Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 18 /11:58

Į LFF aikštę pas C.Ronaldo bėgusio sirgaliaus byloje padėtas taškas

Didžiulio atgarsio šalies žiniasklaidoje sulaukęs sirgaliaus akibrokštas per praėjusiais metais Vilniuje vykusias Lietuvos ir Portugalijos futbolo rinktinių rungtynes rimsta. LFF skelbia pasiekusi paliaubas su tą vakarą į aikštę pas Cristiano Ronaldo įbėgusiu ir prieš jį priklaupusiu kretingiškiu Audriumi Gadeikiu.
Lietuvio akibrokštas Cristiano Ronaldo nesupykdė
Lietuvio akibrokštas Cristiano Ronaldo nesupykdė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antrojo kėlinio viduryje į aikštę įbėgęs A.Gadeikis mėgino apkabinti bei nusifotografuoti kartu su viena didžiausių futbolo žvaigždžių. Iškart po incidento sureagavo apsauga bei policija, kurie vyrui skyrė administracinę baudą.

Vis dėlto, įvertinę bendrą situaciją, UEFA buvo griežtesnė. UEFA informavo Lietuvos futbolo federaciją, kad už šį pažeidimą teks sumokėti 10 000 eurų baudą.

15min jau rašė, jog LFF kreipėsi į teismą ir norėjo patirtą žalą (10 tūkst. eurų) išsireikalauti iš A.Gadeikio.

Iš pradžių kretingiškis mokėti baudą atsisakė, motyvuodamas to, jog neturi pakankamai lėšų. Visgi trečiadienį LFF paskelbė, jog šioje istorijoje dedamas taškas – A.Gadeikis sutiko sumokėti pusę iš jo reikalautos sumos.

Komentuodamas teismo sprendimą, LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius pabrėžė, jog federacija iš pat pradžių siūlė tokį scenarijų.

„Federacija iš pat pradžių laikėsi pozicijos susitarti draugiškai, tačiau dėl įvairių priežasčių to padaryti nepavyko. UEFA mums skyrė 10 000 eurų baudą, tačiau įvertinę visus niuansus nusprendėme su A.Gadeikiu ieškoti kompromiso. Pagal dabartinę taikos sutartį, A.Gadeikis turės sumokėti pusę UEFA skirtos baudos bei apmokėti visas teisines išlaidas.

Tai buvo pirmas toks atvejis Lietuvos futbolo istorijoje, todėl norėjome parodyti, kad tokie incidentai ateityje toleruojami nebus. Noriu padėkoti tiek A.Gadeikiui, tiek advokatams, kurie sutiko bendradarbiauti“, – kalbėjo E.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai