Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 10 /23:42

Lietuva įmušė, bet A.Mitrovičiaus kirčiai buvo stipresni – vėl pralaimėta serbams

Lietuvos futbolo rinktinė pasižymėjo įvarčiu, bet Europos čempionato atrankos rungtynes Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione pralaimėjo Serbijai 1:3. Tai šeštas iš eilės lietuvių pralaimėjimas Serbijos futbolininkams.
Aleksandras Mitrovičius mače su Lietuva
Aleksandras Mitrovičius mače su Lietuva / „Scanpix“ nuotr.

Visi keturi įvarčiai krito pirmajame kėlinyje, o serbams visus tris sumušė vienas žaidėjas – Aleksandras Mitrovičius.

Jis pasižymėjo 21-ą, 32-ą ir 43-ią minutę, du įvarčius įmušdamas galva.

A.Mitrovičius dabar yra įmušęs aštuonis karjeros įvarčius į lietuvių vartus – daugiau nei bet kuriam kitam varžovui rinktinių futbole.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Mitrovičius mače su Lietuva
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Mitrovičius mače su Lietuva

Lietuvos rinktinei paguodos įvartį 45-ą minutę pelnė Gytis Paulauskas, vienu lietimu sureagavęs į Fedoro Černycho perdavimą.

„Pralaimėjome aukštesnio lygio komandai, ir mums ne gėda tai pripažinti. Priimame tai kaip pamoką, matome, į ką turime lygiuotis“, – sakė Edgaras Jankauskas, rinktinės treneris.

„Pačioje pradžioje nusileidome dvikovose, jie kiečiau sužaisdavo. Nesukontroliavome kamuolio ir praleidome tris įvarčius. Vėliau pasikeitė vaizdas – pradėjome „lipti“, bet galutinis rezultatas vis tiek liko 1:3“, – po rungtynių kalbėjo G.Paulauskas.

Serbai kamuolį kontroliavo 61 proc. laiko ir atliko 14 smūgių, lietuviai – penkis. Justas Lasickas po rungtynių atvirai kalbėjo, kad pirmas kėlinys buvo sužaistas ypač silpnai.

„Pirmas kėlinys buvo gėdingas, niekas nepavyko. Nežinau, išėjome pavargę ar išsigandę, bet turėsime analizuoti – turime žaisti geriau.
Žinome, kad galime žaisti geriau. Jei žinotume, kad negalime – nereikalautume iš savęs“, – sakė J.Lasickas.

Pirmas kėlinys buvo gėdingas, niekas nepavyko. Nežinau, išėjome pavargę ar išsigandę, bet turėsime analizuoti – turime žaisti geriau.

„Įvartis įnešė pozityvo, žinojome, kad jei dar pelnysim – pradės jiems degti kailis. Pozityvo buvo, bet praleisti tris įvarčius iš elementarių situacijų... Esu nusivylęs, kaip žaidėme pirmą kėlinį, bet antrajame parodėme, kad galime žaisti. Bet būkim nuoširdūs – po trijų įvarčių jie irgi šiek tiek atsipalaidavo“, – pridūrė J.Lasickas.

Primename, kad Lietuvos rinktinė šią savaitę sužaidė lygiosiomis su Juodkalnija 2:2, o Serbija 1:2 nusileido Vengrijos futbolininkams.

Kitose grupės rungtynėse sekmadienį Juodkalnija 2:1 įveikė bulgarus.

Standings provided by Sofascore

Per pastaruosius 15 metų Lietuvos ir Serbijos rinktinės buvo susitikusios aštuonis kartus. Septyniskart lietuviai pralaimėjo ir tik kartą – 2009 metais, kai rinktinę treniravo Jose Couceiro – pavyko laimėti. Nuo tada lietuviai serbams pralaimėjo šešiskart iš eilės, įskaitant susitikimą kovą Serbijoje, kuris pasibaigė rezultatu 0:2.

Lietuvos rinktinė nelaimėjo jau 15-ikos rungtynių iš eilės, pastarąją pergalę pasiekdama 2022 metų kovą draugiškame mače su San Marinu.

Oficialiuose mačuose pergalių badas tęsiasi beveik dvejus metus – nuo pasaulio čempionato atrankos mačo su Bulgariją 2021 m. spalį, kai pavyko laimėti 2:1.

Europos čempionatų atrankose lietuviai nelaimėjo nuo 2015 metų rugsėjo, kai namuose 2:1 įveikė tą patį San Mariną.

RUNGTYNIŲ EIGA:

92 min. A.Novikovas griaunamas šalia baudos aikštelės. J.Lasickas pabando realizuoti standartinę situaciją, bet vartininkas ramiai gaudo kamuolį. Paskutinėmis minutėmis lietuviai kur kas aktyvesni nei serbai, bet rungtynės baigiasi švieslentėje degant rezultatui 1:3.

87 min. J.Lasickas sužaidžia ranka baudos aikštelės prieigose. Šansas serbams mušti baudos smūgiu, bet E.Gertmonas tik akimis palydi kamuolį virš vartų.

84 min. S.Milinkovičius-Savičius griebia J.Lasickui už marškinėlių stabdydamas lietuvių ataką – geltona kortelė.

83 min. Lietuvių kontrataka baigiasi netiksliu G.Gineičio smūgiu. E.Jankauskas paploja, nors G.Gineitis galėjo rinktis ir perdavimą.

81 min. D.Tadičius atlieka dar vieną precizišką perdavimą į baudos aikštelę, S.Milinkovičius-Savičius smūgiuoja iš eigos, bet virš vartų.

78 min. G.Paulauską keičia Eligijus Jankauskas, ir šis iškart gauna progą pabėgti į priekį. Susikuria progą smūgiuoti, bet serbų vartininkas susitvarko...

71 min. Markas Beneta palieka aikštę, Pijus Širvys gauna šansą. Ant suolo sėda ir A.Mitrovičius – daugiau šįvakar nebeįmuš...

68 min. G.Gineitis artėja aikštės viduriu link baudos aikštelės, bet griūna (švilpukas tyli), o A.Novikovas jam atšokusį kamuolį pabando iššauti kaire koja... Ne, ne, ne.

67 min. Ivanas Iličius turi mušti į tolimąjį vartų kampą po puikios serbų kombinacijos, bet kažkokiu būdu lietuviams pasiseka – šalia vartų...

61 min. Po lietuvių klaidos N.Gudelj pabando nustebinti E.Gertmoną tolimu šūviu, bet šalia vartų.

56 min. J.Lasickas atlieka puikų perdavimą iš dešiniojo krašto, bet G.Gineičiui nepavyksta sukontroliuoti kamuolio...

55 min. Sergejus Milinkovičius-Savičius galingai smūgiuoja galva po kampinio, bet šiek tiek virš vartų.

51 min. F.Černychas spurtuoja kairiuoju kraštu, sulaukia perdavimo, bet kapitono reidą sustabdo arbitro švilpukas – nuošalė.

48 min. Kol kas mažai kas keičiasi... Serbai toliau spaudžia, o E.Gertmonas dirba. Vartų sargui teko reaguoti į aštrų Nemanjos Gudelj smūgį iš eigos.

Edgaras Jankauskas per pertrauką atlieka trigubą keitimą. Matijus Remeikis, Kipras Kažukolovas, Arvydas Novikovas pasirodo aikštėje, keisdami Edviną Girdvainį, Ovidijų Verbicką ir Paulių Golubicką.

45 min ĮVARTIS!!! [1:3] Gytis Paulauskas muša po F.Černycho perdavimo. Tai septintos G.Paulausko rungtynės rinktinėje ir antras įvartis. Vykintas Slivka „paleido“ F.Černychą kairiuoju baudos aikštelė kraštu, kapitonas švelniai pakabino kamuolį į baudos aikštelės vidurį, kur pirmas prie kamuolio suskubo G.Paulauskas. Smagu!!!

43 min. ĮVARTIS... [0:3] Hat-trick'as... Šįkart A.Mitrovičius muša koja. D.Tadičius perdavimu išvedė atakų lyderį į smūgio poziciją, E.Gertmonas nebeišgelbėjo...

Tai trečiasis A.Mitrovičiaus karjeros hat-trick'as, atstovaujant Serbijai. Pirmą atliko 2018 m. į Bolivijos, antrą – 2022 m. į Švedijos vartus.

42 min. Na, pagaliau judesys ir serbų baudos aikštelės prieigose... F.Černychas įsiveržia dešiniuoju krašu, bet perdavimas į baudos aikštelės centrą nepavyksta... Serbai atsimuša ir numalšina pakilusį garsą tribūnose...

38 min. Andrija Živkovičius supyksta ant teisėjo, kad šis nefiksavo pražangos ir už emocijas pats užsidirba geltoną kortelę. Serbai toliau spaudžia lietuvius, kurie aklinai ginasi.

35 min. Gyčiui Paulauskui rodoma geltona kortelė.

32 min. ĮVARTIS... [0:2] A.Mitrovičius daro tai, ką moka geriausiai – muša dar vieną įvartį galva. Septintasis jo karjeros įvartis į lietuvių vartus – dabar Lietuvai jis yra įmušęs daugiau nei bet kuriam kitam varžovui rinktinių futbole.

31 min. Beveik visas žaidimas lietuvių aikštės pusėje. Lietuvos rinktinė progų atakuoti iš esmės neturėjo.

28 min. A.Mitrovičius vos neperima kamulio, kai šį galva E.Gertmonui pabandė nukreipti Gvidas Gineitis. Laimei, E.Gertmonas suskubo ir užgesino mini gaisrelį.

24 min. E.Gertmonas prisėda ant vejos... Lietuvos vartininkui suteikiama medikų pagalba... Keitimo tvirtam vyrui kol kas nereikia.

23 min. Fedoro Černycho pražanga įvertinama geltona kortele. Beje, rungtynėms teisėjauja Sascha Stegemannas iš Vokietijos.

21 min. ĮVARTIS... [0:1] deja, į lietuvių vartus. Aleksandras Mitrovičius galva uždaro perdavimą iš kairiojo atakos krašto... Mitrovičiaus klasika ir šeštasis jo karjeros įvartis į Lietuvos vartus...

19 min. Gytis Paulauskas bando pasinaudoti serbų gynėjo klaida ir pasileidžia link baudos aikštelės, bet vėl laiku baudos aikštelę palikęs serbų vartininkas pirmas pasiekia kamuolį....

17 min. Ojojoj... Kokios progos neišnaudoja serbai... Filipas Mladenovičius netrukdomas galėjo pasiųsti kamuolį galva į E.Gertmono vartus, bet smūgis neišdegė...

14 min. Aukštas Dušano Tadičiaus perdavimas į lietuvių baudos aikštelę baigiasi šiokiais tokiais virpuliukais... E.Gertmonas kontakte su S.Milinkovičiumi-Savičiumi nesugraibo kamuolio, tačiau viskas baigėsi gerai, nes situacijoje nesusigaudė ir varžovas...

7 min. Serbų kampinis ne tik nesukelia pavojaus, bet ir suteikia progą. Aukštai pašokęs E.Gertmonas sugriebia kamuolį ir iškart siunčia žaidimo įrankį į priekį pabėgusiam P.Golubickui... bet sureaguoja serbų vartininkas Vanja Milinkovičius-Savičius ir išbėgęs perima kamuolį.

3 min. Pirmos minutės atsargaus futbolo. Tribūnose rungtynes stebi ir prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana. Gal nenusivils?

LFF nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės sudėtis mačui su Serbija
LFF nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės sudėtis mačui su Serbija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas