Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos rinktinės herojus padebesiais neskrajojo: „Nereikia sureikšminti“

Pijus Širvys stovi rūbinės kampe, fone pasigirsta muzika, Lietuvos rinktinės žaidėjai ima ploti į ritmą. Matijus Remeikis ir Gvidas Gineitis draugiškai Pijų apstumdo, o Emilijus Zubas užkelia Lietuvos rinktinės herojų ant stalo. Netrukus – šėlsmas, laistomas vanduo ir garsi daina, skirta du įvarčius į Bulgarijos rinktinės vartus mušusiam „Panevėžio“ gynėjui.
Pijus Širvys
Pijus Širvys / nuotr. Elvio Žaldario/LFF

Net ir oro uoste prieš skrydį namo komandos draugai grojo P.Širvio pergalės dainą, tačiau bendraudamas su 15min kaunietis buvo itin santūrus.

„Visi šiandien esam herojai, nereikia sureikšminti, – kalbėjo abiejų Lietuvos rinktinės įvarčių autorius. – Tiesiog mano toks mentalitetas – nereikia per daug džiaugtis, kai yra gerai, nereikia pernelyg liūdėti, kai yra blogai. Emocijos geros, laimėjome, bet nesureikšminame to – ruošiamės kitoms rungtynėms.“

Rungtynių Sofijoje lūžis įvyko 42-ąją minutę, kai varžovų saugas Andrianas Kraevas užsidirbo antrą geltoną kortelę už pražangą prieš Justą Lasicką. Liublianos „Olimpija“ klube žaidžiantis vienas rinktinės lyderių neslėpė, jog kaip reikiant nustebo pamatęs teisėjo Giorgio Kruašvilio traukiamą raudoną kortelę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Justas Lasickas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Justas Lasickas

„Net šokas buvo. Buvau tikras, kad bus geltona. Pasisekė ir man iš tikro, teisėjas nepamatė, kad rodžiau kortelės ženklą, o šiais laikais už tai irgi rodomos kortelės. Pasisekė ir man, bet kvaila pražanga iš jo pusės. Kas jau kas, bet aš žinau, kaip skauda tokios kortelės“, – juokėsi J.Lasickas, pirmosiose rungtynėse su Bulgarija Kaune pats buvęs išvarytas iš aikštės rungtynių pradžioje.

Futbolininkai džiaugėsi, kad puikiai pavyko prisitaikyti prie naujų aplinkybių ir žaidimo prieš 10 oponentų.

„Labai gerai viską perstatė treneriai per pertrauką, varžovai pakeitė formaciją, pradėjo žaisti keturiais gynėjais. Treneriai tiesiog prašė, kad palaikytume kamuolį, nebijotume žaisti, mūsų yra vienu daugiau, tikrai rasime laisvą žaidėją. Sakė, kad reikia mėgautis ir žaisti savo žaidimą“, – sakė P.Širvys.

Pirmą rungtynių įvartį Pijus mušė 45-ąją minutę. Gvidas Gineitis puikiai pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, Linas Klimavičius sudalyvavo dvikovoje, o P.Širvys pirmas suskubo prie niekieno kamuolio ir sugrūdo jį į tinklą.

nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Pijus Širvys
nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Pijus Širvys

„Panevėžio“ duetas suveikė – Linas gerai sukovojo, – šypsojosi P.Širvys. – O kas ten nutiko – net nežinau, dar neperžiūrėjau to epizodo. Pamačiau kamuolį, abu į jį ėjome, atrodė, kad gal varžovas arčiau, bet bandžiau smūgiuoti kažkur link tos pusės ir pasisekė.“

55-ąją minutę jis dar kartą siuntė kamuolį į vartus – puiki lietuvių ataka dešiniuoju kraštu baigėsi idealiu J.Lasicko perdavimu ir P.Širvio smūgiu galva.

„Analizavome varžovus, jie palieka laisvą galą. Buvo graži ataka, Vykinto geras perdavimas Justui, jis pakėlė galvą, pamatė, kad aš laisvas, gerą perdavimą atliko, o man galva teko uždaryti“, – sakė „Panevėžio“ gynėjas.

nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Lietuvos rinktinės triumfas
nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Lietuvos rinktinės triumfas

„Visa ataka buvo sėkminga: ir Vykinto perdavimas laiku, ir Pijaus įkirtimas, – prisiminė J.Lasickas. – Šiandien žaidėm kiek kitokia taktine schema, buvome ne tipiniai krašto gynėjai, o vadinamieji wing-backai, natūralu, kad buvome aukščiau. Gerai Pijus atsidengė prie antro virpsto. Gerą darbą nudirbo Gytis ir Fedia, jie padarė tą nematomą darbą, sutraukė gynėjus, kad Pijus liktų laisvas. Kartais kamuolys atitenka puolėjams, kartais, kaip šįkart, atiteko Pijui. Gerai, kad pavyko jį pamatyti.“

Iki šeštadienio vakaro P.Širvys rinktinėje įvarčiu pasižymėjęs dar nebuvo. A lygoje šiame sezone jis jau mušė šešiskart, dabar prasiveržė fontanu ir nacionalinėje komandoje.

„Pasitikėjimas savo jėgomis, – geros formos priežastį įvardino gynėjas. – Reikia tikėti, mes galim žaisti, tą šiandien įrodėme. Tiesiog reikia pasitikėti savo jėgomis, kad galime. O mes tikrai galime, tuo net neabejoju. Nė vienu žaidėju neabejoju.“

nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Pijus Širvys
nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Pijus Širvys

Krentantys įvarčiai ir artėjantis čempionų titulas su „Panevėžio“ komanda nesusuko galvos P.Širviui.

„Nėra jokių sparnų. Tiesiog koncentruojiesi į rungtynes, neskraidai padebesiais, darai savo darbą, stengiesi padaryti maksimumą, kartais pavyksta, kartais ne. Šiandien pavyko“, – skambiomis frazėmis nesimėtė futbolininkas.

J.Lasickas dar mušė ir trečią Lietuvos rinktinės įvartį, tačiau teisėjas užfiksavo pasyvią nuošalę Arvydui Novikovui, blokavusiam gynėjo judėjimą.

„Kai pasakė, kad VAR tikrina, supratau, kad, ko gero, nebus įvarčio – Arvydas iš nuošalės judėjo, gal ir nelietė kamuolio, bet pablokavo tą žaidėją. Jaučiau, kad bus atimtas, bet yra, kaip yra. Svarbiausia pergalė, nors skamba ir banaliai. Kas įmuša – tai tik mažos detalės“, – mojo ranka gynėjas.

J.Lasickas džiaugėsi ir Emilijaus Zubo darbu. Vartininkas dar pirmajame kėlinyje keletą kartų gelbėjo Lietuvos rinktinę nuo itin aštrių varžovų momentų.

nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Emilijus Zubas
nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Emilijus Zubas

„Puikus. Pasakysiu taip: kokius mes vartininkus turime rinktinėje, tai yra fantastika. Aš taip saugiai jaučiuosi, kai Edvinas žaidžia, dabar – Emilijus. Žaidžia gerai kojomis tiek vienas, tiek kitas, puikiai žaidžia ir ant linijos, drąsiai išeidinėja. Gynėjams vienas džiaugsmas žaisti su tokiais vartininkais ir labai džiugu šiandien už Emilijų“, – komplimentų lietuje komandos draugą nuprausė J.Lasickas.

Pasidžiaugė Liublianos „Olimpija“ komandos atstovas ir trenerių štabu, kuriam tai buvo pirma pergalė šiame cikle.

„Džiugu, visi matome, kiek dirba šitas trenerių kolektyvas, kiek jie įdeda darbo į analizes, kaip mes ruošiamės rungtynėms. Norisi ir mums – žaidėjams – atsidėkoti geru žaidimu. Kai treneriai gerai nudirba savo darbą, laimime visi: lengviau žaidėjams, treneriai giriami žiniasklaidoje. Džiugu už trenerius ir tikėkimės, kad tai nėra paskutinė jų pergalė net ir šitame cikle“, – sakė J.Lasickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas