Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviui dėkojantis H.Videmontas: apie aštriausius „Žalgirio“ momentus ir Kazachstaną

Trenerio Mareko Zubo nesudomino Hugo Videmontas, kai jo pavardė atsidūrė Vilniaus „Žalgirio“ kandidatų sąraše. Bet kai neliko vieno – atsirado kitas. Prancūzas 2019-aisiais atvyko į Lietuvą ir per kelerius metus mūsų šalies stadionai jam tapo per ankšti. Meilę Vilniui ir „Žalgiriui“ deklaruojantis Hugo užsidirbo ne procentais, o kartais didesnį kontraktą Kazachstane, tačiau ir ten be lietuviškos jungties gyvenimas jam būtų žymiai sunkesnis.
Hugo Videmont su šeima.
Hugo Videmontas su šeima. / E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.

Karjerą pradėjęs gimtojoje Prancūzijoje, vėliau H.Videmontas patraukė į Lenkiją, kur pradėjo legionieriaus kelią. Vis dėlto laimės ieškojimas svetur sekėsi sunkiai.

Krokuvos „Wisla“ klube praleistas vos pusmetis, Belgijos antros lygos „Tubize“ komandoje reikalai taip pat nesiklostė taip, kaip norėtųsi.

Galiausiai Hugo sulaukė kvietimo į Lietuvą. Ir nepasigailėjo. Kaip pats teigė interviu 15min, jam pavyko Vilniuje „perkrauti“ savo karjerą.

fkzalgiris.lt nuotr./Hugo Videmontas
fkzalgiris.lt nuotr./Hugo Videmontas

Atvykimas į „Žalgirį“ nebuvo paprastas. 15min žiniomis, H.Videmontas į Lietuvą galėjo atvykti keliais mėnesiais anksčiau, mat buvo klubo sąrašuose, bet tuomet žaidėjas nesudomino komandai vadovavusio Mareko Zubo.

Kai lenkas buvo patrauktas iš trenerio pareigų po skaudaus pralaimėjimo Budapešte prieš „Honved“ 1:3, „Žalgirį“ komplektavę Deividas Česnauskis ir Deividas Šemberas sugrįžo prie H.Videmonto pavardės.

Nors iš pradžių žaidėją siūlė keli skirtingi agentai, bet „Žalgirio“ tuomečiai vadovai nusprendė derėtis su žaidėju tiesiogiai ir galiausiai jiems pavyko – prancūzas patikėjo, jog Lietuvoje karjerą gaivinti galima.

Pradžia nebuvo lengva ir Lietuvoje, kur sezono viduryje prie komandos prisijungęs H.Videmontas netapo čempionu, o per 13 rungtynių pelnė 2 įvarčius.

Galiausiai 2020-aisiais prancūzas su „Žalgiriu“ sugrįžo į Lietuvos čempionų sostą, o 2021-aisiais žibėjo ryškiausiomis spalvomis tiek Lietuvos, tiek ir tarptautinėje arenoje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Hugo Videmontas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Hugo Videmontas

Mūšiuose su Budapešto „Ferencvaroš“, „Mura“ ir Budės „Glimt“ prancūzas buvo pastebimiausia figūra aikštėje. A lygos sezoną jis baigė būdamas rezultatyviausias čempionato žaidėjas su 17 tikslių smūgių. 14 rezultatyvių perdavimų – taip pat geriausias rezultatas šalies pirmenybėse.

Puikus pasirodymas lėmė ir puikų naują kontraktą – su „Aktobe“ klubu iš Kazachstano rankomis sukirto H.Videmontas. 15min šaltinių duomenimis, naujajame klube prancūzas uždirbs apie 20 tūkst. eurų per mėnesį, kai „Žalgiryje“ jo atlygis buvo apie 4 kartus mažesnis.

Po stovyklos Turkijoje su naująja komanda prancūzas trumpam užsuko į savo namais vadinamą Vilnių, kur pirmadienį atsiėmė rezultatyviausio ir geriausio A lygos futbolininko statulėles.

Apie Vilniuje praleistą laiką, futbolą Lietuvoje, santykius su Vladimiru Čeburinu ir kuriozus Kazachstano klube – išsamus 15min interviu su H.Videmontu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas