Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Meilės diena moterims ar futbolui? Po žiemos miego grįžta Čempionų lyga

Didysis futbolas pabudo iš žiemos miego – po dviejų mėnesių pertraukos į stadionus sugrįžta UEFA Čempionų lyga. Meilės dieną futbolo mylėtojų laukia pirmieji intriguojančio aštuntfinalio etapo mūšiai, o tarp besikaunančių bus čempionės titulą ginanti „Barcelona“ bei stebuklus kurianti Nikosijos „Apoel“.
Lionelio Messi ir „Barcelona“ taikinyje – tik Čempionų lygos taurė.
Lionelio Messi ir „Barcelonos“ taikinyje – tik Čempionų lygos taurė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip sustabdyti čempionus? Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietija) – „Barcelona“ (Ispanija)

Pataupiusi paraką Ispanijos futbolo čempionate „Barcelona“ prieš išvyką į Lėverkuzeną užtaisė visus ginklus. Xavi ir Andresas Iniesta ilsėjosi savaitgalį, o Barselonos klubui tai reiškė skaudų pralaimėjimą nacionaliniame čempionate.

Po šios nesėkmės Madrido „Real“ klubas Ispanijoje padidino atotrūkį nuo „Barcelonos“ iki solidžių 10 taškų, tad katalonų strategas Pepas Guardiola prisipažino, kad auklėtiniams dabar didžiausią dėmesį teks skirti Čempionų lygai. „Turime apginti taurę. Užsikėlėme kartelę taip aukštai, kad viskas, išskyrus čempionų titulą, būtų laikoma nesėkme“, – teigė P.Guardiola.

Užsikėlėme kartelę taip aukštai, kad viskas, išskyrus čempionų titulą, būtų laikoma nesėkme, – teigė P.Guardiola.

„Būtent nuo aštuntfinalio prasideda tikrosios kovos Čempionų lygoje. Man nerimą kelia „Bayer“ talentas – jie gali žaisti labai įvairiai, sėkmingai kontraatakuoti arba įmušti iš standartinės situacijos. Aštuntfinalis niekada nebuvo lengvas etapas“, – pridūrė „Barcelonos“ strategas.

Ne geriausius laikus Vokietijos futbolo čempionate išgyvena ir „Bayer“ klubas, pergalės nematęs tris paskutinius turus ir užimantis šeštą vietą, o nuo lyderės Dortmundo „Borussios“, kuriai 0:1 pralaimėjo šį savaitgalį, atsiliekantis jau 15 taškų.

„Bayer“ problemos tuo nesibaigia. Mačą su „Barcelona“ turės praleisti blauzdos traumą patyręs lyderis Michaelis Ballackas ir rezultatyviausi komandos žaidėjai – Erenas Derdiyokas bei Sidney Samas. Dar du pagrindinės sudėties futbolininkai vartininkas Rene Adleris ir Tranquillo Barnetta yra ilgam iškritę iš rikiuotės dėl kelio traumų.

„Ruoštis šiam mačui buvo tikrai labai smagu. Analizuodami „Barcelonos“ žaidimą matėme labai daug gražaus futbolo“, – šypsojosi „Bayer“ treneris Robinas Duttas.

Scanpix nuotr./Vokietis Michaelas Ballackas sulaukė nuobaudų.
Michaelis Ballackas mačą praleis dėl traumos.

„Mes niekada nepasiduodame ir tikime, kad savo dieną galime įveikti bet ką. Yra skirtingų būdų nugalėti „Barcelona“. „Inter“ žaidė su 10 gynėjų, o „Valencia“ stengėsi ne mažiau atakuoti ir visą laiką spausti varžovus, pasiekdama dvi lygiąsias. Visgi galiausiai dauguma komandų pralaimi, nes laimėti galima tik sujaukus „Barcelonos“ žaidimą ir jos juodą dieną“, – teigė R.Duttas.

„Barcelona“ laikoma šios poros favorite, nes „Bayer“ klubą įveikė visus tris paskutinius kartus, o iš septynių išvykų į Vokietiją nė vienos nepralaimėjo (4 perg. ir 3 lyg.). Dominavusi grupės varžybose „Barcelona“ įmušė 20 įvarčių ir pakartojo visų laikų Čempionų lygos rekordą, 1998-aisiais pasiektą „Manchester United“ klubo.

Pastaruosius keturis sezonus „Barcelona“ Čempionų lygos nepalikdavo anksčiau nei pusfinalyje, tuo tarpu „Bayer“ paskutinį kartą aštuntfinalio barjerą peržengė dar 2002-aisiais, kai nužygiavo iki finalo, pasiekdami geriausią rezultatą per klubo istoriją.

Ar Kipro pasaka tęsis? „Lyon“ (Prancūzija) – Nikosijos „Apoel“ (Kipras)

„Apoel“ tai bus pirmas kartas – dar niekada jokia Kipro ekipa nežaidė Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose. Tačiau skurdžius iš Kipro, lyginant klubų biudžetus, šį sezoną jau tėškė antausį ne vienam jį nurašiusiam favoritui. Grupių etape stebuklus kūręs „Apoel“ iš paskutinių aštuonių mačų Čempionų lygoje pralaimėjo tik vieną, tiesa, net penkis baigė lygiosiomis.

Tikrai nebūčiau patikėjęs, jei sezono pradžioje būtumėte pasakę, kad „Apoel“ žais aštuntfinalyje, – sakė I.Jovanovičius.

„Tikrai nebūčiau patikėjęs, jei sezono pradžioje būtumėte pasakę, kad „Apoel“ žais aštuntfinalyje. Žaidžiame nuostabų sezoną ir gerbiame visus varžovus. Kaip ir „Lyon“ – tvirtą, vieningą ir stiprią komandą. Nors Prancūzijos čempionate „Lyon“ nepasiekia to, ko norėtų, jie išlieka labai pavojingi. Kalbant apie mūsų žaidimo lygį, pasakysiu atvirai – nežinau, koks jis yra geriausias, bet tikiu, kad galime būti dar geresni“, – kalbėjo „Apoel“ strategas Ivanas Jovanovičius.

Jo auklėtiniai Kipro čempionate užima antrąją vietą, tik tašku atsilikdami nuo Limasolio AEL. Tuo tarpu „Lyon“ Prancūzijoje žengia ketvirta, lyderį PSG į priekį paleidusi net 11 taškų. Negana to, „Lyon“ savaitgalį namuose 1:2 patyrė netikėtą nesėkmę vienai iš šalies pirmenybių autsaiderių „Caen“.

Visgi mačo favoritu laikomas „Lyon“, nors jo kelias į aštuntfinalį ir buvo kur kas labiau duobėtas. „Lyon“ tik paskutiniame grupės mače sensacingai 7:1 sutriuškino Zagrebo „Dinamo“ ir dėl geresnio įvarčių santykio gavo teisę žaisti atkrintamosiose varžybose. Jose „Lyon“ žaidžia jau devintą sezoną iš eilės, bet per paskutinius penkis tik kartą neiškrito jau po pirmojo etapo.

„Mums ne paslaptis, kad žmonės kalba, jos lengvai laimėsime. Tačiau mes taip nemanome. Nesvarbu, koks lauktų varžovas, Čempionų lygoje turime žaisti geriausią futbolą, kad patektume į kitą etapą. Žinome stipriąsias „Apoel“ žaidimo puses, ypač kontraatakas, ir labai rimtai žiūrime į šią dvikovą“, – sakė „Lyon“ strategas Remi Garde.

AFP/Scanpix nuotr./Apoel pergalę iaplėaė paskutinę minutę.
„Apoel“ debiutuoja Čempionų lygos atkrintamosiose.

Verta pažymėti, kad „Apoel“ gynyba yra prasčiausia iš visų Čempionų lygos aštuntfinalio dalyvių. Kipro čempionai varžovams leido atlikti net 43 smūgius į savo vartų plotą (vid. 7,2), tačiau praleido tik 6 įvarčius (vid. 1). Tuo tarpu „Lyon“ iš paskutinių septynių savo mačų Čempionų lygoje net penkis baigė neįmušusi.

Be to, „Apoel“ šį sezoną Čempionų lygoje yra ir prasčiausiai puolanti ekipa – vos 38 smūgiai į varžovų vartų plotą (vid. 6,3).

Kitos Čempionų lygos aštuntfinalio poros:

Vasario 15 d. (trečiadienis)
Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) – Lisabonos „Benfica“ (Portugalija)
„AC Milan“ (Italija) – Londono „Arsenal“ (Anglija)
Vasario 21 d. (antradienis)
Maskvos CSKA (Rusija) – Madrido „Real“ (Ispanija)
„Napoli“ (Italija) – Londono „Chelsea“ (Anglija)
Vasario 22 d. (trečiadienis)
„Marseille“ (Prancūzija) – Milano „Inter“ (Italija)
„Basel“ (Šveicarija) – Miuncheno „Bayern“ (Vokietija)

Į aštuntfinalį patekusių klubų žaidimo šiame sezone ištraukos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas