Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenktynėse dėl LFF prezidento posto paskutinę dieną liko vienintelis kandidatas

Kaip jau Lietuvos futbolo pasaulyje tapo įprasta, intriga LFF prezidento rinkimuose išsikvėpė dar prieš rinkėjams einant prie balsadėžių. Pirmadienį tapo aišku, kad naujuoju organizacijos vadovu bus paskirtas Edgaras Stankevičius.
Lietuvos futbolo federacija
Lietuvos futbolo federacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

35-erių kaunietis dabar eina LFF generalinio sekretoriaus pareigas ir šiame poste pakeis dvi nepilnas kadencijas nuo 2017-ųjų vadovavusį Tomą Danilevičių.

Visi LFF prezidentai
Nr. Laikotarpis Prezidentas
1. 1992–1999 Vytautas Dirmeikis
2. 1999 Vytautas Zimnickas (laikinai)
3. 2000–2012 Liutauras Varanavičius
4. 2012–2016 Julius Kvedaras
5. 2016–2017 Edvinas Eimontas
6. 2017 Vidmantas Butkevičius (laikinai)
7. nuo 2017 Tomas Danilevičius

Jo pavardė buvo minima tarp realių pretendentų, kurie galėtų sudaryti E.Stankevičiui konkurenciją, tačiau praėjusią savaitę rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės puolėjas išplatino viešą laišką, kuriame prisipažino sudedantis ginklus.

Kitas realus kandidatas galėjo būti Deividas Šemberas. Vilniaus regiono futbolo sąjungos prezidento postą užimantis 44-erių vilnietis praėjusią savaitę 15min buvo užsiminęs, kad sutiktų imtis pareigų tik tokiu atveju, jeigu futbolo bendruomenė parodytų tvirtą pasitikėjimą.

Visgi LFF Vykdomojo komiteto narių favoritas buvo ne jis. Jau anksčiau jie buvo nusprendę, kad postas turėtų atitekti E.Stankevičiui.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

Šis pirmadienis yra paskutinė diena, kai LFF nariai gali dar kelti kandidatus į LFF prezidentus. Norintis dalyvauti rinkimuose asmuo turi turėti mažiausiai trijų narių palaikymą.

Pirmadienio rytą 15min kalbintas E.Stankevičius prisipažino, kad yra vienintelis kandidatas, pasiekęs rinkimų finišo tiesiąją.

„Esu oficialiai tarp kandidatų, nes jau gavau daugiau nei trijų narių palaikymą. Daugiau kandidatų kol kas nėra, nesigirdi, kad ir kas būtų, bet kol kas neužbėkime įvykiams už akių. Oficialiai paraiškas dar galima pateikti iki vasario 13 dienos 24 val. Čia Lietuvos futbolas, čia visko gali būti...“, – šypsojosi E.Stankevičius.

Jo teigimu, pirmadienio rytą savo laiškus su galimomis kandidatūromis buvo atsiuntę maždaug pusė iš 32 balsavimo teisę turinčių LFF narių.

Kol oficialus paraiškų pateikimo terminas nepasibaigęs, E.Stankevičius nenorėjo įvardinti ir narių, kurie jam jau suteikė palaikymą.

15min žiniomis, E.Stankevičių prezidento poste ypač pageidavo matyti įtaką Lietuvos futbolo federacijoje besistengiantis išlaikyti „kaunietiškas“ sparnas.

Šioje suinteresuotų funkcionierių grupėje pagrindiniais smuikais griežia rinktinę ne vienus metus rengiančios „Hummel“ bendrovės atstovai – salės ir paplūdimio futbolo asociacijos prezidentas Vidmantas Butkevičius ir moterų futbolo asociacijos prezidentas Artūras Krukis.

E.Stankevičius buvo ir dar visai neseniai įtakingiausiais Lietuvos futbolo veikėjais laikytų Arūno Pukelio ir Žydrūno Buzo favoritas. Tiek jie, tiek taip pat su generaliniu sekretoriumi puikiai sutariantis Kauno apskrities futbolo vadovas Dainius Šumauskas neteks savo postų, kai kovo 10-ąją rinkiminėje konferencijoje bus išrinktas naujasis Vykdomasis komitetas, nes praeityje yra teisti ir neatitiks nepriekaištingos reputacijos kriterijaus.

Visgi, 15min šaltinių teigimu, paleisti įtakos svertų iš savo rankų šie vyrai nėra linkę ir norėtų LFF vairą sukioti nuo „galinės sėdynės“.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arūnas Pukelis ir Edgaras Stankevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arūnas Pukelis ir Edgaras Stankevičius

Pirmadienį E.Stankevičius dar nenorėjo atskleisti, kam siūlys generalinio sekretoriaus poziciją.

„Tikrai dar nesu nusprendęs. Turiu minčių apie keletą kandidatų tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Jei laimėsiu rinkimus, LFF paskelbs viešą konkursą, kuriame galės dalyvauti ir pretendentai iš išorės. Galbūt atsiras viena kita įdomi kandidatūra. Nėra taip, kad šiuo metu jau turiu aiškų favoritą“, – tikino E.Stankevičius.

Futbolo kuluaruose vis garsiau kalbama, kad realiausia pretendentė užimti LFF generalinio sekretoriaus postą yra Rita Bagdonienė. Jonavoje futbolo funkcionierės karjerą pradėjusi moteris sparčiai kilo karjeros laiptais ir LFF koridoriuose vis didina savo įtaką. Šiuo metu ji eina Futbolo vystymo departamento vadovės pareigas.

Paklaustas apie pagrindines priežastis ir motyvus, dėl kurių nusprendė iškeisti generalinio sekretoriaus postą į prestižiškiausią LFF poziciją, E.Stankevičius neslėpė, kad nori save išbandyti ir karščiausioje kėdėje.

„Būnant generaliniu sekretoriumi teko atlikti ir nemažai politinio darbo tiek bendraujant su UEFA ir FIFA, tiek su Lietuvos politikais. Po to, kas įvyko praėjusių metų pabaigoje, norėtųsi, kad federacija pagaliau turėtų normalų ryšį ir dialogą su Seimo nariais. Norėtųsi, kad tiek futbolas, tiek akademijos ir klubai sulauktų didesnio valstybės finansavimo. Stengsiuosi tai sutvarkyti. Iš kitos pusės, jaučiu FIFA ir UEFA palaikymą. Kaip bebūtų, prezidento postas yra svarbiausias, tad asmeninės ambicijos taip pat nėra paskutinėje vietoje“, – prisipažino kovo 10-ąją savo gimtajame mieste generalinio sekretoriaus antpečius į prezidento skeptrą iškeisiantis kaunietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas