Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Panevėžio“ sprigtą gavę suomiai situaciją pavadino dugnu: „Juodo nepaversi balta“

Vieną įspūdingiausių vakarų per savo istoriją išgyvenęs Lietuvos čempionas „Panevėžys“ stipriai šventė. Helsinkio „Bolt Arena“ svečiams skirtoje rūbinėje, kuri yra per vienas duris nuo spaudos konferencijų kambario, iš pradžių nuskambėjo italų atlikėjos „Freed from Desire“, o vėliau buvo leidžiamos ir kitos pergalės dainos, tarp kurių – ir Jessicos Shy kūryba.
Po pralaimėjimo „Panevėžiui“ suomiai liko stipriai nusivylę
Po pralaimėjimo „Panevėžiui“ suomiai liko labai nusivylę / 15min koliažas

Prie kur kas trankesnės muzikos įpratę suomiai gūžčiojo pečiais ir rijo vieną karčią piliulę po kitos.

Iš euforijoje skęstančios drabužinės vienas po kito nedrąsiai išlindo ir mintimis apie istorinę sėkmę pasidalijo „Panevėžio“ pergalės kalviai Ernestas Veliulis ir Stijnas Vrevenas.

Tuo tarpu nusivylę Suomijos žurnalistai laukė ilgai su savo komanda užtrukusio HJK vairininko...

„Nusivylimas didžiulis. Juodo nepaversi balta. Kartais būna pakilimų, tačiau būna ir nuosmukių, o dabar esame visiškame dugne“, – po rungtynių sunkiai žodžius rinko Helsinkio HJK strategas Toni Korkeakunnas.

Jo komanda antradienio vakarą UEFA Čempionų lygos pirmojo kvalifikacinio etapo atsakomajame mače tik lygiosiomis sužaidė su „Panevėžiu“ ir nepanaikino iš Lietuvos po pirmojo susitikimo parsivežto trijų įvarčių deficito.

„Iš pradžių buvome nervingi, o žaidimas pernelyg tiesmukas. Į savo vartus gavome per daug smūgių, o tai mums nėra būdinga. Viską pakeitė praleistas įvartis. Kaip bebūtų, didžiuojuos savo vaikinais. Kad ir kaip situacija atrodė beviltiškai po pirmųjų rungtynių, jie stengėsi, atakavo, sėkmingai stabdė varžovą. Galiausiai nepavyko, tikslo neįvykdėme, bet norėtųsi tikėti, kad kažką pasiėmėme iš šio mačo ir tai galėsime panaudoti ateityje“, – kalbėjo baltą beisbolo kepurėlę tiek rungtynių metu, tiek spaudos konferencijoje po jų dėvėjęs HJK treneris.

Toni Korkeakunnas
Toni Korkeakunnas

Suomijos žiniasklaida savo šalies čempionų krytį įvertino kritiškai, bet dar prieš rungtynes pabendravus su vietos kolegomis buvo juntama, kad stebuklo niekas nesitiki.

„Negražus pasitraukimas iš Čempionų lygos“, – vaizdą atsakomajame mače ir HJK kapituliaciją trečiadienio rytą įvertino vienas didžiausių Suomijos tabloidų „Iltalehti“.

„Siaubingas sezonas tęsiasi. Kadangi prieš savaitę „Panevėžys“ buvo laimėjęs 3:0, jo vietai kitame etape jokios grėsmės nekilo“, – rašo rungtynėse apsilankęs šio dienraščio žurnalistas Janne Palomaki.

Mariaus Bagdono nuotr./„Iltalehti“ puslapis trečiadienio rytą
Mariaus Bagdono nuotr./„Iltalehti“ puslapis trečiadienio rytą

Anot jo, lygiosios atsakomajame mače Helsinkyje – teisingas rezultatas.

„Triuškinantį rezultatą parsivežęs HJK taip ir nekontroliavo rungtynių. Įvertinus tai, kas vyko aikštėje – lygiosios tikrai nebuvo neteisybė“, – konstatuoja suomis.

„Šiuo sunkiu laikotarpiu mums labai svarbi bendruomenės parama. Smagu, kad net rungtynėms nesiklostant gerai, sirgaliai mus labai palaikė. Užmirškime šią dieną, šias dvejas rungtynes. Tai neturėjo atsitikti“, – pozityvumo grūdo bandė ieškoti HJK strategas T.Korkeakunnas.

Jis pažymėjo, kad HJK europinė kelionė šiuo maču nesibaigia.

Iš kitos pusės „Iltalehti“ tuoj pat atkirto, kas spalvos prieš UEFA Konferencijų lygos atrankos mačus nėra šviesios.

„Norint patekti į grupių etapą reikėtų įveikti du barjerus. Iš to vaizdo, kurį matėme rungtynėse su „Panevėžiu“, sunku įsivaizduoti, kaip tai galėtų įvykti“, – kategoriškai rėžė J.Palomaki.

Į UEFA Čempionų lygos antrąjį atrankos etapą patekęs „Panevėžys“ dabar kovos su Lenkijos čempione Balstogės „Jagiellonia“.

Pirmasis mačas liepos 23 dieną 18:30 val. vyks Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito