Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės vairą laikęs vengras: „Lietuviai nėra stiprūs, tačiau nenuvertinkime jų“

Csaba Laszlo prieš dešimtmetį stovėjo prie Lietuvos futbolo rinktinės vairo. Dabar vengras savo šalyje prieš rungtynes su lietuviais drėbė drąsiai – nuo tada į priekį, anot specialisto, Lietuvos futbolas nepasistūmėjo.
Csaba Laszlo
Csaba Laszlo / V.Januškos/LFF.lt nuotr.

C.Laszlo Lietuvos rinktinę treniravo 2012-13 metais, iš viso vadovavo 16 rungtynių, iš kurių 2 laimėjo, 4 sužaidė lygiosiomis ir 10 pralaimėjo.

Rumunijoje gimęs, tačiau Vengrijos pilietybę turintis treneris vadovavo Edinburgo „Hearts“ klubui 2008-10 metais. Jį atleido Vladimiras Romanovas, nors C.Laszlo buvo išrinktas geriausiu sezono treneriu Škotijoje po trečiosios vietos finišo.

Po kelerių metų jį pakvietė Lietuvos futbolo federacija, tačiau projektas netruko ilgai.

„Mes du kartus nugalėjome Lichtenšteiną, abusyk sužaidėme lygiosiomis su Slovakija. Nugalėjome Latviją namuose, sužaidėme kelerias apylyges rungtynes. Tą etapą, turint omenyje visas aplinkybes, aš vertinu kaip sėkmingą. Pasitraukiau, nes jaučiau, kad su ta komanda išspaudžiau viską. Tą patvirtina pastarųjų metų rezultatai“, – teigė buvęs rinktinės treneris.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Csaba Laszlo
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Csaba Laszlo

Vengras, bendravęs su vietine žiniasklaida, neslėpė, jog atidžiai seka Lietuvos futbolo aktualijas.

„Laimei, vis dar palaikau gerus santykius su Lietuvos federacija, jie net pakvietė mane į antradienio rungtynes“, – su pasididžiavimu teigė C.Laszlo.

Vengras informavo žurnalistą apie tai, kad Tomas Danilevičius jau nėra LFF prezidentas.

„Per pastarąjį dešimtmetį Baltijos šalių futbolo lygis smuko žemyn. Jie neturi infrastruktūros, jie atsilieka treniravime. Tikriausiai todėl, kad krepšinis yra pats svarbiausias sportas Lietuvoje. Futbolas eina iš paskos ir atskirtis vis didėja. Nėra lengva rinktinės treneriui Edgarui Jankauskui, su kuriuo palaikau gerus santykius. Rinktinėje nėra tokių kokybiškų žaidėjų, koks buvo jis pats. Prisiminkite, kad jis laimėjo Čempionų lygą 2004-aisiais“, – sakė C.Laszlo.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Treniruotės akimirka
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Treniruotės akimirka

Dabar vengras dirba gimtojoje Rumunijoje, kur užima techninio direktoriaus pareigas „Csikszereda“ klube. Šioje komandoje, beje, rungtyniauja lietuvis Ignas Kružikas, pernai vilkėjęs Kauno rajono „Hegelmann“ marškinėlius.

C.Laszlo prognozuoja, kad Lietuvos rinktinė antradienio vakarą Budapešte bandys kietai gintis prieš Vengriją ir ieškos kontratakų bei standartinių padėčių.

„Lietuviai nėra stiprūs, tačiau nereikia jų nuvertinti. Serbijoje jie pralaimėjo 0:2, saugojo savo vartus gana gerai, tą patį jie rodė prieš Graikiją kovo mėnesį, kai sužaidė 0:0. Mačas bus sunkus iki pirmojo įvarčio. Tikiu Vengrijos pergale dviem įvarčiais“, – teigė C.Laszlo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas