Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkišką nokdauną sugėrusio „Panevėžio“ strategas: „Liūdna, bet rezultatas – labai teisingas“

Prieš vėją nepapūsi. UEFA Čempionų lygoje debiutuojanti ir sensacingai antrą atrankos etapą pasiekusi „Panevėžio“ komanda, savo kelyje sutikusi kaimyninės Lenkijos stipriausią ekipą Balstogės „Jagiellonia“, šansų neturėjo. Antradienio vakarą A lygos čempionai savo aikštėje kapituliavo, praleidę keturis sausus įvarčius, o tai reiškia, kad atsakomasis mačas dešimtajame pagal dydį Lenkijos mieste tebus formalumas.
Stijnas Vrevenas
Stijnas Vrevenas / fk-panevezys.lt nuotr.

Stijnas Vrevenas į aikštę metė tuos pačius vienuolika futbolininkų, su kuriais Helsinkyje iškovojo istorinį kelialapį į antrą etapą, bet dar vienos sėkmės istorijos jie nesukūrė.

Nors rungtynių pradžia nieko blogo nežadėjo, greito įvarčio išvengti nepavyko taip pat.

14-ąją minutę Jovanas Čadženovičius nesugebėjo sėkmingai pakovoti dėl kamuolio su gerai poziciją užsiėmusiu Afimico Pululu. Netrukus sekė angoliečio perdavimas norvegui Kristofferui Hansenui, kuris pastebėjo visiškai laisvą kataloną Jesusą Imazą ir šis pažeme išvedė lenkus į priekį.

Balstogės internacionalo įvartis atsakė daug klausimų.

27-ąją minutę tas pats niekada aukščiausiame Ispanijos divizione nežaidęs ir į Balstogę iš Krokuvos „Wisla“ 2019-aisiais persikėlęs puolėjas puikiu smūgiu kaire koja persvarą įtvirtino.

Nespėjus atsipeikėti dvi Kasparo Dubros klaidos lėmė tai, kad nesužaidus pusvalandžiui J.Imazas savo sąskaitoje jau turėjo „hat-tricką“.

„Jagiellonia“ nuotr./Jusasas Imazas
„Jagiellonia“ nuotr./Jusasas Imazas

Baltus marškinius tradiciškai vilkėjęs S.Vrevenas desperatiškai skėsčiojo rankomis, apsižodžiavo su savo vidurio gynėjais. Žaidimas buvo baigtas...

Kadaise pėstininkų pulko atsargos bataliono karių prieš 104 metus įkurtas Lenkijos klubas savo misiją Panevėžyje buvo įvykdęs. Visa kita tebuvo formalumas.

Pakilkite, pakelkite spalvas,
Įsiklausykite į žodžius,
Daina apie mano „Jagiellonia“,
Mano komanda,
Mano mylimoji,
Tu šiandien nugalėsi varžovą,
Įmuškite tris įvarčius,
Ir vėl laimėsime.

Šias „Jagos“ himno eilutes energingai traukė ketvirtadalį „Aukštaitijos“ stadiono antradienio vakarą užpildę apie 1,7 tūkst. Lenkijos čempionų sirgalių, tačiau ir ties trečiu įvarčiu svečiai nestojo.

79-ąją minutę po keitimo pasirodęs Jeffrey Sarpongas aikštės viduryje nesugebėjo laiku padaryti pražangos ir galiausiai greitas svečių išpuolis baigėsi K.Hanseno įvarčiu.

0:4. Vieniems daugiau nereikėjo, kiti – negalėjo...

„Galiu pradėti nuo to, kad kartais futbolas yra labai sąžiningas. Manau, kad šiandien turime teisingą rezultatą ir nereikia kalbėti kažkokių nesąmonių. „Jagiellonia“ mus iš karto nustūmė ant galimybių ribos. Žaidėme drąsiai, nebuvome užsidarę gynyboje, bandėme žaisti savo žaidimą ir truputį paspausti varžovą, bet tiesa ta, kad šį kartą jie buvo netgi geresni nei vaizdo įraše, kurį mačiau. Jie turi labai daug kokybės visose pozicijose. Mums tai buvo labai sunkios rungtynės ir rezultatas 100 proc. yra teisingas. Esame tikrai nusivylę, bet po mačo savo žaidėjams pasakiau, kad neturime verkšlenti“, – po rungtynių sąžiningas sau ir aplinkiniams buvo S.Vrevenas.

„Panevėžio“ nuotr./Stijnas Vrevenas ir Dainius Gleveckas
„Panevėžio“ nuotr./Stijnas Vrevenas ir Dainius Gleveckas

Nepaisant nuviliančio rezultato, belgo teigimu, žvalgytis atgal nėra prasmės.

„Šeštadienį A lygoje žaisime su „Džiugu“. Šis mačas yra labai svarbus, nes turnyro lentelėje dabar esame paskutiniai. Turime laimėti ten. Šeštadienis jau čia pat ir tokia yra mūsų šių dienų realybė...“, – kalbėjo „Panevėžio“ strategas.

Atsakomasis Balstogėje bus žaidžiamas kitos savaitės trečiadienį, rugpjūčio 31-ąją.

Net ir nesėkmės atveju, panevėžiečių kelionė Europoje nesibaigs. Tuomet S.Vreveno auklėtiniai kelsis į UEFA Europos lygos atranką, kurios trečiajame etape grumsis prieš Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) ir Bukarešto FCSB (Rumunija) poros pralaimėtoją.

„Šiandien tikrai daug išmokom, nors ir žinojome, kad žaidžiame prieš labai gerą komandą. Jie ne be reikalo tapo Lenkijos čempionais, laimėjo stiprią lygą. Ir šiandien jie savo jėgą parodė. Nežinau, kur tai juos nuves Čempionų lygoje, bet man tai pasirodė labai stipri komanda. Dabar dar negalvoju apie rungtynes Lenkijoje, bet žinau, kad tas mačas mums bus labai sunkus psichologiškai. Tikiuosi, kad tai bus dar viena gera proga mano žaidėjams kaupti patirtį, juk ne kiekvieną dieną žaidi Čempionų lygoje. Žinau, kad Balstogėje bus puiki atmosfera ir noriu tikėtis, kad rezultatas bus bent šiek tiek geresnis“, – vylėsi S.Vrevenas.

Balstogės komandos kitame etape veikiausiai lauks Budės „Glimt“ (Norvegija), kuris antradienį taipogi jau prieš atsakomąjį mačą išsklaidė visą intrigą, sutraiškydamas Rygos RFS 4:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus