Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų žiniasklaida kauniečius trupino į miltus: „Lech“ snaudė ir laimėjo vaikščiodamas

Lenkijos žiniasklaida penktadienio rytą negailestingai nušvietė „Kauno Žalgirio“ pralaimėjimą Poznanės „Lech“ ekipai UEFA Konferencijų lygos antrajame atrankos etape. Anot kaimyninės šalies žurnalistų, jų tautiečiai A lygos vicečempionus apžaidė „viena koja“.
UEFA Europos Konferencijų lygos atranka: „Kauno Žalgiris“ – Poznanės „Lech“
UEFA Europos Konferencijų lygos atranka: „Kauno Žalgiris“ – Poznanės „Lech“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Susitikę su „Kauno Žalgiriu“ Poznanės „Lech“ žaidėjai turėjo ir prastovų, ir snaudulio akimirkų bei labai užtikrintai pateko į kitą etapą“, – pažymi įvykius Kaune nušvietęs Futbol.pl.

Anot šio žiniasklaidos kanalo, „Lech“ labai gerai sužaidė pirmą kėlinį ir kur kas silpniau antrą rungtynių pusę.

„Bet nuo pat pirmųjų rungtynių minučių svečiai pradėjo sklaidyti šeimininkų iliuzijas, kad jie gali patekti į trečią atrankos etapą“, – įsitikinęs futbol.pl apžvalgininkas.

Priminsime, jog Johno Van den Bromo auklėtiniai prieš savaitę namuose buvo laimėję 3:1. Ketvirtadienį Kaune jie laimėjo irgi – 2:1.

„Gazeta Wyborcza“ dienraščio žurnalistas Mateuszas Jarmuszas taip pat nevynioja žodžių į vatą ir tiesiai šviesiai sako, kad Lietuvos vicečempionai Lenkijos pirmenybių bronziniams prizininkams buvo lengvas kąsnelis.

„Užduotis atlikta, „Žalgiris“ įveiktas ėjimo tempu, – skelbia „Gazeta Wyborcza“. – Žaisdama su pirmuoju varžovu Europoje Poznanės komanda norėjo išeikvoti kuo mažiau pastangų ir tai neblogai pavyko. Didžiąją dalį rungtynių Kaune atrodė, kad vyksta draugiškas priešsezoninis susitikimas.“

Šis dienraštis pažymi, jog „Lech“ dar niekada nebuvo laimėjęs Baltijos šalyje. Tai buvo penktasis apsilankymas Lietuvoje, Latvijoje ar Estijoje ir iki šiol visos kelionės dažniausiai baigdavosi nesėkmingai.

„Tačiau jau pirmosios rungtynės Bulgarska gatvėje, o ypač pirmasis jų kėlinys, parodė, kad tarp dabartinio „Lech“ ir „Kauno Žalgirio“ yra didelis futbolo kokybės skirtumas, todėl Johnas van den Bromas su komanda į Kauną išvyko būdami visiškai ramūs“, – rašo „Gazeta Wyborcza“.

„Pasiekta pusiaukelė, dabar laukia Trnavos „Spartak“ iš Slovakijos, – rungtynes apibendrina 90minut.pl. – Svečiai akivaizdžiai taupė jėgas, o pergalę „Kolejorz“ užtikrino Filipas Marchwińskis ir Adrielis Ba Loua“.

Nedaugžodžiauja ir savaitraščio apie futbolą „Piłka Nożna“ žurnalistai.

„Poznanės komanda Kaune tiesiog atliko formalumus. De facto pergalę šioje poroje J.van den Bromo komanda iškovojo jau prieš savaitę, o į Kauną atvyko tik sutvarkyti formalumus“, – rašo „Piłka Nożna“.

Sport.pl apžvalgininkas Konradas Fersteris akcentuoja, kad svečiams laimėti Kaune padėjo apie 1400 šio klubo sirgalių.

„Atvykusiųjų sirgalių armija pradėjo eiseną garsiais šūksniais pagrindinėmis miesto gatvėmis. Dėl atvykusių „Lech“ fanų tvarką Kaune prižiūrėjo sustiprintos apsaugos pajėgos. Lietuvos policininkai bendradarbiavo su sirgalius išlydėjusiais lenkų pareigūnais“, – pažymėjo sport.pl.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas