Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lionelio Messi sausra ir Madrido klubų forma grąžino intrigą „Primeroje“

„Barcelona“ klubas pralaimėjo pastarąsias dvi Ispanijos čempionato rungtynes ir leido grįžti intrigai į „Primera“ lygą. Sekmadienį katalonų laukia dar viena sunkus iššūkis, o Madrido klubai jau lipa ant kulnų.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Lionelio Messi sausra

Penkerios rungtynės iš eilės – tiek laiko „Barcos“ lyderis jau negali įmušti į arčių visuose turnyruose. Kas įdomiausia, šiuo metu argentinietis per karjerą yra pasižymėjęs 499 kartus, tad 500-asis įvartis lyg užkerėtas.

Pastarąjį kartą tokią sausą seriją L.Messi turėjo traumų pažymėtame 2013-2014 m. sezone, kai katalonams vadovavo Gerardo Martino.

Tiesa, tuomet L.Messi į aikštę grįžęs po traumų lėtai įgijo sportinę formą dar ir dėl vasarą vykusio pasaulio čempionato. Būtent jame Argentinos rinktinės žvaigždė norėjo būti geriausios formos.

Ispanijos spaudoje pasigirdo spėjimų, kad L.Messi rungtyniauja traumuotas, tačiau „Barcelona“ klubas portalui goal.com patvirtino, kad jų lyderis yra visiškai sveikas.

Rezultatyviausi „Primeros“ žaidėjai
Žaidėjas Klubas Įvarčiai
Cristiano Ronaldo „Real“ 31
Luisas Suarezas „Barcelona“ 26
Karimas Benzema „Real“ 22
Lionelis Messi „Barcelona“ 22
Neymaras „Barcelona“ 21
Antoine'as Griezmannas „Atletico“ 20
Aritzas Adurizas Bilbao „Athletic“ 17
Borja Bastonas „Eibar“ 17
Rubenas Castro „Real Betis“ 17

2015-2016 m. sezono pradžioje L.Messi irgi buvo iškritęs dėl traumos beveik du mėnesius, tačiau jį sėkmingai pavadavo Luisas Suarezas ir Neymaras. Sugrįžęs į aikštę „blusa“ per 37 rungtynes sukalė 37 įvarčius ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų.

Tačiau, atrodo, kad benzinas baigėsi. Per pastarąsias penkerias rungtynes – nulis įvarčių, nulis rezultatyvių perdavimų ir vos 5 smūgiai į vartų plotą. Tai „Barcai“ jau kainavo Čempionų lygą, dabar iškilo grėsmė ir „Primeros“ karūnai, kuri atrodė jau rezervuota.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Real“ šeštadienį 5:1 sutriuškino „Getafe“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Real“ šeštadienį 5:1 sutriuškino „Getafe“

Intriga sugrįžta

Sekmadienį Madrido „Real“ futbolininkai išvykoje 5:1 sutriuškino „Getafe“ ir pirmą kartą nuo praėjusių metų lapkričio pakilo aukščiau nei trečioji vieta.

Po septintosios pergalės iš eilės „Karališkasis klubas“ su 75 taškais jau tik vienu atsilieka nuo rungtynėmis mažiau žaidusios „Barcos“. Vos prieš mėnesį katalonai „Real“ futbolininkus lenkė 10 taškų.

„Ispanijos čempionatas yra labai svarbus. Tikrai nepasitenkinsiu Čempionų lygos laimėjimu, tačiau nesėkme „Primeroje“. Atsiliekame tik tašku, tad toliau sunkiai dirbsime ir galvosime tik apie ateinančias rungtynes“, – kalbėjo „Real“ treneris Zinedine'as Zidane'as.

Tačiau ne vien „Real“ kelią grėsmę. Iš Čempionų lygos Barselonos ekipą pašalinęs „Atletico“ sekmadienį turi progą su katalonais susilyginti taškais ir nustumti „Real“ atgal į trečiąją vietą.

„Scanpix“/AP nuotr./Lionelis Messi ir Neymaras
„Scanpix“/AP nuotr./Lionelis Messi ir Neymaras

„Mūsų situacija visiškai aiški. Turime laimėti ir laukti kitų rezultatų. Nuo mūsų priklauso tik pergalė prieš „Granada“, – kalbėjo „Atleti“ treneris Diego Simeone.

„Atletico“ laukia rungtynės su vos 17-oje vietoje esančia „Granada“, o „Barcelona“ susitiks su „Valencia“. Abu lyderiai žais namuose.

Pastarąjį kartą „Camp Nou“ stadione apsilankiusi „Valencia“ išvyko sumaitota 0:7, tačiau klubas neseniai atleido trenery Gary Neville'ą ir stengiasi grįžti į pergalių kelią. Žaidimo nerandantiems katalonams tai bus beprotiškai svarbios rungtynės.

„Turime pamiršti Čempionų lygą, nieko jau nepadarysime. Komanda atrodo gerai, atsigavo, nors tai padaryti ir labai sunku. Esame profesionalai ir žinome, kad mūsų laukia dar du svarbūs tikslai – apginti „Primera“ ir „Copa del Rey“ titulus“, – šeštadienį sakė „Barcelona“ treneris Luisas Enrique.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento