Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

E.Veliulio šou ir Helsinkyje: įvartis gražuolis pribaigė Suomijos čempioną

Pirmasis kėlinys artėjo prie pabaigos. Helsinkio HJK pirmavo 1:0, kai Ernestas Veliulis perėmė kamuolį savo aikštės pusėje, vienas pasileido į priekį, šovė į viršutinį vartų kampą ir pridėjo pirštą prie lūpų priešais stipriausio Suomijos futbolo klubo aistruolius.

„Panevėžys“ sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:1) atsakomajame UEFA Čempionų lygos atrankos mače su Suomijos čempionu Helsinkio HJK, laikytu akivaizdžiu poros favoritu, ir žengė tolyn dėl namie praėjusią savaitę iškovotos triuškinamos pergalės 3:0.

Nusivylę HJK aistruoliai nušvilpė savo komandą, o „Panevėžys“ šoko pergalės šokį. Istorinės linksmybės („Panevėžys“ Čempionų lygos atrankoje varžosi pirmą sykį klubo istorijoje) netrukus persikėlė į rūbinę.

Košmariškai šiame Lietuvos čempionate žaidžiantys panevėžiečiai – užimantys vos priešpaskutinę vietą – patekę į antrąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą ne tik gerokai papildys klubo biudžetą, bet ir turės mažiausiai tris galimybes prasibrauti į kažkurio UEFA turnyro grupių etapą.

Antrajame Čempionų lygos atrankos etape „Panevėžys“ dabar sutiks stipriausią Lenkijos klubą Balstogės „Jagiellonia“.

Net ir pralaimėjęs kitame Čempionų lygos atrankos etape, „Panevėžys“ turės dar dvi galimybes. Pirmiausia panevėžiečiai kristų į UEFA Europos lygos atranką, o pralaimėję ir ten – pagauti laimės paukštę dar pabandyti galėtų ir UEFA Konferencijų lygos atrankos finale.

Startinės sudėtys

„Panevėžio“ startinėje sudėtyje – tik vienas pokytis. Vietoje raudoną kortelę pirmajame mače užsidirbusio Cheikhou Diengo rungtyniaus Jovanas Čadženovičius.

Tuo metu Suomijos čempionai, lyginant su praėjusia savaite Panevėžyje, atlieka net 6 keitimus startinėje vienuolikėje.

Rungtynių eiga

Rungtynių arbitras – garsus Craigas Pawsonas iš Anglijos.

3 min. Rungtynės Helsinkyje vyksta ant „Panevėžiui“ neįprastos dirbtinės dangos, bet bent jau mačo pradžioje nieko itin pavojingo prie svečių vartų nevyksta.

10 min. Pirmąją pavojingą progą susikuria „Panevėžys“. N.Gorobsovas pakelia kamuolį į baudos aikštelę, bet svečių smūgis kiek per silpnas.

21 min. Prabėgo jau beveik pusė pirmojo kėlinio, o mačas ir toliau klostosi pagal svečių planą. HJK įmušti greito įvarčio nepavyko ir Suomijos čempionų situacija su kiekviena minute sunkėja.

38 min. Kėliniui artėjant prie pabaigos įvartį į svečių vartus vis dėlto krenta. HJK surengia kontrataką, S.Hostikka pakelia kamuolį po prasiveržimo kraštu ir Lee Erwinas, laimėjęs dvikovą prieš K.Dubrą, galva siunčia kamuolį į vartus (1:0).

45 min. E.Veliulis! Koks įvartis! Pusę aikštės vienas su kamuoliu perbėgęs „Panevėžio“ saugas muša į viršutinį vartų kampą ir lygina rezultatą (1:1). Dar vienas puikus S.Vreveno auklėtinių kėlinys, kurie, priminsime, Lietuvos pirmenybėse užima vos priešpaskutinę vietą.

56 min. Antrajame kėlinyje žaidimas persikelia prie „Panevėžio“ vartų, bet svečiai ginasi drausmingai.

73 min. Nuostabi proga „Panevėžiui“! Lucas de Vega iššoka vienas prieš vartininką, bet jo nepergudrauja. To paties padaryti nepavyksta ir nuošalėje prie kamuolio suskubusiam N.Mbo.

78 min. Dar vienas L. de Vegos šūvis. Šįkart – tolimas, bet ir vėl varžovų vartininkas tampa akistatos nugalėtoju.

83 min. HJK kyla į lemiamą šturmą ir spaudžia „Panevėžį“ prie jo vartų, bet S.Vreveno auklėtiniai kol kas patikimai laikosi.

90+4 min. Viskas. „Panevėžys“ nepralaimi HJK ir Suomijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams