Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Metų treneriu išrinktas G.Lettieri – piktas ir nustebęs dėl „Panevėžio“ situacijos

Gino Lettieri sukūrė Lietuvos futbolo pasaką praėjusiame sezone – italo vadovaujamas „Panevėžys“ sensacingai laimėjo Lietuvos pirmenybes, o tai garantavo treneriui geriausiojo titulą metų apdovanojimuose. Tiesa, strategas po šventinės kalbos buvo kritiškas – jis stebėjosi tuo, kad pusė komandos išsibėgiojo, o biudžetas liks nepakitęs.

Balsavime nugalėti Graikijos lygoje dirbusį Valdą Dambrauską ir rinktinę iš miego pažadinusį Edgarą Jankauską yra nemenka užduotis, tačiau „Panevėžio“ stratego nuopelnai sirgaliams ir ekspertams pasirodė ryškiausi.

Dar prieš 2023-ųjų sezoną futbolo specialistai ir apžvalgininkai nė vienoje prognozėje nedrįso teigti, jog „Panevėžys“ gali laimėti A lygą.

Bet G.Lettieri turėjo kitokių idėjų.

Griežtas, bet teisingas specialistas, sezono viduryje atmetęs gerokai pelningesnį Lenkijos klubo Gdansko „Lechia“ pasiūlymą, uždarame komandos susirinkime pareiškė, kad jo tikslas – tapti čempionu.

Ir norai išsipildė.

„Tai sunkaus mano štabo, žaidėjų darbo įvertinimas, – kalbėjo metų treneriu paskelbtas G.Lettieri. Pernai dirbome daug ir sunkiai, kad laimėtume titulą. Esu laimingas, kad Pijus Širvys tapo geriausiu A lygos žaidėju, Matijus Remeikis – geriausiu jaunuoju futbolininku. Prieš pusantrų metų, kuomet atvykau į Panevėžį, prieš pasirašydamas kontraktą stebėjau rungtynes. Tada „Panevėžys“ žaidė su „Šiauliais“. Pažiūrėjau į Pijų ir Mati, pagalvojau: „O Dieve, laukia daug darbo“. Dabar turime geriausiųjų prizus, čempionų titulą. Esu be galo laimingas.“

Pauliaus Židonio nuotr./Gino Lettieri
Pauliaus Židonio nuotr./Gino Lettieri

Vis dėlto pakartoti sėkmę gali būti labai sudėtinga. Per pastarąją savaitę „Panevėžį“ paliko du naujokai Rokas Lekiatas ir Danielis Romanovskis, kiek anksčiau ekipą paliko Pijus Širvys, sukirtęs rankomis su „Maribor“.

„Kitas sezonas bus labai sunkus, praradome daug svarbių žaidėjų. Išvyko Pijus, Seydina Keita, Sebastianas Rinconas, Chafikas Tigroudja, Ariagneris Smithas traumuotas ir nežais dar tris mėnesius. Praradome šešis svarbius žaidėjus“, – sakė treneris.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gino Lettieri
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gino Lettieri

„Kai pasirašiau naują sutartį, klubas tik po to pasakė, kad turėsime tokį patį biudžetą, kaip praėjusiais metais, – pasakojo G.Lettieri. – Labai nustebau. Jie pasakė, kad daugiau pinigų nebus, dirbsime su tuo pačiu biudžetu. Suprantu, kad žaidėjai išvyksta, nes jie gauna geresnius pasiūlymus. Toks gyvenimas futbole. Esu nuliūdęs. Mes taip dirbome, laimėjome čempionatą, o aš prarandu pusę komandos. Dabar rasti gerus žaidėjus su tokiu biudžetu yra labai sunku.“

Jis nesiryžo vertinti sprendimo neleisti A lygos klubams organizuoti rungtynių mokyklų stadionuose žiemos metu.

„Kiekvienas Lietuvos klubas turi padirbėti, kad turėtų geresnę infrastruktūrą. Stadionai vasarą yra geri, aikštės taip pat. Žiemą situacija katastrofiška“, – rėžė italas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas