Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

L.Messi geriausio titulą išlaikys dar bent metus – 2020 m. „Auksinio kamuolio“ apdovanojimų nebus

Lionelis Messi, Cristiano Ronaldo ir kiti geriausi pasaulio futbolininkai 2020-aisiais nekovos dėl prestižiškiausio individualaus apdovanojimo – „France Football“ pranešė, kad dėl koronaviruso pasekmių pirmą kartą per 64 metus niekam neįteiks „Auksinio kamuolio“.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Kasmet nuo 1956-ųjų skiriamas apdovanojimas, anot „France Football“, šiemet negali būti teikiamas dėl to, kad „nebuvo tinkamų sąlygų pasiekti geriausius rezultatus“.

„Manome, kad negalime ir neturėtume šių unikalių metų laikyti įprastais, – sakė „France Football“ leidinio rekdaktorius Pascalis Ferre'as. – Vos du mėnesiai, sausis ir vasaris, vyko įprasta tvarka, kai įprastai vertiname pirmųjų vienuolikos metų mėnesių rezultatus. Du mėnesiai yra per mažai, kad galėtume išrinkti laimėtojus, o likusios rungtynės ir turnyrai vyksta nelygiomis sąlygomis – už uždarų durų, su penkiais keitimais, su finalo aštuonetu vietoje įprastų atkrintamųjų varžybų Čempionų lygoje.

Toks mūsų sprendimas leis apsaugoti apdovanojimo patikimumą ir prestižiškumą.“

Dėl koronaviruso pandemijos, sukausčiusios Europos ir pasaulio futbolą kovo pradžioje, bent dviem mėnesiams buvo sustabdyti visi didieji čempionatai, o kai kurie iš jų net ir po karantino neprasitęsė – taip nutiko Prancūzijoje, Nyderlanduose ir keliose kitose valstybėse.

Maža to, dėl pandemijos buvo nukelti ir šią vasarą turėję vykti Europos futbolo čempionatas bei Pietų Amerikos pirmenybės „Copa America“.

„France Football“ kiekvienų metų pabaigoje apdovanoja ne tik geriausią pasaulio futbolininką, bet ir futbolininkę, o taip pat geriausią jauną žaidėją ir vartininką.

Pastaraisiais metais „Auksinio kamuolio“ apdovanojimuose dominavo dvi pavardės – L.Messi, šį trofėjų laimėjęs ir pernai, bei C.Ronaldo.

Argentinietis nuo 2009-ųjų jį iškovojo šešis, o portugalas nuo 2008-ųjų – penkis sykius. Vienintelis tarp jų įsiterpęs futbolininkas 2018 m. buvo kroatas Luka Modričius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas