Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingai prieš „Žalgirį“ atsitiesusi „Sūduva“ išsaugojo čempioniškas viltis

Marijampolės „Sūduva“ buvo per 20 minučių nuo praktiškai prarastų vilčių kovoti dėl A lygos čempionų titulo, bet du Victoro Basadre auklėtinių įvarčiai išlaikė intrigą sezono finiše.
„Sūduva“ – „Žalgiris“
„Sūduva“ – „Žalgiris“ / Elvio Žaldario nuotr.

Marijampoliečiai namuose panaikino dviejų įvarčių atsilikimą ir lygiosiomis 2:2 sužaidė su Vilniaus „Žalgiriu“.

Pirmąjį „Žalgirio“ įvartį 51-ą minutę pelnė jau keturioliktą kartą šį sezoną pasižymėjęs Hugo Videmont'as. Tiesa, prie prancūzo įvarčio svariai „prisidėjo“ ir ypač nesėkmingai sužaidęs bei kamuolį praleidęs „Sūduvos“ vartininkas Ivanas Kardumas.

Jau po 13 minučių žaliai-baltų pranašumas padvigubėjo, kai niekieno netrukdomas kamuolį į vartus nukreipė „Žalgirio“ kapitonas Mantas Kuklys – tai tik antras jo įvartis šiame sezone.

„Sūduvos“ viltis atgaivino 73-ą minutę baudinį, skirtą už Djibrilio Diaw žaidimą ranka baudos aikštelėje, realizavęs Nicolas Gorobsovas.

O jau po septynių minučių rezultatą išlygino po keitimo pasirodęs Aleksandras Makasis – jo tikslus smūgis į Tomislavo Dukos ginamus vartus išplėšė „Sūduvai“ tašką ir atėmė du taškus iš „Žalgirio“.

Šios komandos žaidė ir prieš savaitę Vilniuje, o tada „Žalgiris“ paskutinę minutę pelnyto Jakubo Sylvestro įvarčio dėka laimėjo 3:2.

69 taškus per 32 rungtynes surinkę žalgiriečiai lieka A lygos viršūnėje. Jiems per likusias ketverias rungtynes užteks surinkti 8 taškus, kad užsitikrintų antrą iš eilės čempionų titulą ir bilietą į kito sezono UEFA Čempionų lygos atranką.

Per likusius turus žalgiriečiai žais prieš Alytaus „Dainavą“ (išvykoje), „Kauno Žalgirį“ (namuose), „Panevėžį“ (namuose) ir Telšių „Džiugą“ (namuose).

„Sūduva“ turi 67 taškus per 33 mačus ir dar žais prieš Kauno raj. „Hegelmann Litauen“ (svečiuose), „Džiugą“ (namuose) ir „Dainavą“ (namuose).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“ 2:2
51' Hugo Videmont'as [0:1]
64' Mantas Kuklys [0:2]
73' Nicolas Gorobsovas [1:2]
80' Aleksandras Makasis [2:2]

Rungtynių eiga

90+6 min. Emocinga rungtynių pabaiga, bet įvarčių sirgaliai nebeišvydo.

90+2 min. Visiškas chaosas prie „Sūduvos“ vartų – Jakubas Sylvestras galėjo vėl išplėšti „Žalgirio“ pergalę, bet sėkmingai sužaidė I.Kardumas.

81 min. „Žalgiris“ galėjo jau po minutės nutildyti marijampoliečių sirgalius, bet neišnaudojo savo puikios progos.

80 min. ĮVARTIS! „Sūduva“ lygina rezultatą – Aleksandras Makasis pasižymi po N.Gorobsovo perdavimo ir švieslentėje jau dega 2:2. Kokios rungtynės Marijampolėje!

73 min. ĮVARTIS! N.Gorobsovas įveikia T.Duką ir švelnindamas rezultatą atgaivina „Sūduvos“ viltis – 1:2.

72 min. Baudinys! D.Diaw sužaidė ranka baudos aikštelėje ir suteikė šansą „Sūduvai“ sušvelninti rezultatą.

67 min. A.Živanovičius smūgiavo galva, bet kamuolys skrieja virš vartų.

64 min. ĮVARTIS! „Žalgirio“ kapitonas M.Kuklys muša vos antrą savo įvartį šiame sezone ir sutvirtina savo komandos pranašumą. Marijampolės sirgalių tribūnose – mirtina tyla, kurią skrodžia tik „Pietų IV“ skanduotės – 0:2.

62 min. K.Honda gauna puikų šansą, bet jo ypač pavojingą smūgį sunkiai sugauna T.Duka.

54 min. O.Verbickas griebiasi už galvos – žalgirietis galėjo dvigubinti skirtumą, bet sūduviečius gelbsti kamuolį blokavęs A.Živanovičius.

Elvio Žaldario nuotr./Ovidijus Verbickas
Elvio Žaldario nuotr./Ovidijus Verbickas

51 min. ĮVARTIS! H.Videmont'as atliko fantastišką suktuką ir parideno kamuolį, o šis, labai nesėkmingai sužaidus „Sūduvos“ vartininkui I.Kardumui, atsidūrė vartuose. „Žalgiris“ išsiveržia į priekį, o „Sūduvos“ čempioniškos viltys tirpsta.

48 min. Koks M.Benetos šūvis iš už baudos aikštelės! T.Duka didvyriškai gelbsti „Žalgirio“ vartus, bet tai buvo pavojingiausia rungtynių proga įvarčiui.

45 min. Emocijų ir aistrų nemažai, bet įvarčių per pirmąjį kėlinį taip ir neišvydome.

Elvio Žaldario nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“
Elvio Žaldario nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“

34 min. M.Kukliui per susidūrimą su varžovu prakirsta galva, bet „Žalgirio“ kapitonas demonstruoja kovingumą ir netrukus grįžta į aikštę su tvarsčiu ant galvos.

25 min. Sumaištis po kampinio prie „Sūduvos“ vartų, bet net keli žalgiriečiai kamuolio nesurado ir pasinaudoti chaosu pelnydami įvartį nesugebėjo.

15 min. M.Kuklys meistriškai perdavimu išvedė F.Kyeremeh vieną prieš vartininką, bet „Žalgirio“ legionieriaus mėginimas pelnyti įvartį buvo nevykęs – rezultatas liko nepakitęs.

10 min. Kokia „Sūduvos“ proga! G.Matulevičiaus labai grėsmingą bandymą kojomis atrėmė „Žalgirio“ vartininkas T.Duka.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“

5 min. Po kampinio prie „Žalgirio“ vartų – „Sūduvos“ žaidėjų protestai. Kamuolys pataikė į O.Verbicko ranką, bet teisėjas Donatas Rumšas baudinio neskyrė.

1 min. Rungtynės prasideda! Tiesa, „Sūduva“ problemų turėjo dar prieš jas – apšilimo metu traumą patyrė ir buvo pakeistas Jordanas N'Kololo. Į aikštę vietoje jo žengė Xabi Auzmendi.

Startinės komandų sudėtys

„Sūduva“: Ivanas Kardumas, Markas Beneta, Igoris Jovanovičius, Aleksandras Živanovičius, Vaidas Slavickas, Nicolas Gorobsovas, Giedrius Matulevičius, Olivier Rommensas, Keisuke Honda, Serge'as Nyuiadzi, Xabi Auzmendi.

„Žalgiris“: Tomislavas Duka, Joelis Bopesu, Djibrilis Diaw, Nemanja Ljubisavljevičius, Mario Paveličius, Mantas Kuklys, Milenas Gamakovas, Ovidijus Verbickas, Hugo Videmont'as, Josipas Tadičius, Francis Kyeremeh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant