Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 25 /23:55

Kroatija ir Nyderlandai žengė į Tautų lygos pusfinalį, latviai laimėjo savo grupę

Kroatijos rinktinė laimėjo netiesioginę kovą prieš Daniją ir pateko į UEFA Tautų lygos pusfinalį. Čia žais ir Nyderlandai, grupės varžybas baigę be pralaimėjimų.
Virgilas van Dijkas
Virgilas van Dijkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 UEFA Tautų lyga

Kroatija išvykoje rezultatu 3:1 nugalėjo austrus ir A diviziono 1 grupėje užėmė pirmą vietą. Tai buvo ketvirta iš eilės kroatų pergalė.

Luka Modričius pasižymėjo 6-ą minutę, bet vos po trijų minučių Christophas Baumgartneris rezultatą išlygino. Kroatus į pergalę atvedė Marko Livajos (69 min.) ir Dejano Lovreno (72 min.) įvarčiai.

Kroatai vienu tašku aplenkė danus, kurie paskutiniame grupės mače 2:0 nugalėjo prancūzus. Abi komandos kartu atliko net 33 smūgius (prancūzai 17, danai 16), tačiau tikslą pasiekė tik Kaspero Dolbergo (33 min.) ir Andreaso Skovo Olseno (39 min.) smūgiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
Standings provided by SofaScore

A diviziono 4 grupėje kelionę be pralaimėjimų baigė Nyderlandų rinktinė. Olandai 1:0 nugalėjo belgus ir pasiėmė bilietą į turnyro pusfinalį. Vienintelį įvartį 73-ią minutę pelnė Virgilas van Dijkas.

„Žaisti su antra pasaulio reitingo komanda, turinčia tokius saugus, kaip Kevinas de Bruyne ir Edenas Hazard'as, nėra lengva. Bet darbas padarytas. Buvo sunki diena. Buvo maža tikimybė, kad jie gali viską apversti aukštyn kojomis, bet mes tikėjome, kad nepraleisime trijų įvarčių“, – po rungtynių kalbėjo V. van Dijkas.

Kitame mače Lenkijos rinktinė išvykoje 1:0 nugalėjo Velsą, palikdama Garetho Bale'o vedamą komandą lentelės dugne.

Standings provided by SofaScore

UEFA Tautų lygos D diviziono 1 grupėje pergalę iš rankų paleido Latvijos futbolininkai, išvykoje sužaidę lygiosiomis 1:1 su Andoros vienuolike. Tačiau ir taško užteko, kad taptų grupės nugalėtojais.

Latviai pirmavo po Vladislavo Gutkovskio įvarčio, pelnyto 50-ą minutę, bet šeimininkai mačui baigiantis išlygino rezultatą. 88-ą minutę įvartį pelnė Albertas Rosas.

Kitose grupės rungtynėse Moldova įspūdingai rezultatu 2:0 palaužė Lichtenšteiną. Įspūdingai, nes abu įvarčius Victoras Stina pelnė per teisėjo pridėtą laiką antrajame kėlinyje – 92-ą ir 94-ą minutėmis.

Susilyginę taškais su latviais moldavai vis tik liko antroje vietoje.

Standings provided by SofaScore

C divizino 3 grupėje paskutiniai mačai tebuvo formalumas.

Pirmą vietą jau anksčiau užsitikrinęs Kazachstanas 0:3 pralaimėjo Azerbaidžane, Slovakija ir Baltarusija sužaidė lygiosiomis 1:1.

Standings provided by SofaScore

Primename, kad C diviziono 1 grupėje pasirodymą baigė Lietuvos rinktinė, per šešis mačus sugebėjusi iškovoti vos tašką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas