Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kroatija lieja įtūžį dėl teisėjo ir stebisi: kur dingo žaidėjas per lemiamą italų ataką?

Kroatijos futbolininkai gali krautis lagaminus po apmaudžiai paleistos pergalės paskutinėse Europos čempionato grupės rungtynėse. Didelio apmaudo fone vyksta ir kaltųjų paieškos.
Luka Modričius
Luka Modričius / Vida Press nuotr.

Kroatijos rinktinė buvo arti Europos čempiono aštuntfinalio, bet italų įvartis prieš pat finalinį švilpuką lėmė lygiąsias 1:1.

Grupės B varžybas įtikinamai laimėjo ispanai (9), italai finišavo antroje vietoje (4 taškai), o trečią vietą užėmusiems kroatams su 2 taškais teliko vos įžiūrima viltis prasmukti į aštuntfinalį.

Nors į atkrintamąsias varžybas iškops keturios iš šešių grupėse trečiąsias vietas užėmusių komandų, Kroatijos šansai blyškūs ir tik dėl 2 pelnytų taškų, ir dėl prasto įvarčių santykio (-3).

Todėl Kroatija jau laidojo savo futbolininkų galimybes ir ieškojo kaltų.

„Jutarnij List“ plakė teisėją Danny Makkelie. Didžiausias kroatų dienraštis dėstė, kad arbitras iš Nyderlandų pirmiausia nepastebėjo akivaizdaus 11 metrų baudinio, kuris buvo paskirtas tik įsikišus VAR.

O labiausiai kroatai pyko dėl teisėjo pridėtų net aštuonių minučių.

„Per rungtynes dėl žaidėjų keitimų turėjo būti pridėtos trys minutės, o VAR patikrinimas netruko ilgiau nei 2 minutes. Tad turėjo būti pridėtos penkios minutės, normalu būtų ir šešios. Septynios jau būtų nepateisinama, o aštuonios – prieš bet kurio teisėjavimo logiką“, – rašė „Jutarnij List“, sprendimą pridėti 8 minutes pavadinęs apiplėšimu viduryje dienos.

Kroatijos dienraštis kūrė sąmokslo teoriją, esą D.Makkelie bandė įsiteikti Italijai dėl ryšių su futbolo teisėjų legenda Pierluigi Colina, kuris daug metų vadovavo arbitrų korpusui.

Kroatijos rinktinės treneris Zlatko Daličius irgi buvo paklaustas apie pridėtas aštuonias minutes per spaudos konferenciją.

„Tai aiškiai lėmė rezultatą. Aš nežinau, kur teisėjas rado aštuonias minutes, – sakė Z.Daličius. – Aš jau seniai kalbu apie UEFA veiksmus. Dėl FIFA kalbu penkerius metus, bet niekas nesiklauso, aš atrodau radikalus. Esame per maži jiems, viską, ką pasakau, – nueina vėjais. Negali būti aštuonių minučių pridėto laiko. Kokios pražangos ar žaidimo sustabdymai tai lėmė?“

Kita vertus, Kroatijos treneris pripažino, kad patys paleido likimą iš savo rankų anksčiau.

„Aš neklausiu teisėjo alibi. Turėjome viską savo rankose per rungtynes su Albanija. Mušėme du baudinius, abiejų jų nerealizavome. Man gaila ir mane skaudina, kad niekas mūsų negerbia“, – sakė Z.Daličius.

11 metrų baudinio nerealizavęs, bet netrukus įvartį pelnęs 38-erių Luka Modričius buvo pakeistas 80 minutę ir nuo suolo žvelgė į paskutinius veiksmus aikštėje.

Vida Press nuotr./Luka Modričius
Vida Press nuotr./Luka Modričius

„Jis buvo praleidęs 80 minučių aikštėje, bet atidavė visą save aikštėje. Buvo pernelyg pavargęs, planas buvo leisti šviežesnį žaidėją, kad galėtume palaikyti kamuolį. Tai buvo vienintelė priežastis, L.Modričius nebuvo traumuotas. 80 minučių jis sužaidė maksimaliai“, – sakė Z.Daličius.

Kur dingo dešimtas žaidėjas?

Paskutinė italų ataka nusirito per 8-ą pridėto laiko minutę, o kroatams užkliuvo ir tai, kad per lemiamą ataką gynėsi devyni kroatų futbolininkai ir vartininkas.

Puolėjas Ante Budimiras prieš tai buvo nulėkęs į priekį ir prasižengęs kietai prieš italą bei liko kitoje aikštės pusėje, – atkreipė dėmesį 24sata.hr apžvalgininkas.

Stopkadras/Kroatų išsidėstymas per paskutinę italų ataką.
Stopkadras/Kroatų išsidėstymas per paskutinę italų ataką.

Kas laukia toliau?

„Večernij list“ jau svarstė, kas bus toliau, tarsi palaidojęs viltis dėl aštuntfinalio.

38-erių L.Modričius nieko nesakė apie karjeros rinktinėje pabaigą, nors apie tai kalbama kelerius pastaruosius metus.

„Futbolas gali būti labai žiaurus. Noriu žaisti futbolą amžinai, bet mes žinome, kad tai yra neįmanoma. Vieną dieną aš paskelbsiu apie karjeros pabaigą sporte, bet nežinau kada tai nutiks“, – sakė Kroatijos futbolo superžvaigždė.

Pagal žaidėjų amžiaus vidurkį – 27,7 metai – Kroatija Europos čempionate yra penkta tarp vyriausių, o rungtynėse su Albanija 57 metų treneris pasirinko dar vyresnę, 30 metų vidurkio žaidėjų sudėtį.

Z.Dailčiaus sutartis su Kroatijos futbolo federacija galioja iki 2026 metų liepos, bet nežinia, ar tai jis bandys patekti su kroatais į pasaulio čempionatą.

„Tai turbūt lems Luka Modričius. Jei Kroatijos „Nr. 10“ nuspręs baigti karjerą, turbūt ir Daličius padarys tą patį“, – svarstė „Vecernij List“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius