Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti

Lietuvos futbolininkų apdovanojimuose – vartininkų triumfas

Vilniuje ketvirtadienio vakarą išdalinti Lietuvos futbolo apdovanojimai. „Compensa“ arenoje vykusioje šventėje svarbiausiose kategorijose laurus susižėrė geriausiais 2019 m. šalies futbolininkais išrinkti vartininkai Ernestas Šetkus ir Greta Kaselytė-Lukjančukė.
Ernestas Šetkus
Ernestas Šetkus / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Beer Ševos „Hapoel“ atstovaujantis 34-erių E.Šetkus praėjusiais metais užėmė 3-ąją vietą Izraelio pirmenybėse ir buvo pagrindiniu Lietuvos rinktinės vartų sargu.

„Geriau jau aikštės žaidėjai gautų šį titulą, nes tada reikštų, kad buvo daugiau pergalių“, – atsiėmęs prizą juokavo vartininkas.

Statulėlę iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Tomo Danilevičiaus rankų gavęs E.Šetkus pradėdamas padėkos kalbą dviprasmiškai užsiminė apie kritusį Lietuvos futbolininkų lygį.

Geriau jau aikštės žaidėjai gautų šį titulą, nes tada reikštų, kad buvo daugiau pergalių

„Gaila, kad šios dienos geriausi Lietuvos futbolininkai ne tokie geri, kaip praeityje, kai žaidė tokie žmonės, kaip Tomas Danilevičius. Šis trofėjus užims ypatingą vietą mano trofėjų lentynoje. Noriu padėkoti visiems treneriams, įdėjusiems ypatingą indėlį į mano karjerą. Didžiausias ačiū mano šeimai ir žmonai, kuri palaikė mane ir buvo kantri“, – kalbėjo vartininkas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai 2019
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai 2019

Kovoje dėl geriausio šalies futbolininko vardo E.Šetkus nukonkuravo Arvydą Novikovą, šį titulą iškovojusį pernai, ir Paulių Golubicką.

Šalies metų futbolininke išrinkta vartininkė G.Kaselytė-Lukjančukė praėjusį sezoną žaisdama Šiaulių „Gintros-Universiteto“ gretose užfiksavo neeilinį pasiekimą ir nepraleido nė vieno įvarčio.

„Labai noriu padėkoti visiems balsavusiems, pirmajam treneriui Vytautui Tutliui bei kitam treneriui Rimantui Viktoravičiui. Taip pat „Gintros“ komandai, šeimai ir vyrui už tai, kas yra nutikę mano gyvenime“, – sakė vartininkė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai 2019
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai 2019

Metų jaunuoju futbolininku be didelės staigmenos išrinktas praėjusiame sezone Marijampolės „Sūduvos“ gretose atsiskleidęs Paulius Golubickas. Jis po sėkmingo sezono čempionų gretose pakėlė sparnus į Kroatijos lygos klubą „HNK Gorica“.

„Metai buvo išties įspūdingi. Trys iškovoti titulai, debiutas Lietuvos rinktinėje ir Europos taurėse. Noriu padėkoti visiems balsavusiems, „Sūduvos“ žaidėjams, treneriams, sirgaliams. Tikiuosi, kad 2020-ieji bus dar geresni metai. Pasistengsiu, kad taip ir būtų. Šis apdovanojimas yra puikus pavyzdys, kad einu teisingu keliu. Reikia nesustoti ir toliau siekti užsibrėžto tikslo“, – nuotoliniu būdu iš Kroatijos linkėjimus perdavė P.Golubickas.

HNK Gorica nuotr./Paulius Golubickas
HNK Gorica nuotr./Paulius Golubickas

Geriausiu Lietuvos metų futbolo treneriu išrinktas trečią šalies čempionų titulą su „Sūduva“ iškovojęs Vladimiras Čeburinas.

Geriausiu A lygos futbolininku išrinktas šalies čempionės Marijampolės „Sūduvos“ gynėjas Semiras Kerla. Jis per savo trumpą kalbą spėjo padėkoti ir klubą jau palikusiam vyriausiajam treneriui V.Čeburinui.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai 2019
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai 2019

„Noriu padėkoti visai „Sūduvos“ komandai, šeimai ir buvusiam komandos treneriui. Dėkoju ir oponentams, kurie priverčia mus tapti dar geresniais. Ačiū ir viso gero“, – lietuviškai savo padėką užbaigė marijampoliečių lyderis.

Geriausia Lietuvos jaunąja futbolininke tapo vos 16 metų Šiaulių „Gintros-Universiteto“ žvaigždutė Rimantė Jonušaitė. Ji per praėjusį sezoną pelnė net 41 įvartį ir atsiėmė net du prizus – šiaulietė tapo ir rezultatyviausia 2019 m. sezono Lietuvos A lygos futbolininke.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai 2019
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos futbolo apdovanojimai 2019

Geriausiu šalies moterų futbolo metų treneriu išrinktas Rimantas Viktoravičius.

„Galvoju, kad kažkas labai pajuokavo. Manau, kad yra labiau už mane nusipelniusių trenerių“, – ant scenos pareiškė Lietuvos rinktinės ir „Gintros-Universiteto“ strategas.

Manau, kad yra labiau už mane nusipelniusių trenerių

A lygos rezultatyviausio futbolininko titulas pirmą kartą buvo pavadintas praėjusiais metais mirusio buvusio geriausio šalies aukščiausio diviziono įvarčių mušėjo Artūro Rimkevičiaus vardu.

Šįkart rezultatyviausiojo vardą užsitarnavo Vilniaus „Žalgiriui“ atstovavęs Tomislavas Kišas, aukščiausiame šalies divizione 2019-aisiais įmušęs 27 įvarčius.

nuotr. Elvio Žaldario /Tomislavas Kišas
nuotr. Elvio Žaldario /Tomislavas Kišas

Per žiemos pertrauką puolėjas jau spėjo palikti Lietuvą ir buvo paskolintas Pietų Korėjos „Seongnam“ klubui, o prizą už futbolininką atsiėmė „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė.

„Noriu labai padėkoti „Žalgirio“ komandos draugams, sirgaliams, komandos vadovams. Be jūsų visų nebūčiau to pasiekęs. Man buvo garbė gyventi ir žaisti Lietuvoje“, – įraše iš tolimosios Azijos valstybės teigė kroatas.

Gražiausiu metų įvarčiu išrinktas įspūdingas „Kauno Žalgirio“ gynėjo Egidijaus Vaitkūno smūgis kaire koja iš už baudos aikštelės ribų.

Rezultatyviausiu I lygos futbolininku tapo Jose Luisas Balanta iš Alytaus „Dainavos“ ir Evaldas Kugys iš Kėdainių „Nevėžio“.

Geriausiu lietuvišku futbolo blogu pripažintas „Facebook“ tinklaraštis „Antra geltona“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus