Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madrido „Real“ klube užaugęs D.Čeryševas tapo netikėtu Rusijos rinktinės lyderiu

Puikiai 2018-ųjų metų pasaulio čempionatą pradėjusi Rusijos rinktinė atrado netikėtą lyderį – Denisą Čeryševą. 27-erių metų futbolininkas tapo tikru sėkmės faktoriumi ir dabar su Diego Costa pagal rezultatyvumą nusileidžia tik Cristiano Ronaldo.
Scanpix nuotr./Denisas Čeryševas
Scanpix nuotr./Denisas Čeryševas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Čeryševas savo tris puikius įvarčius pasiekė neatsitiktinai – Madrido „Real“ klube užaugęs rusas ne vienerius metus turėjo progą treniruotis su ryškiausiomis futbolo žvaigždėmis.

Trys įvarčiai per dvejas rungtynes pasaulio čempionate yra įspūdinga statistika futbolininkui, kuris prieš turnyro startą net nebuvo laikomas pretendentu žaisti startinėje sudėtyje. Žaidėjas buvo sužaidęs viso labo 33 minutes.

„Esu dėkingas Dievui už tai, kad man pavyko įmušti tris įvarčius per dvejas rungtynes, tačiau mano pagrindinis tikslas išlieka padėti komandai pasiekti pergales, – po sėkmingų rungtynių prieš Egiptą kalbėjo rusas. – Būsiu laimingas, jeigu ir kitas mano komandos narys pelnys įvartį.“

D.Čeryševas Rusijos rinktinėje yra vienas iš dviejų futbolininkų, kurie rungtyniauja užsienyje – prie jo prisideda Belgijoje vartus saugantis Vladimiras Gabulovas. Rusai turėtų šiek tiek gailėtis, jog futbolininką, kurį Madrido „Real“ klube treniravo jo tėvas, į rinktinę nekvietė anksčiau.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Denisas Čeryševas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Denisas Čeryševas

Traumų nualintas, tačiau visada kokybišku žaidimu krašto puolėjo pozicijoje pasižymėjęs D.Čeryševas į Rusijos rinktinę sunkiai prasibrovė dėl komandos žaidybinio stiliaus. Visgi, sulaukęs progos apsivilkti Rusijos rinktinės marškinėlius, krašto puolėjas netikėtai sulaukė progos pasireikšti jau atidarymo rungtynėse.

Rungtynėse prieš Saudo Arabiją dėl traumos 24-ąją minutę buvo pakeistas Alanas Dzagojevas, todėl D.Čeryševas netikėtai pasirodė aikštėje. Jau po 19 minučių jis įmušė įvartį ant žemės paguldęs du varžovus, o antrajame kėlinyje fantastišku smūgiu išorine pėdos dalimi nepaliko jokių vilčių Saudo Arabijos vartininkui.

„Net negalėjau pasvajoti, kad vieną dieną nutiks kažkas panašaus“, – po pirmųjų rungtynių, kuriose įmušė dublį, teigė futbolininkas.

Antradienį D.Čeryševas pasinaudojo savo meistriškumu ir įmušė įvartį į Egipto vartus puikios Rusijos komandos atakos metu. Dar prieš dvi savaites, kai Rusija sužaidė lygiosiomis 1:1 su Turkija, manyti, kad rusai pademonstruos tokį žaidimą prieš Egiptą, buvo sunkiai galima įsivaizduoti.

Nemažai prie tokio sėkmingo Rusijos rinktinės žaidimo prisidėjo Stanislavas Čerčesovas, kuris ryžosi atsisakyti įprasto taktinio išsidėstymo su penkiais gynėjais. Rusijos rinktinė dabar žaidžia labiau subalansuotą futbolą – keturi gynėjai su tikru atraminiu saugu Juriju Gazinskiu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Denisas Čeryševas paguldo Saudo Arabijos gynėjus
AFP/„Scanpix“ nuotr./Denisas Čeryševas paguldo Saudo Arabijos gynėjus

S.Čerčesovas prieš Egiptą atliko taktinius pasikeitimus puolėjo pozicijoje – kaip pagrindinį snaiperį pasirinko Artiomą Dziubą, nacionalinėje komandoje pasiruošimo metu nuo 2016-ųjų metų sužaidusį vos vienerias rungtynes. Jo klubinė karjera taip pat nesiklostė sėkmingai – jis buvo išvarytas iš Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos po nesutarimų su treneriais.

Standartinį puolėją primenantis A.Dziuba, puikiai žaidžiantis antrajame aukšte, iš pirmo žvilgsnio neatrodė, kaip puikus partneris D.Čeryševui puolime, tačiau statistika parodė visai ką kitą – puolėjas su dviem įvarčiais tapo antru rezultatyviausiu žaidėju komandoje.

„Mes sukūrėme kažką istoriško, tačiau turnyras dar nesibaigė – mes norime dar daugiau“, – ryžtingai po antros pergalės kalbėjo A.Dziuba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito