Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių gynybos nepralaužę norvegai rizikuoja likti be pasaulio futbolo čempionato

Kovingąsias lygiąsias išvykoje 0:0 su talentinga Norvegijos futbolo rinktine pasiekę kaimynai latviai gerokai komplikavo norvegų planus patekti į pasaulio čempionatą.
Norvegijos futbolo žvaigždė Martinas Odegaardas
Norvegijos futbolo žvaigždė Martinas Odegaardas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei 70 proc. laiko kamuolį kontroliavę norvegai bombardavo latvių vartus. Pagal smūgius šeimininkai buvo pranašesni 25:6, tačiau įmušti įvarčio taip ir nesugebėjo.

Dėl traumos ryškiausio savo talento Erlingo Haalando neturėję norvegai su latviais sužaidė lygiosiomis 0:0.

FIFA pasaulio reitinge norvegai – 37, latviai beveik šimtu pozicijų žemiau – 136.

Nelaimėję norvegai nepasinaudojo šansu pakilti į pirmą vietą atrankos G grupėje. Jų sąskaitoje dabar 18 taškų, o pirmauja vienu daugiau turintys Nyderlandai, savo rungtynes šeštadienį žaidžiantys išvykoje su Juodkalnija.

Tiek pat taškų, kiek ir norvegai, dar turi turkai, šeštadienį net 6:0 nepasigailėję Gibraltaro.

Į 2022 metų pasaulio čempionatą Katare pateks tik grupės nugalėtojai, o antrą vietą užėmusi rinktinė žais papildomas atkrintamąsias rungtynes.

Verta pažymėti, kad norvegai ir patys rimtai svarstė boikotuoti planetos pirmenybes dėl žmogaus teisių pažeidimų Katare.

Tuo metu kovingai gynyboje žaidusiems latviams tai jau 6 taškas atrankoje. Priešpaskutinę vietą grupėje jau užsitikrinę kaimynai savo sąskaitą galės ir dar labiau papildyti – paskutinį mačą žais išvykoje su futbolo nykštuku Gibraltaru.

Norvegijos rinktinės paskutinis mačas lauks gerokai sudėtingesnis – išvyka į Nyderlandus. Turkai žais svečiuose su Juodkalnija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kitoje grupėje – D – svarbią pergalę šventė suomiai. Jie išvykoje 3:1 nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę, nors iš pradžių neįmušė 11 metrų baudinio ir daugiau nei pusę rungtynių žaidė be vieno žaidėjo.

Raudoną kortelę 37 minutę prieš save išvyko Jukka Raitala. Įvarčius suomiams mušė Marcusas Forssas (29 min.), Robinas Lodas (51 min.) ir Danielis O’Shaughnessy (73 min.).

Bosniams, kurie po šios nesėkmės prarado bet kokius šansus patekti į planetos pirmenybes, vienintelį įvartį pelnė Luka Menalo (69 min.). Pagal smūgius į vartus bosniai dominavo 27:8.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas