Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kylianas Mbappe ieško naujos kaukės: „Visiškai siaubinga“

Prancūzijos futbolo rinktinės lyderis Kylianas Mbappe rengiasi žaisti su kita kauke per šio vakaro Europos čempionato aštuntfinalio dvikovą su Belgija.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / Vida Press nuotr.

Kylianas Mbappe patyrė nosies lūžį per pirmąsias Europos čempionato rungtynes su Austrija, tad jam teko pagaminti specialią veidą saugančią kaukę.

Pati pirmoji buvo Prancūzijos nacionalinių spalvų, bet su ja žaisti rungtynėse nebuvo galima, nes UEFA taisyklės leidžia tik vienspalves kaukes.

Vida Press nuotr./Kylianas Mbappe
Vida Press nuotr./Kylianas Mbappe

Per trečią grupės mačą su Lenkija 25 metų puolėjas pasirodė su juoda kauke, iš pirmo žvilgsnio – gana didele ir sunkia.

Scanpix/Manuel Blondeau/AOP.Press/SIPA nuotr./Kylianas Mbappe
Scanpix/Manuel Blondeau/AOP.Press/SIPA nuotr./Kylianas Mbappe

„Žaisti su kauke yra visiškai siaubinga, – „L'Equipe“ citavo K.Mbappe prieš atkrintamąsias rungtynes su Belgija. – Pakeičiau kaukes, nes reikalai buvo prasti. Komplikuota, nes tai riboja mano matymą, prakaitas kaupiasi, tad tenka ją kartais nusiimti, kad prakaitas ištekėtų.

Per pirmas dienas įspūdis buvo toks, lyg būčiau 3D formate, Europos čempionate jaučiausi tarsi VIP svečias. Pastebėjau, kad ir žmonės pradėjo kalbėti, kad aikštėje atrodžiau lyg nesavas.

Kai tik galėsiu, nusiimsiu ją. Dabar neturiu pasirinkimo, negaliu žaisti be jos. Tai trikdo. Matėte, kad buvo priverstas ją nusiimti, tai dariau dažniau nei rodo nuotraukos. Tačiau negalėsiu pateisinti savo žaidimo, aš galiu rungtyniauti tik taip, tad turiu būti dėkingas kaukei.“

Belgijos „DH Les Sports“ pranešė, kad savaitgalį K.Mbappe treniravosi su nauja kauke – plonesne ir lengviau nuimama, kad žaidėjui mažiau trukdytų per veidą tekantis prakaitas. Pastaruoju metu oro temperatūra Vokietijoje pakilo, tad futbolininkams gali būti karšta.

Per interviu K.Mbappe prisiminė ir pirmą jausmą, kai lūžo nosis birželio 17 dieną vykusiose rungtynėse.

„Tada negalvojau apie rungtynes, tikrai nesupratau, kas man atsitiko. Negalvojau, kad nosis lūžo, tik pažiūrėjau į varžovų vartininką, o jis pasakė man, kad nutiko kažkas bloga. Kai patekau į persirengimo kambarį ir pamačiau visus aplink mane, likau truputį išsigandęs ir sau tariau, kad tikriausiai teks keliauti namo. Pamačiau save veidrodyje, – tai nebuvo gera idėja.

Tačiau galiausiai vis dar esu čia, tad esu laimingas. Buvo sunku, aš praleidau gal dvi naktis be miego, negalėjau rungtyniauti su Nyderlandais, man buvo sunku, kad negaliu padėti komandai, tačiau, ačiū Dievui, jau galėjau žaisti su Lenkija. Dabar esu laimingas.“

Prancūzijos ir Belgijos aštuntfinalio mačas pirmadienį vakare prasidės 19 val.

Šįvakar taip pat žais Portugalija ir Slovėnija. Šių rungtynių pradžia – 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius