Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos futbolas gavo naują rėmėją, A lyga – naują bosą?

Iš žiemos miego bundantis Lietuvos futbolas pristatė naują generalinį rėmėją ir artėjančių metų tikslus.
Lietuvos futbolo rinktinė ir Gintaras Staniulis
Lietuvos futbolo rinktinė ir Gintaras Staniulis / LFF ir Skirmanto Lisausko/15min nuotr.

Lietuvos futbolo federaciją (LFF), A ir Pirmą lygas bei Supertaurę nuo šiol rems lažybų bendrovė „Top Sport“, pakeisianti konkurentę „Optibet“. Sutartis sudaryta dvejiems metams.

„Top Sport“ vardo neatsiras tik prie LFF taurės turnyro pavadinimo. Jam bus ieškomas kitas rėmėjas.

„Viena didžiausių sutarčių Lietuvos futbolo istorijoje“, – antradienį viename iš „Top Sport“ lažybų punktų sostinėje surengtoje spaudos konferencijoje džiaugėsi LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

„Komercinė paslaptis“, – sumos įvardinti nenorėjo šalia sėdėjęs pagrindinis „Top Sport“ akcininkas, buvęs krepšininkas Gintaras Staniulis, prabilęs apie itin ambicingas svajones.

„Remiame futbolą jau daugiau nei 10 metų. Nesame naujokai. Laukėme tinkamo laiko. Sakyčiau, jis geriausiai pasimatė per paskutinius du rinktinės langus. Mūsų rinktinės žaidimas suteikė vilties. Matosi potencialas, matosi, kad rinktinė gali žaisti.

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Lietuvos futbolo rinktinė
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Lietuvos futbolo rinktinė

Kodėl nepasvajoti apie didesnius tikslus? 2026 metais pasaulio čempionate pirmą kartą dalyvaus 48 rinktinės. Daugiau vietų gaus ir Europa. Kodėl neprisidėjus prie visų lietuvių svajonės, kad patektume į pasaulio čempionatą?“ – dėstė G.Staniulis, pats profesionaliai žaidęs krepšinį Kauno „Žalgirio“, „Atleto“, „Šilutės“ klubuose.

„Visiškai sutinku su tuo. Svajonės turi būti didelės, – komentavo iš šono spaudos konferenciją stebėjęs Lietuvos futbolo rinktinės vyr. treneris Edgaras Jankauskas. – Svajoti niekas nedraudžia ir daug nekainuoja.

Ar tai sukuria spaudimą? Tai jau mūsų užduotis su tuo tvarkytis. Aišku, nesinorėtų, kad svajonės prasilenktų su realybe, bet 2026-ųjų pasaulio čempionato formatas bus kitoks. Daugiau vietų turės komandos iš Europos (16, – past.). Kodėl nepabandžius? Visi, atrodytų, neįmanomi tikslai prasideda nuo svajonių. Turime svajoti.“

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edgaras Jankauskas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edgaras Jankauskas

Atranka į 2026-ųjų pasaulio čempionatą, kuris vyks JAV, Kanadoje ir Meksikoje, prasidės tik 2025-ųjų pavasarį, o artimiausias tikslas E.Jankauskui ir jo auklėtiniams keliamas kur kas žemiškesnis – dvejų rungtynių serijoje įveikti Gibraltarą ir išlikti UEFA Tautų lygos C divizione.

Pirmosios rungtynės kovo 21 d. vyks Faro mieste Portugalijoje, atsakomosios kovo 26 d. planuojamos Kaune, Dariaus ir Girėno stadione.

„Sąlygos Gibraltare – egzotinės. Visas čempionatas sukasi vienoje dirbtinėje aikštėje. Teko pabūti tris dienas, per kurias apsisuko visas čempionato turas. Nestebina, kodėl jie neturi leidimo žaisti namų rungtynes savo stadione – oro uosto takas vos už 50 metrų. Egzotiška.

Bet mes tikrai neturime prabangos jų nuvertinti. Vien mūsų meistriškumo neužteks užgesinti jų kovingumą. Jie savo trūkumus stengiasi kompensuoti kovingumu ir netgi sakyčiau – brutalumu. Mums reikės būti tam pasiruošusiems“, – perspėjo E.Jankauskas.

Naują trejų metų sutartį su LFF sudariusiam strategui iškeltas tikslas ir pagaliau – po 14 metų pertraukos iškovoti Baltijos taurę. Ketvirtąja rinktine, prisijungsiančia prie lietuvių, latvių ir estų taps Farerų salos.

Siūlomas ir A lygos prezidento postas

Naujuoju LFF rėmėju tapusiam „Top Sport“ savininkui G.Staniuliui siūlomas ir A lygos prezidento postas.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Gintaras Staniulis, Edgaras Stankevičius
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Gintaras Staniulis, Edgaras Stankevičius

Tiesa, verslininkas teigia dar nesantis galutinai apsisprendęs, ar ryšis bristi į šią upę, o atsakymą planuoja pateikti vėliau.

„Edgaro (Stankevičiaus) pasiūlymas buvo gana netikėtas. Jeigu kažko imiesi, tai imiesi ne taip, kad ateisiu pabandyti. Šitas pasiūlymas yra toks, apie kurį galvoju. Netgi visai įdomu būtų save išbandyti. Dar reikia truputėlio laiko išsiaiškinti, ar turėčiau pakankamai laiko atiduoti save ir savo patirtį. Manau, šią savaitę priimsiu sprendimą“, – sakė G.Staniulis.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Gintaras Staniulis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Gintaras Staniulis

„Jeigu jau rinktinei (linkėjau svajoti apie pasaulio čempionatą), tai A lygai – apie „Premier“ lygą (juokiasi). Jeigu rimtai, reikėtų daug dalykų įsivertinti: infrastruktūrą, klubų pajėgumus, miestų paramas ir t.t. Gali labai daug norėti, bet realybė yra kitokia. Tuomet kartelę keltume aukštesnę, kurią bandytume pasiekti, gal kaimyninių čempionatų, o vėliau jau matytume“, – svarstė galimas naujasis A lygos prezidentas.

Dauguma A lygos klubų jau pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui, bet prezidento vis dar ieško iš aukščiausiosios lygos pernai sensacingai iškritus Vilniaus „Riteriams“ ir jų vadovui Janui Nevoinai.

Visi A lygos prezidentai
2015 gruodis – 2017 balandis Deividas Šemberas
2017 balandis – 2018 kovas Vidmantas Murauskas
2018 kovas – 2018 gruodis Rytis Davidovičius
2018 gruodis – 2020 kovas Vidmantas Murauskas
2020 kovas – 2023 lapkritis Janas Nevoina

54-erių G.Staniulio turtą žurnalas „TOP500“ pernai įvertino 220 mln. eurų. Turtingiausių Lietuvos žmonių sąraše jam atiteko 27 vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas