasi. Tai yra valandų klausimas. Graikijos futbolas yra gerai žinomas Europoje, čia yra klubų, kurie nuolat dalyvauja europiniuose turnyruose, Čempionų lygoje. Šis klubas turi savo tradicijas, istoriją, jis yra gerai žinomas“, – dėstė V.Dambrauskas.

„Hajduk“ klubo nuotr./Valdas Dambrauskas švenčia kartu su „Hajduk“ sirgaliais
„Hajduk“ klubo nuotr./Valdas Dambrauskas švenčia kartu su „Hajduk“ sirgaliais

„Tai klubas su sunkiais marškinėliais, – vaizdžiai sakė treneris. – Didžiuojuosi, kad galėsiu jam atstovauti.“

Specialistas neslėpė, kad klubo vadovai nėra patenkinti sezono pradžia.

„Nesame patenkinti sezono pradžia, klubo pozicija. Sezonas dar net neįpusėjo, tai ankstyva stadija, reikia nudirbti daug darbo. Tam čia ir esu. Eisime žingsnis po žingsnio, tobulėsime visomis prasmėmis, pradedant darbu už aikštės, baigiant darbu aikštėje. Svarbiausia komunikuoti, sukurti santykius ir įgauti žaidėjų pasitikėjimą. Tik taip galime judėti pirmyn. Reikia žaidėjais tikėti, leisti jiems prisiimti rizikas aikštėje, žaisti su laisve“, – pasakojo strategas.

V.Dambrauskas akcentavo, kad jam patiko tai, ką išgirdo iš klubo vadovų: požiūris, tikslai ir vertybės.

„Aš noriu žaisti dominuojantį, atakuojantį, modernų, dinamišką futbolą, – apie savo darbo principus kalbėjo treneris. – Įvarčiai yra tai, ką nori matyti žiūrovai. Tikiu, kad kai žaidi gerą futbolą, su aistra, atiduodi širdį, sirgaliai tai mato ir apdovanoja komandą palaikymu. Bet klubo vertybės, pagarba, likimas kartu, pasitikėjimas yra tai, ką labai vertinu kaip žmogus, labai tai noriu įdiegti į komandą. Aikštėje visada bandome būti aktyvūs, turėti iniciatyvą.“

Tačiau apie greitus pakeitimus sudėtyje lietuvis nenori kalbėti.

HNK Hajduk Split nuotr./Valdas Dambrauskas
HNK Hajduk Split nuotr./Valdas Dambrauskas

„Kai situacija nėra lengva, labai svarbu žaidėjams parodyti kryptį, išvalyti jų galvas, parodyti, kad ateitis gali būti kitokia, tačiau ji gali būti pakeista tik mūsų pačių rankomis“, – teigė V.Dambrauskas ir pridūrė, kad dabar svarbu bus įnešti pozityvo į komandos rūbinę.

Sirgaliai yra labai nepatenkinti OFI komandos rezultatais ir tai aiškiai parodė per pastarąsias čempionato rungtynes, bet lietuvis dėl to nesikremta.

„Sirgaliai yra klubo siela, – sakė V.Dambrauskas. – Labai svarbu, kad jie palaiko komandą, bet, kuomet jie nėra laimingi, jie turi teisę išreikšti savo nuomonę.“

Filosofiškai į žaidimą žvelgęs lietuvis pasakojo, kad žvelgdamas į savo žaidėją jame visų pirma mato žmogų, o ne futbolininką.

„Kai jis žaidžia gerai – jį visi myli, kai blogai – jo niekas nemėgsta. Man svarbiausia yra tai, kas yra jo viduje, koks tai žmogus, koks jo charakteris“, – dėliojo V.Dambrauskas.

Treneris prie OFI klubo vairo debiutuos sekmadienį, kai išvykoje susikaus su Salonikų ARIS komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas