Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF kreipėsi į UEFA ir FIFA: ragina nedelsiant suspenduoti Rusijos futbolą

Lietuvos futbolo federacija (LFF) kreipėsi į FIFA ir UEFA organizacijas ragindama nedelsiant suspenduoti Rusijos futbolo federacijos narystę FIFA ir UEFA bei kitokį dalyvavimą jų organizuojamuose renginiuose, informavo LFF.
Tomas Danilevičius
Tomas Danilevičius / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

FIFA vakar pranešė savo veiksmus dėl Rusijos, be preteksto pradėjusios karą prieš Ukrainą.

Pasaulinė futbolo valdymo organizacija pranešė, kad nuo šiol Rusijos komandos atstovaus „Rusijos futbolo sąjungai“ ir nebus naudojama „Rusijos vėliava ar giedamas himnas“.

Vis dėlto sprendimo pašalinti Rusiją ir tarptautinio futbolo nei FIFA, nei UEFA priimti nesiryžo, nors tai ragina padaryti vis didesnė dalis federacijų. Tarp jų – ir Lietuvos.

FIFA savo pranešime nurodė, kad tęs „dialogą su IOC, UEFA ir kitomis sporto organizacijomis, kad patvirtintų bet kokias papildomas priemones ar sankcijas, įskaitant galimą pašalinimą iš varžybų <...> jei padėtis greitai nepagerėtų“. Tą patį FIFA pakartojo ir pirmadienį pateiktame atsakyme 15min.

Bet to Lietuvos ir kitų šalių futbolo federacijoms neužtenka.

LFF šiandien išplatino pranešimą su nuorodomis į kreipimųsis, kuriuose ragina „UEFA ir FIFA priimti neatidėliotinus sprendimus“.

„Rusijos futbolininkai ir sirgaliai nėra tiesiogiai dėl to kalti, bet negalime apsimesti, kad tai nevyksta. Negirdėjome jokio oficialaus pranešimo iš Rusijos futbolo federacijos, kuriuo ji atsiribotų nuo armijos valdomų klubų, Rusijos valdžios sprendimo aneksuoti Ukrainos teritoriją ir pradėti karą bei užjaustų dėl veiksmų, kuriuos atliko Rusijos kariuomenė Ukrainoje. Todėl LFF ragina UEFA ir FIFA imtis visų reikalingų priemonių, kad suspenduotų arba išmestų Rusijos futbolo asociaciją iš visų organizacijų valdomų futbolo renginių“, – rašoma pranešimuose.

Primename, kad Rusijos rinktinė jau po mažiau nei mėnesio turėtų kovoti dėl bilieto į pasaulio futbolo čempionatą, bet žaisti su rusais jau atsisakė visos trys jų varžovės - Lenkija, Švedija ir Čekija. Prie jų prisidėjo ir Anglija, pranešusi, kad nežais jokių rungtynių su Rusijos futbolo komandomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas