Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Latviams jau mušęs P.Golubickas: „Žaisime tik dėl pergalės“

Paulius Golubickas vienintelį savo įvartį su Lietuvos rinktinės marškinėliais mušė į Latvijos ekipos vartus 2021-aisiais. Šiandien 16 val. lietuviai Baltijos taurės turnyro pusfinalyje dar sykį susitiks su šiuo varžovu.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Kitame pusfinalyje Taline susitiks Estijos ir Farerų Salų komandos.

„Žaisime tik dėl pergalės. Mūsų šalių čempionatuose žaidžia panašaus lygio žaidėjai, panašūs perėjimai, tad šeštadienio rungtynės bus įdomios“, – prieš rungtynes su latviais sakė P.Golubickas.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas šiemet yra nekeičiamas starto sudėties žaidėjas ir žaidžia daug rungtynių, tačiau, jo teigimu, fizinė forma yra optimali.

„Jaučiuosi puikiai, čia, rinktinėje, medicinos personalas ir fizinio rengimo treneriai puikiai paruošia, padeda atsistatyti ir tikrai esu pasiruošęs. Aišku, tas krūvis jaučiasi, bet turėjome laiko šimtu procentų pasiruošti rungtynėms. Esame profesionalai, žinome, kaip naudotis tokiomis situacijomis ir turime būti pilnai pasiruošę“, – mintimis dalinosi saugas.

Pats jis žaidžia itin solidų ir užtikrintą sezoną. Jo manymu, tokią atkarpą lemia keli faktoriai.

„Daug kas priklauso nuo komandos, svarbus ir pasitikėjimas iš trenerių, bet labai svarbu ir pačiam žaidėjui susitvarkyti su savimi, pasitikėti savimi, aikštėje rodyti tai, ką sugebi geriausiai. Žinoma, daug pasitikėjimo duoda ir gausus žaidybinis laikas.

Galų gale tai yra ir patirtis – per karjerą jau tikrai teko sužaisti daug rungtynių ir Lietuvoje, ir užsienyje, mūsų čempionatas yra žinomas, daug žaidėjų – irgi žinomi, tai šie faktoriai ir prisideda“, – pasakojo žaidėjas.

2021-ųjų birželį rungtynėse su Latvija P.Golubickas pelnė kol kas vienintelį savo įvartį rinktinės gretose. Jo teigimu, toks epizodas – smagus, tačiau dar svarbiau, kad rungtynės sėkmingai susiklostytų komandai.

„Teko įmušti, neblogas įvartis, aišku, gaila, kad pralaimėjome tas rungtynes. Įvartį pelnyti visada smagu, ar tai būtų klubas, ar rinktinė. Tos rungtynės komandiškai nebuvo geros, dėl to ir pralaimėjome, bet tikimės, kad šį kartą pavyks pasiekti revanšą“, – sakė jis.

Antrosios Lietuvos rinktinės rungtynės Baltijos taurės turnyre, nepaisant to, su kuriuo varžovu ir dėl kurios vietos bus žaidžiamos, vyks birželio 11 dieną, antradienį, nuo 19 valandos Kauno Dariaus ir Girėno stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius