Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metus apžvelgusi LFF galva tvirtina E.Jankausko sutartį: „Turbūt brangiausia istorijoje“

Lietuvos futbolo metais pasidžiaugęs federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius patvirtino apie pasiektą susitarimą su rinktinės treneriu Edgaru Jankausku.

„Iš principo esame susitarę, apsikalbėję preliminarias sąlygas“, – sukvietęs žurnalistus į pusryčius LFF būstinėje teigė E.Stankevičius.

Apie ruošiamą naują trejų metų kontraktą E.Jankauskui savaitės pradžioje pirmasis pranešė 15min žurnalistas Marius Bagdonas.

Lieka formalumas – gruodžio 13 dieną vyksiantis LFF Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame sutartis turės būti patvirtinta.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Edgaras Jankauskas prie rinktinės vairo grįžo šių metų sausį
Lukas Balandis / BNS nuotr./Edgaras Jankauskas prie rinktinės vairo grįžo šių metų sausį

„Teiksiu naujas sąlygas, sutarties pratęsimą trejiems metams. Esu patenkintas trenerio ir viso kolektyvo darbu. Manau, kad ta atmosfera jaučiasi ir pačioje rinktinėje. Norime tai tęsti“, – papildė E.Stankevičius.

Jis neslėpė, kad viltį Lietuvos futbole vėl įžiebęs 48-erių E.Jankauskas federacijai kainuos daugiau: „Pabrango, bet proto ribose. Manau, tai normalu. Net nebuvo kalbos iš federacijos pusės – treneris tikrai nusipelnė ir kontrakto pakėlimo, ir trukmės.“

Tikslių skaičių LFF galva neatskleidė, bet į klausimą, ar tai nėra ilgiausia ir brangiausia rinktinės trenerio sutartis istorijoje, atsakė: „Gali būti.“

„Sutartis – normos ribose, lyginant su kitomis Europos valstybėmis. Gal iš kaimyninių šalių ir brangiausia. Gal treneris manys kitaip, bet žinau, kiek Latvijos federacijai kainuoja treneris, kiek Estijos. Manau, kad mes mokame daugiausiai Baltijos šalyse“, – papildė E.Stankevičius.

Suprasti akimirksniu

  • Vadovaujami E.Jankausko lietuviai „Euro 2024“ atrankos C grupėje surinko 6 taškus ir aplenkė Bulgariją. Iki paskutinio atrankos lango rinktinė turėjo teorinių vilčių grupėje užimti 3 poziciją – tokioje vietoje per visą šalies futbolo istoriją mūsiškiai yra finišavę vos du sykius – atrankose į 1996-ųjų Europos ir 1998-ųjų pasaulio čempionatus.

Su E.Jankausku prie rinktinės vairo turėtų likti ir didžioji dalis jo trenerių štabo. LFF pasiryžusi išpildyti ir daugiau stratego pageidavimų.

„Pagrindinis ir pirmas jo noras buvo turėti užsakomuosius skrydžius. Pavyko tai įgyvendinti ir, manau, kad tai tęsime. Matome, kad tai – patogiau žaidėjams, treneriams ir visam personalui. Ko treneris šiandien paprašo, tą federacija, didžiąja dalimi, įgyvendina. Baigėsi tie laikai, kai reikėdavo, atsiprašant, 1000 eurų vandeniui skirti iš anksto apmokėti ir t.t. Norime investuoti į futbolą ir treneris, jo personalas to nusipelnė“, – pabrėžė E.Stankevičius.

Pasirašiusi naują sutartį LFF kels ir naujus tikslus.

„Vienareikšmiškai – išlikti C divizione. Gibraltaras, visomis prasmėmis, yra tikrai parankesnis varžovas nei Baltarusija. Kitas tikslas – laimėti Baltijos taurę. Ir tuomet – naujame C divizione pasirodyti kiek įmanoma geriau ir galbūt net pakovoti dėl patekimo į B“, – dėstė E.Stankevičius, apibendrinę ir visus Lietuvos futbolo metus.

15min koliažas/Edgaras Jankauskas ir Edgaras Stankevičius
15min koliažas/Edgaras Jankauskas ir Edgaras Stankevičius

Apie metus ir jaunimo rinktinių rezultatus: „Nesinori girtis, bet metai – gana sėkmingi. Atsirado ir daugiau pergalių, ir reitingo taškų daugiau iškovojome. Dar tikrai yra kur tobulėti. Tikrai bus pokyčių vienoje kitoje nacionalinėje rinktinėje jaunimo. Aptarsime sezoną su techniniu direktoriumi (Reinholdu Breu, – past.) ir priimsime atitinkamus sprendimus. U21 tikrai galėjo pasirodyti sėkmingiau. U19 rinktinei tikrai labai gražiai pavyko užimti 2 vietą grupėje ir žengti toliau. Laukiame burtų, jei jie bus sėkmingi, gal net galėsime pasvajoti, kad būsime konkurencingi ir pateksime į Europos čempionatą.“

Apie moterų rinktinės pasirodymą: „Vertinčiau dviprasmiškai. Antra vieta grupėje kaip ir signalizuoja, kad rezultatas gal ir visai geras, bet nepatekome tarp tų laimingųjų, užėmusių taip pat antras vietas, bet tęsiančių kovas dėl B diviziono. Dar vertinsime.“

Apie Europos salės futbolo čempionatą: „Galvoju, kad šio turnyro lygmuo bus aukštesnis nei pasaulio, nes dalyvaus geriausios Europos komandos. Manau, kad susidomėjimas tribūnose bus ir tikiu, jog mūsų rinktinė bus konkurencinga, pasirodys sėkmingai ir galbūt bus galima pagalvoti ir apie patekimą į atkrintamąsias varžybas.“

Apie pasikeitusį varžovą Tautų lygos išlikimo kovoje: „Iš pradžių UEFA mumis netikėjo, siūlymai keistis varžovais atrodė kaip utopija, bet išlikome principingi. Rugsėjį prasidėjo kalbos, kad Rusija tikrai niekur nedalyvaus, formatas kažkiek keisis ir galbūt bus galima išvengti. Galiausiai UEFA Vykdomasis komitetas patvirtino naują sistemą ir dėl to pavyko išvengti akistatos su Baltarusija. Žaisime su Gibraltaru.“

Tiesa, sprendimas dėl lietuvių ir baltarusių išskyrimo – laikinas. Ateityje, galbūt net kitąmet, burtai vėl galės suvesti rinktines arba klubus į vieną porą.

„UEFA mums nededa žvaigždutės, kad negalėtume susitikti. Taigi tikimybė yra. Tikiuosi, kad neišsipildys. Tikiu, kad burtai bus palankūs ir su baltarusiais nežaisime, kas galėtų nutikti jau kitų metų rudenį, naujajame Tautų lygos sezone. Kas būtų tokiu atveju? Vėl iš naujo prasidėtų politika, bet, manau, kad Tautų lygoje pavyktų su jais nežaisti“, – vylėsi LFF prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas