Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvos futbolininkai po pergalės prieš latvius: „Darbas dar nepadarytas“

Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjai po Baltijos taurės turnyro pusfinalyje iškovotos pergalės 2:0 prieš Latvijos futbolininkus labai nedžiūgavo, nes dar nesijautė padarę darbą iki galo.
Armandas Kučys.
Armandas Kučys. / LFF nuotr.

Anot futbolininkų, džiaugtis bus galima tik po finalo, jei antradienį Kauno Dariaus ir Girėno stadione pavyks nugalėti estus.

Tą akcentavo pirmojo įvarčio į latvių vartus autorius Armandas Kučys.

„Yra kuo pasidžiaugti, laimėti tikrai yra malonu, bet norime taurės ir tam ruošiamės. Latviai rungtynių pradžioje bandė primesti savo žaidimą, buvo mus išanalizavę. Žinojome, ko tikėtis, reikėjo prisitaikyti ir prie aikštės. Rūbinėje apsitarėme dėl antro kėlinio žaidimo plano ir, kaip matėme, tas pavyko, – sakė „Kauno Žalgirio“ puolėjas. – Pirmas įvartis tikrai nuėmė įtampą, tapo lengviau žaisti. Latviai perėmė kamuolio kontrolę, bet žinojome, kad galime juos pagauti su greitomis atakomis. Su kiekvienomis rungtynėmis jaučiu vis didesnį pasitikėjimą, prideda vis didesnį impulsą. Su Gyčiu Paulausku turime gerą ir smagią konkurenciją, suprantame savo roles ir vienas kitą palaikome.“

Jam rungtynėse teko grumtis su „TOPsport A lygoje“ sutinkamu „Panevėžio“ gynėju Kasparu Dubra. Paklaustas, ar skiriasi tos kovos su klubų ir rinktinių marškinėliais, jaunasis panevėžietis šyptelėjo.

„Kažkiek skiriasi, bet vis tiek yra taip pat sunku su juo žaisti. Jis yra aukštas, tvirtai sudėtas, su tokiais nėra lengva, bet jis gal šiek tiek lėtesnis, tad daugiau bandžiau lakstyti už nugaros. Pirmame kėlinyje turėjau gerų išbėgimų, nepavyko įmušti, bet smagu, kad pasisekė po pertraukos“, – sakė puolėjas.

Tuo tarpu sausus vartus išlaikęs Edvinas Gertmonas dėkojo savo gynėjams ir taip pat akcentą dėjo laukiančioms antradienio rungtynėms.

„Darbas dar tikrai nėra padarytas, darbas bus padarytas, kai bus taurė. Dabar buvo dar tik pirmas etapas. Pradžia rungtynėse buvo sunkoka, latviai žaidė namie, nors, net nežinau, labiau atrodė kad mes žaidžiame namie. Pradžioje jie davė šiek tiek spaudimo, gal šiek tiek sutrikome, nepavyko pirmi perdavimai, žaidėme prieš vėją. Buvo sunkoka, bet paskui viskas išsisprendė, – dalinosi mintimis vartų sargas. – Per pertrauką treneriai akcentavo mūsų neišprovokuotas klaidas, tam tikrus taktinius dalykus, juos ištaisėme ir antras kėlinys jau buvo geresnis. Smagu ir dėl išlaikytų sausų vartų. Reikia padėkoti ir gynėjams, su jų pagalba neturėjau labai daug darbo, bet kokiu atveju – nulis vartuose yra labai gerai. Dabar svarbu atsistatyti fiziškai, dirbsime su fizioterapeutais ir iki kitų rungtynių būsime pasirengę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius