Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės vartininkas nemaloniai nustebo: „Nenoriu, kad sukčiai apgaudinėtų“

Rumunijos klubui atstovaujantis Lietuvos futbolo rinktinės vartininkas Edvinas Gertmonas rengiasi naujam sezonui Austrijoje, bet antradienį jo dienotvarkę sujaukė nemalonios žinios iš Lietuvos.
Edvinas Gertmonas nustebo, išvydęs sukčių reklamoje naudojamą jo atvaizdą.
Edvinas Gertmonas nustebo, išvydęs sukčių reklamoje naudojamą jo atvaizdą. / E.Žaldario ir feisbuko nuotr.

Edvinas Gertmonas su bendraklubiais planavo ramiai pasižiūrėti Europos čempionato aštuntfinalio rungtynes tarp Rumunijos ir Nyderlandų rinktinės, tačiau antradienį jį nustebino iš draugų per pažįstamus gautos žinutės.

Jose matyti, kad interneto sukčiai per feisbuką naudoja Lietuvos rinktinės vartininko atvaizdą, viliodami žmones į nelegalią aferą.

Edvinas Gertmonas nustebo, išvydęs sukčių reklamoje naudojamą jo atvaizdą.
Edvinas Gertmonas nustebo, išvydęs sukčių reklamoje naudojamą jo atvaizdą.

„Pažįstami šiandien atsiuntė nuotrauką su klausimu: kas čia vyksta? – 15min pasakojo E.Gertmonas, šiuo metu su Klužo „Universitetea“ ekipa besitreniruojantis Austrijoje. – Akivaizdu, kad vyksta kažkas neaiškaus. Nesinori, kad kažkas užkibtų ant apgavikų jauko.

Pats nežinau kaip tai veikia, tik esu girdėjęs, kad ir garsesni Lietuvos žmonės kenčia nuo sukčių, kurie naudojasi jų įvaizdžiu. Nenoriu, kad kas nors apgaudinėtų naudodami manąjį.“

E.Gertmonas paprašė pagalbos Lietuvos futbolo rinktinės atstovo. 15min žiniomis, veiksmų ėmėsi ir Lietuvos lažybų bendrovės, kurių kelios taip pat yra neteisėtai įpintos į sukčių reklamą feisbuke.

„Pats išeities nežinau, dar aiškinuosi, ką reiktų daryti, – sakė E.Gertmonas. – Nemalonu, juk tai įvaizdžio vagystė.

Pats nesu lošimų mėgėjas, tuo labiau nepatinka, kad kažkas naudojasi mano ir legalių lažybų bendrovių, kurios remia federaciją ar futbolo klubus, įvaizdžiu.“

E.Gertmoną nustebino, kad sukčiai pasitelkė jo nuotrauką, nes jis pats jis nesijaučia žymus, nors 2022 metais ir buvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku.

Dabar 28 metų vartininkas iš Šilalės atstovauja Klužo „Universitatea“ klubui, į kurį persikėlė šių metų pradžioje po penkių sezonų Vilniaus „Žalgiryje“.

Pastarąjį sezoną Klužo komanda Rumunijos pirmenybėse finišavo dešimtoje vietoje, bet ateinančiam čempionatui kelia aukštesnes ambicijas.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas

„Universitetea“ rengiasi sezonui Austrijoje, kur įdėmiai sekė Rumunijos rinktinės žygį Europos čempionate.

Antradienį rumunai kaip tik žaidžia aštuntfinalio rungtynes su Nyderlandų futbolininkais Miunchene, tad tuzinas Klužo komandos žaidėjų gavo dovanų bilietus į per kelias valandas kelio esančio Vokietijos miesto stadioną bei išvyko stebėti rungtynių ten.

„Rumunijoje dabar labai didelis ažiotažas dėl rinktinės. Per visas grupės rungtynes Vokietijos stadionuose rinkosi labai daug rumunų sirgalių, o komanda grupės varžybose pasirodė labai gerai, netikėtai įšoko į pirmą vietą grupėje.

Prieš paskutinį grupės mačą net ir mūsų treneriai sutrumpino treniruotę, kad galėtume pasižiūrėti rumunų rungtynes,“ – pasakojo E.Gertmonas.

Vida Press nuotr./Rumunijos futbolo rinktinės aistruoliai
Vida Press nuotr./Rumunijos futbolo rinktinės aistruoliai

Pats gynęs Lietuvos rinktinės vartus per Baltijos taurės turnyrą, po varžybų jis prie „Universitetea“ komandos prisidėjo kiek vėliau, o dabar jaučiasi gerai pasirengęs liepos viduryje prasidėsiančiam Rumunijos čempionatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius