Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kuriozas: čempionatas neprasidėjo, o oficialūs automobiliai jau pardavinėjami skelbimuose

Pasaulio salės futbolo čempionatas trijuose Lietuvos miestuose startuos tik sekmadienį, bet čempionatui skirti oficialūs automobiliai su turnyro simbolika jau dabar išpardavinėjami populiariuose šalies skelbimų portaluose.
Oficialūs pasaulio čempionato automobiliai – ant prekystalio
Oficialūs pasaulio čempionato automobiliai – ant prekystalio / 15min koliažas

Oficialus šių pirmenybių automobilis yra „Hyundai“. 1967-aisiais metais Pietų Korėjoje įkurtas gamintojas su tarptautine futbolo federacija (FIFA) yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį iki 2022-ųjų pasaulio pirmenybių.

Tai reiškia, kad visuose FIFA renginiuose čempionato dalyviai ir oficialūs asmenys vežiojami tik šios markės automobiliais. Lietuvoje sekmadienį prasidedančios pirmenybės – ne išimtis.

Visgi naršyti po automobilių skelbimus mėgstantys tautiečiai šiomis dienomis pastebėjo įdomų kuriozą – čempionatui skirti „Hyundai“ automobiliai su visais FIFA ir pirmenybių logotipais išpardavinėjami skelbimų portale autoplius.lt.

Išparduodami „Hyundai“ automobiliai
Išparduodami „Hyundai“ automobiliai

Ant prekystalio išmesti du „i30“ benzinu ir elektra varomi 1.0 l hečbekai. Pagaminimo data – 2021-ieji. Skelbime teigiama, jog automobilius galima apžiūrėti ir išmėginti 9-ojo forto g. 47 Kaune. Parduodanti bendrovė – „Autofortas motors“. Mėlynos spalvos automobilio kaina – 20 600 eurų, sidabrinio – 19 800.

„Hyundai“ automobilis
„Hyundai“ automobilis

Susisiekus su LFF generaliniu sekretoriumi Edgaru Stankevičiumi, šis neslėpė, jog jam žinia apie viešai skelbimuose išpardavinėjamus automobilius, kuriais vežiojami dar net neprasidėjusio čempionato dalyviai, yra netikėta.

„Skelbimo matyti neteko, – nusistebėjo LFF generalinis sekretorius. – Čia gal „Hyundai“ atstovybė jau galvoja, kur dės automobilius pasibaigus čempionatui. Mes esame gavę 11 automobilių savo organizaciniam komitetui, taip pat yra naudojami 26 FIFA skirti automobiliai. Čempionato laikotarpiu turime apie 40 automobilių parką. Po pirmenybių jie visi bus grąžinami.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

15min susisiekė skelbime nurodytu numeriu ir pabandė išsiaiškinti, ar automobilį būtų galima apžiūrėti ir įsigyti šiomis dienomis.

„Ne, vat čia ir yra esmė, – pokalbį pradėjo atsiliepusi mergina. – Jei matote, ant jo yra tam tikri lipdukai. Visą mėnesį jais važinės FIFA atstovai. Paskui jie mums juos grąžins. Automobilis registruotas prieš mėnesį. Tiesiog yra neaiškus kilometražas – gali būti tūkstantis, gali būti penki. Dėl to ir kaina jo yra mažesnė.“

„Hyundai“ automobilis internete
„Hyundai“ automobilis internete

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas