Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Rashfordas prisipažino, kokią „Manchester United“ taisyklę pažeidė

Anglijos rinktinės ir „Manchester United“ puolėjas Marcusas Rashfordas šeštadienį rungtynes su „Wolverhampton“ pradėjo tarp atsarginių dėl priežasties, kuri viešai buvo įvardinta tik kaip klubo vidinės drausmės taisyklių pažeidimas.
 Erikas ten Hagas ir Marcusas Rashfordas
Erikas ten Hagas ir Marcusas Rashfordas / Action Images via Reuters nuotr.

Tai netapo kliūtimi M.Rashfordui tapti rungtynių herojumi. Jis žengė į aikštė iš karto po pertraukos ir 76 min. po gražaus reido pelnė vienintelį rungtynių įvartį.

Po rungtynių 25 metų puolėjas pats atskleidė priežastį, kodėl buvo pašalintas iš starto vienuoliktuko.

„Šiek tiek pavėlavau į komandos susirinkimą, nes pramigau, – atviras buvo M.Rashfordas. – Tokios yra komandos taisyklės ir klaida, kokia gali pasitaikyti. Buvau nusivylęs, kad nežaidžiu, tačiau viską suprantu. Manau, galime po šia istorija užbraukti brūkšnį ir eiti pirmyn. Esu geroje vietoje ir džiaugiuosi mūsų tobulėjimu.“

Panašiai kalbėjo ir „Manchester United“ vyriausiasis treneris Erikas ten Hagas.

„Kiekvienas turi laikytis taisyklių, turime būtų nuoseklūs, – sakė Nyderlandų futbolo specialistas. – To paties tikiuosi ir aikštėje, kitaip mes nebūsime sėkmingi. Manau, Marcusas į situaciją sureagavo tinkamai. Pasirodęs aikštėje po keitimo, jis buvo ryškus, aktyvus ir pelnė įvartį. Reakcija buvo teisinga, tačiau visi turi laikytis taisyklių ir vertybių.“

E.Ten Hagas Anglijoje jau spėjo pagarsėti kaip griežtas treneris. 18-metis argentinietis Alejandro Garnacho, kuris vakar ir užėmė M.Rashfordo vietą aikštėje pirmojoje rungtynių pusėje, prieš sezoną nedalyvavo komandos ture, nes dukart pavėlavo į komandos susirinkimus. Superžvaigždė Cristiano Ronaldo galiausiai iš viso atsisveikino su „Manchester United“ po to, kai atsisakė žengti į aikštę po keitimo per rungtynes su „Tottenham“.

Trenerio sprendimą palikti ant suolo M.Rashfordą teigiamai įvertino ir kitas Mančesterio komandos žaidėjas Luke‘as Shaw, pripažinęs, kad drausmė komandoje pastaraisiais metais buvo pašlijusi.

„Žmonės negali daryti, ko panorėję. Aukščiausio lygio klube taip turi būti. Galbūt tai ir buvo visų problemų dalis praeityje? Jei netaikai sau aukštų standartų – nežaisi“, – pareiškė gynėjas.

Anglijos „Premier“ lygos čempionate „Manchester United“ (32 taškai) šiuo metu užima ketvirtąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas