Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūžo riešas, bet širdis liepsnojo noru – V.Čeburinas gyrė lyderį iš Prancūzijos

„Hugo – žaidėjas, kuris į traumas nekreipia dėmesio“, – pranašiškai pirmadienio vakarą spaudos konferencijoje prieš Čempionų lygos atrankos rungtynes kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas. Vėliau pirmadienį žalgiriečiai prieš treniruotę sudėjo rankas ant Hugo Videmonto lūžusios rankos ir LFF stadione nuaidėjo garsus šūkis. Jau kitą dieną traumą ir skausmus į šalį pastūmęs prancūzas dėjo Lietuvos čempionų pergalės pamatus – pirmąją dvikovą prieš Belfasto „Linfield“ vilniečiai laimėjo 3:1.
Vladimiras Čeburinas ir Hugo Videmontas
Vladimiras Čeburinas ir Hugo Videmontas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Nervingai pradėjo „Žalgiris“ rungtynes prieš Šiaurės Airijos čempionus „Linfield“, bet įtampa nuo pečių nukrito 38-ąją minutę.

Kai prie kamuolio stojo H.Videmontas, susilaužęs riešą praėjusio penktadienio mače su Vilniaus „Riteriais“.

Juodu įtvaru pasidabinęs, o prieš rungtynes rankos anestezijos procedūrą patyręs prancūzas baudos smūgiu dešine koja meistriškai nukreipė kamuolį į vartų kampą, o „LInfield“ vartininkas Christopheris Johnsas užėmė tik stebėtojo vaidmenį.

„Iš pradžių buvo baisu, – 15min paklaustas, kas sukasi galvoje žaidžiant su lūžusiu riešu, kalbėjo H.Videmontas, – Pirmas 15 minučių lyg saugojau save, tačiau su laiku traumą pavyko vis labiau pamiršti.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Belfasto „Linfield“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Belfasto „Linfield“

H.Videmontas po įvarčio pasileido link „Žalgirio“ suolo, kur, priėmęs sveikinimus, susėdo ant žolės su Ogenyi Onazi. Prancūzas ir nigerietis šventė kūrybiškai – lyg namuose ant sofos spaudinėjo konsolės pultelių mygtukus.

„Mes tai suplanavome prieš rungtynes. Dažniausiai Čempionų lygą žaidžiu per Playstation, o dabar pats joje rungtyniavau, tad ir įvartį taip atšventėme“, – šypsojosi H.Videmontas spaudos konferencijoje.

Žaliai balta šventė tuo nesibaigė LFF stadione. Teisėjas parodė į 11 metrų žymą prieš pat pertrauką, o skirtumą padvigubino į dešinę nuo savęs kamuolį siuntęs Tomislavas Kišas – 2:0.

Lygiai 21 val. LFF stadionas, diriguojamas „Pietų IV“ sirgalių tribūnos, užtraukė Tautišką giesmę. Sulig paskutiniais Lietuvos himno žodžiais teisėjas paskelbė antrojo kėlinio pradžią, tačiau svečiai iš Šiaurės Airijos greitai pritildė šeimininkus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Belfasto „Linfield“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Belfasto „Linfield“

Vartininkas Edvinas Gertmonas atmušė pirmąjį varžovo smūgį, tačiau prieš tai buvęs rikošetas vartininkui pamaišė, o pirmas prie kamuolio atskubėjęs Christy Manziga progos vėjais nepaleido.

Bet 55 kartus Šiaurės Airijos čempionai nusileido „Žalgiriui“ aikštėje ir tai virto dar vienu Vilniaus komandos įvarčiu. Jakubas Sylvestras galingai šovė į virpstą po H.Videmonto pakelto kampinio, o vartininkas Ch.Johnsas tapo nelaimėliu – nuo konstrukcijos atšokęs kamuolys atsimušė į vartininką ir kirto liniją.

Po finalinio teisėjo švilpuko „Žalgirio“ komanda tradiciškai žygiavo prie „Pietų IV“ sirgalių ir traukė pergalės dainas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Belfasto „Linfield“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Belfasto „Linfield“

Tačiau kelias Europoje tik prasideda.

Jau kitą savaitę laukia išvykos rungtynės su „Linfield“ ir tai pabrėžė V.Čeburinas spaudos konferencijoje po mačo.

„Pradėjome ne taip, kaip norėjome, tačiau tai Čempionų lygos startas. Pirmajame kėlinyje jautėsi jaudulys, pavyko tikrai ne viskas. Sukūrėme progų patys, susikūrė kelias galimybes ir varžovai. Pavyko įmušti standartinės situacijos metu, tada realizavome baudinį, žaidimas pagyvėjo. Antrojo kėlinio pradžioje praleidome įvartį iš niekur, po rikošeto, vartininko zona nebuvo pasaugota. Laukia antrasis mačas po savaitės, analizuosime, kas buvo blogai, kas nepavyko. Su visu rimtumu ruošimės atsakomosioms rungtynėms“, – kalbėjo V.Čeburinas.

Specialistas iš Kazachstano mano, kad jo auklėtiniams labiausiai koją kišo jaudulys, tai lėmė ir prarastus kamuolius, nepasaugotas zonas, neišnaudotas progas.

„Noriu pasveikinti visus lietuvius su švente. Norėjome padovanoti žiūrovams aukščiausio lygio futbolą, tačiau galbūt iš to noro perdegėme“, – svarstė V.Čeburinas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimir Čeburin
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimir Čeburin

Gyrė treneris H.Videmontą, jo žaidimą vadino užtikrintu, o patį prancūzą – lyderiu aikštėje.

Prisiminė V.Čeburinas ir vakarykštę spaudos konferenciją, ir bendrą komandos šūkį, sudėjus rankas ant H.Videmonto įtvaro.

„Dar vakar kalbėjau, kad tai žmogus, kuris neleidžia traumoms jam sukliudyti, jis nori žaisti, visom išgalėm veržiasi į aikštę. Vakar tai buvo mūsų gražus gestas, kad kaip komanda išgyventume vienas kito sunkumus, palaikytume vienas kitą. Gal jo trauma ir nėra pati rimčiausia, ji nesutrukdė žaisti. Hugo rungtyniavo labai gerai ir galbūt net geriau nei tikėjomės“, – prancūzui pagyras žarstė V.Čeburinas.

„Linfield“ treneris Davidas Healy po mačo žėrė pastabas teisėjams ir vylėsi, kad kitą savaitę dirbs kokybiškesnių arbitrų brigada, bet „Žalgirio“ strategas tradiciškai susilaikė nuo komentarų apie švilpukus aikštėje.

Atsakomąsias rungtynes „Žalgiris“ Belfaste žais liepos 13-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito